Læs også:

Close

MORNING NEWS: Trump indfører global mundkurv om abort, stopper handelsaftale og bliver sagsøgt

Nyheder  | 

Nyt fra Trump-land: Trump indfører global mundkurv om abort, stopper international handelsaftale og bliver sagsøgt · Videregående uddannelser vil ikke lave guides til hjælpende forældre · Rigspolitiet mener ikke, at unge er mindre kriminelle · Morgengrin: Video om Nederlandene går viralt

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Trump indfører global mundkurv om abort, stopper handelsaftale og bliver sagsøgt

De første dage på posten som USA’s præsident har Donald Trump været travl.

Igår trak han USA ud af den transatlantiske frihandelsaftale TPP, der er en frihandelsaftale mellem USA og Canada, Japan, Australien og otte andre lande i Stillehavet. Det skriver Reuters. Det var ellers en aftale som Obama havde handlet på plads. Ifølge TV2 brugte Trump også igår på at mødes med cheferne var USA’s største virksomheder, hvor han lovede at sænke selskabsskatten, mod at virksomhederne ikke outsourcede deres arbejde.

Trump indførte også en global mundkurv mod abort igår. Reelt betyder det, at Trump nu forbyder, at amerikanske støttedollars går til organisationer, der gør det muligt for kvinder at få abort. Organisationerne må faktisk ikke engang omtale abort, hvis de støttes af amerikanske penge. Det skriver mediet Vox. Loven er oprindelig indført af den republikanske præsident Ronald Reagan i 1984 og siden har den levet et siksak-liv, hvor republikanske og demokratiske præsidenter skiftevis har genindført loven og opløst den igen.

En gruppe fremtrædende advokater med speciale i forfatningsret og etik lægger nu sag an imod Trump, fordi de mener, at han handler imod den amerikanske forfatning, når den tidligere forretningsmands hoteller og andre forretninger modtager penge fra udenlandske regeringer. Det skriver Ritzau og Reuters. Trumps virksomheder handler blandt andet med lande som Kina, Indien, Indonesien og Filippinerne. Hverken Trumps talsmand eller præsidentens advokatfirma ønsker at udtale sig i sagen, men Trumps søn Eric Trump, der er vicedirektør i Trump Organization siger, at de allerede er gået meget længere for at forhindre interessekonflikt end loven tillader.

Hvis du allerede nu er ved at tælle minutter til, at Trump måske ikke længere sidder på Vestens mest magtfulde post og fylder så meget i overskrifterne, så kan du se med her, hvor nogle spøgefugle har lavet en nedtælling til næste præsidentvalg.

Buckle up…

Geplaatst door VT op vrijdag 20 januari 2017

 

Skoler vil ikke lave guides til mor og far

Mange børn og unge skal snart tage stilling til, hvilken skole de skal forstætte deres uddannelse på efter sommerferien. Mange har mor og far med på råd, og det har fået uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet og Aalborg Universitet til at lave særlige guides til forældrene, så de kan klædes på til at støtte og rådgive deres børn, når de skal igang med en videregående uddannelse.

Men det er ikke en strategi, der vækker begejstring alle steder. Det skriver Politiken.

– Vi har ingen planer om at lave særlige guides til forældre. Vi skal uddanne lærere, der skal kunne håndtere elever og forældre i skolen, så det er rigtig vigtigt, at de studerende som en del af uddannelsen lærer at stå på egne ben, siger Lis Madsen, der er uddannelseschef for blandt andet læreruddannelsen på Professionshøjskolen UCC i København.

Hun mener ikke, at omfanget af forældre, der henvender sig på deres børns vegne er problematisk. Men det er stigende.

– Forældre er bestemt velkomne, når vi holder åbent hus, men vi agerer på en måde, så det er tydeligt, at det er den unge, der er i fokus, og vi vil ikke lave særmateriale til forældre. Det synes jeg faktisk, er et skråplan. Det er vigtigt, at man som ung på en videregående uddannelse støttes i at blive selvstændig, siger uddannelseschefen fra UCC.

Skoler vil ikke lave guides til mor og far. (Foto: Polfoto)

Rigspolitiet: Unge er ikke blevet mindre kriminelle

Igår kunne Det Kriminalpræventive Råd fortælle, at en ny rapport viste, at antallet af unge, der begik kriminelle handlinger som tyveri og vold var faldet, og den største årsag hertil var, at unge brugte tiden foran en computerskærm nu, frem for tidligere.

Men Rigspolitiet er ikke enige i Det Kriminalpræventive Råds konklusion. Det skriver DR.

Henrik Framvig, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter (NFC), påpeger nemlig, at digital kriminalitet ikke er med i Det Kriminalpræventive Råds rapport.

– Derfor er det rigtig svært at sige noget om, hvorvidt unge også er mindre kriminelle end før. Men vi må ikke være så blåøjede at tro, at den kriminalitet, som før fandt sted på gader og stræder, ikke også har rykket sig over på internettet og de sociale medier i takt med, at de unge tilbringer mere tid der, siger Henrik Framvig.

For eksempel viste en analyse fra Rigspolitiet sidste år, at der har været stigning indenfor kriminalitet såsom hævnporno og økonomisk kriminalitet begået på internettet. Derfor er der ikke nødvendigvis tale om færre kriminelle unge, men mere tale om nye former for kriminalitet.

Læs mere her: Nye tal: Flere unge vælger nettet frem for kriminalitet

Rigspolitiet: Unge er ikke blevet mindre kriminelle. (Foto: Polfoto)

Et lille morgengrin: Nederlandsk video går viralt

Trænger du til en lille morgenopstrammer så se denne sjove video, der er gået viralt, hvor Nederlandene præsenterer dem selv på et sprog, som den nye amerikanske præsident kan forstå.

https://www.youtube.com/watch?v=f9gZDS1D5og

 

· Mere fra samme kategori ·