Læs også:

Close

MORNING NEWS: Undersøgelse: Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det

Nyheder  | 

Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det · Filmen “Underverdenen” tager anmelderne med storm · Ung mand død i Aarhus af knivstik

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Undersøgelse: Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det

Tre nye undersøgelser viser, at det danske hælermarked er så stort og organiseret, at mange danskere snydes til at købe stjålne varer. Det skriver Det Kriminalpræventive Råd (DKR) i en pressemeddelelse.

I 2014 blev der i Danmark solgt cirka en million hælervarer til en erstatningsværdi på omkring tre milliarder kroner, og det vurderes, at cirka 250.000 danskere køber hælervarer hvert år uden at vide, at varerne er stjålne.

Og det er både elektronik, møbler, smykker, ure, tøj og plejeprodukter, der sælges videre.

– Kun to procent af danskerne mener, de har købt en stjålen vare. Men vi køber sandsynligvis langt flere stjålne varer, end vi er klar over. Mange danskere kommer dermed uforvarende til at købe indbrud, siger formanden for Det Kriminalpræventive Råd Henrik Dam.

Han fortsætter;

– Det er godt at købe brugt. Vi vil hjælpe danskerne, så de undgår at købe stjålne varer, som kan stamme fra et af de ca. 33.000 årlige indbrud i private hjem. Ved at stoppe efterspørgslen, stopper vi indbrud, siger Henrik Dam.

Undersøgelse: Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det. (Foto: Polfoto)

Underverdenen tager anmelderne med storm

Den nye danske film “Underverdenen” tager de danske anmeldere med storm.

I filmen af Fenar Ahmad, ses Dar Salim i hovedrollen som kirurgen Zaid, der bor i en lækker lejlighed på toppen af København med sin højgravide kone Stine. Et liv, der ligger langt fra hans opvækst i ghettoen, og som Zaid har kæmpet for at kravle ud af.

En aften opsøges han af sin lillebror Yasin, der skylder 100.000 kroner væk. Næste dag er Yasin død, banket ihjel, og det sender Zaid ud i et hæsblæsende ridt tilbage til den underverden han har brugt hele livet på at slippe væk fra.

Blandt andre giver Soundvenue filmen seks ud af seks stjerner, filmmagasinet Ekko giver fire ud af seks, DR’s anmelder kvitterer også med fire ud af seks stjerner, Berlingske giver fem ud af seks stjerner.

Dar Salim tager anmelderne med storm i rollen som Zaid i filmen “Underverdenen”. (Foto: Polfoto)

Ung mand død af knivstik i Aarhus i nat

En ung mand er død efter at være blevet stukket med en kniv på Ryhavevej i det vestlige Aarhus onsdag aften. Det skriver TV2.

Manden er endnu ikke identificeret.

Politiet er på sporet af fire personer, og leder efter vidner.

To gerningsmænd er set løbe fra stedet, med følgende signalement:

Den ene er 18-19 år, har anden etnisk baggrund, er 175-180 centimeter høj og var iført sort Peak Performance-jakke, mørke bukser og hætte onsdag aften.

Den anden person, som politiet leder efter, menes at være 155-170 centimeter høj og af anden etnisk herkomst.

Vidner, som har informationer om knivstikkeriet eller opholdt sig i nærheden af gerningsstedet Ryhavevej ud for nummer syv bedes kontakte politiet på telefon 114.

Blå blink
Ung mand død af knivstik i Aarhus i nat. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·