Læs også:

Close
det søde shot

Sund januar? Drik et sødt ingefærshot

Mad  | 

Når man er træt af al julemaden, får man af en eller anden grund ufattelig lyst til at være sund, rense ud, droppe slik, blive vegetar eller andre større ændringer. Men hvad med at starte i det små og begynde morgenen med et lækkert, lille ingefærshot?

Et friskt ingefærshot, der smager sødt af honning er en lækker start på dagen. Og med det søde islæt er du sikker på, at det ryger ned. Så kan du altid efterfølgende eksperimentere med andre ingredienser. Jo flere grøntsager, du kan proppe i, jo flere vitaminer får du jo. Men sørg først for at finde ud af, hvad du kan lide.

Dette shot er fyldt med ingefær, som i hvert fald gør din januar lidt sundere. Og så er det nemt at lave. Et sødt shot om dagen er godt. Også for øjet.

sødt ingefærshot

 

Det søde shot

Ingredienser

15-20 gram ingefær, skrællet vægt

1 stor usprøjtet citron

1 håndfuld frosne solbær

1 kvist rosmarin

½ teske vaniljepulver

2-4 teske koldslynget honning

½ teske ekstra jomfrukokosolie

eventuelt lidt kokosvand

2 portioner / tid: 5 minutter

 

Sådan gør du

Skræl ingefæren, og kom den i en blender.

Skyl citronen, og fintriv skallen ned i blenderen. Gem resten af citronen til en anden god gang. Skyl de frosne solbær, og kom også dem i blenderen.

Skyl og aftør rosmarinen, tag bladene fra stænglerne, og put dem i blenderen. Tilsæt også vaniljepulver, honning, olie og kokosvand, og blend, til du har et cremet shot.

 

Variation:

Alle bær kan faktisk bruges i dette lækre shot. Prøv for eksempel med friske kirsebær, blåbær, hindbær eller jordbær.

 

Vidste du, at…
Solbærrene står i skyggen af blåbærrene, og det er synd og skam, for de kan sagtens stå på egne ben og bryste sig af et tårnhøjt indhold af C-vitamin, fordøjelsesfremmende kostfibre og ikke mindst antiinflammatoriske plantestoffer.

 

 

Vil du have flere opskrifter med ingefær, så se i bogen Ingefær:

ingefærbog

 

Læs også:

Rocky Road

Rocky Road

 

Sådan bliver du vinekspert på 5 minutter

Pige ser på vinflaske (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·