Læs også:

Close
maria-nila-violet-i-roed-haar

Beautyvloggere barberer ansigtet på YouTube – god ide?

Skønhed  | 

Bliver din makeup pænere, eller får du bare stubbe, hvis du barberer ansigtet ligesom beautyvloggerne på YouTube? Vi har spurgt en kosmetolog og en makeupartist

Faceshaving blev lige så stille en ting på YouTube for et år siden, og i dag er der mange beautyvloggere, der barberer ansigtet for små hår for at komme til at lægge en flawless base for makeuppen. Ingen hår betyder nemlig en helt glat hud og større chance for at opnå et perfekt resultat.

Men efter primer, foundation, concealer, contouring, pudder og settingspray, er det så det hele værd at barbere ansigtet som kvinde? ER forskellen så signifikant – og resulterer det i en ond cirkel af stive stubbe og skægpest? Vi har undersøgt fænomenet.

Efter flere og flere vloggere barberer ansigtet i deres makeuptutorials, har faceshaving grebet om sig, og selv om du måske ikke før har tænkt over dunene på kæbelinjen eller overlæben kan de pludselig virke altoverskyggende, når du har set tilstrækkeligt med YouTube-videoer. Også på Instagram barberer kvinder sig i ansigtet som et led i makeuprutinen, men gør det det til en god ide, bare fordi mange gør det?

– Jeg kan godt se ideen, hvis man har tydelige eller mange – så de bliver tydelige – hår ved overlæben, på hagen og sådan, men jeg har aldrig selv set en nødvendighed i at barbere mig i ansigtet, siger kosmetolog Maria Weirauch til MY DAILY SPACE.

Kvinder får ikke stubbe

Hun fortæller, at vi ikke behøver bekymre os om stubbe, da kvinder har en helt anden hårvækst end mænd. Dog er faceshaving ikke noget, hun ligefrem vil anbefale, da der lægger et stort arbejde i noget, der giver en forholdsvis lille forskel.

Maria Weirauch er uddannet klinisk kosmetolog og vlogger for os på MY DAILY SPACE. (Foto: Privat)
Maria Weirauch er uddannet klinisk kosmetolog og vlogger for os på MY DAILY SPACE. (Foto: Privat)

– Hårene er så fine, så vi kommer ikke til at få stubbe på samme måde som mænd. Håret kan føles lidt tykkere, da det er blevet “skåret lige over” og derfor ikke er fint og slidt, som det jo er i ansigtet, når du aldrig har barberet det. Men jeg vil sige, at hvis det ikke er nødvendigt, så ville jeg lade være, fortæller Maria Weirauch og fortsætter:

– Jeg tror, det er en ganske lille forskel, det giver i, hvordan din makeup ligger. Specielt når du jo skal vedligeholde det tit. Skægpest tror jeg ikke, bliver et stort problem, hvis en kvinde barberer sig i ansigtet, men det kommer altid an på hygiejne og hudtype.

Ifølge Kate Somerville, der er celebkosmetolog, barberede Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor sig begge i ansigtet, ligesom mange andre unavngivne kendiskvinder i dag.
New York Times

Har du overvejet at vokse i stedet for at barbere?

Makeupartist Anne Linde vil anbefale dig at fatte pincetten eller at bruge voks, hvis du er ked af håret i ansigtet, som hun også kalder “peach fuzz”.

– Jeg har aldrig selv barberet mig i ansigtet, da jeg har ret lyse hår, og jeg ville bestemt ikke bryde mig om følelsen af stikkende hår i ansigtet, så derfor undgår jeg det. Jeg synes, det er naturligt at have lidt “peach fuzz”. Hvis du har meget, og det for eksempel er meget synligt, så vil jeg nok nærmere anbefale at få det vokset engang imellem, siger Anne Linde.

maria-nila-violet-i-roed-haar
Anne Linde er uddannet makeupartist og laver blandt andet makeuptutorials til MY DAILY SPACE. (Foto: MDS)

Læs også: Test: Så meget giftig kemi er der i min makeuppung

Hvis du tør give dig i kast med faceshaving, er her et par råd, vi har samlet fra de erfarne YouTubere, der barberer sig i ansigtet. Længere nede finder du makeuptutorials specialt til dunede ansigter, hvis du gerne vil undgå barbering.

Læs også: Video: Alt, du skal vide, når du lægger foundation

Gode råd til at barbere ansigtet som kvinde:

 

Foundationtips til dunede ansigter:

https://www.youtube.com/watch?v=PHwpe5xzNUY

 

Se vores makeuptutorials på MY DAILY SPACEs YouTube-kanal!

· Mere fra samme kategori ·