Læs også:

Close
De 30 bedste SKAM-citater. (Screenshot)

MORNING NEWS: Skole lukker for SKAM-turister

Nyheder  | 

SKAM-skolen må indsætte regler for danske serie-turister · Flere unge bliver stofmisbrugere · Rasmus Seebach er blevet far · Palæstinensisk mand angreb med lastbil i Israel · Trump anerkender russisk hackerangreb · Guldregn til Susanne Bier-serie

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Skole bliver lukket for danske SKAM-turister

Rektoren, Hanna Norum Elisassen, på det norske gymnasium, hvor hitserien SKAM er optaget, er godt og grundig træt af danske turister, der går ind på skolens område, for at møde en af deres favoritkarakterer fra SKAM.

Derfor er der nu indført regler på Hartvig Nissens skole, for at få fred for de mange fans. Det skriver Radio24syv.

– Lærerne har fået at vide, at hvis de ser uvedkommende i bygningen, skal de høfligt bede dem om at gå ud. Vi prøver at få en almindelig hverdag til at fungere, og der er det lidt uheldigt, at vores elever kommer ud af klasselokalet og bliver mødt af danske turister. Vi har oplevet flere episoder, hvor en håndfuld danskere har stillet sig foran et klasselokale, siger Hanna Norum Eliassen.

Hun fortæller, at en af grundene til, at danskerne især valfarter til skolen er, at Tarjei Sandvik Moe, der spiller Isak i serien, også uden for SKAM er elev på skolen.

– Han skal ikke forholde sig til fans i sin hverdag. Han skal ikke risikere at komme ud fra en time og møde turister, der hænger ved hans skab, siger Hanna Norum Eliassen.

De 30 bedste SKAM-citater. (Screenshot)
Skole bliver lukket for danske SKAM-turister. (Screenshot)

 

Antallet af unge stofmisbrugere er steget

Antallet af unge, der udvikler et stofmisbrug er vokset markant de senere år. Det skriver Ritzau.

Det er en undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der viser, at der er kommet en stigning på 50 procent af unge mellem 20 og 30 år, fra 5000 til 7500.

Ifølge Anna Amilon, der er seniorforsker hos SFI, kan stigningen skyldes, at man er blevet bedre til at registrere misbrugerne. Alligevel er tallet af især hashmisbrugene unge bekymrende.

Antallet af unge stofmisbrugere stiger. Især antallet af unge med hashmisbrug er gået op. (Foto: Polfoto)

 

Rasmus Seebach er blevet far

Rasmus Seebach, der er blevet far for første gang, har fået en søn. Det skriver stjernen selv i et Facebook-opslag.

– Endelig kom vores lille Holger på 3.600 gram til verden, skriver Seebach.

Holgers mor er Julie Teglhus, som Seebach har været kæreste med siden 2013.

Endelig kom vores lille Holger på 3600 g til verden?!!! I nat kl. 02:02 lå han trygt ved sin smukke og overdrevet seje…

Geplaatst door Rasmus Seebach op zondag 8 januari 2017

 

Palæstinensisk mand angreb med lastbil i Israel

Fire soldater mistede livet, og 17 blev såret, da en lastbil kørte ind i en folkemængde i Jerusalem i Israel søndag. Lastbilen blev ført af en palæstinensisk mand fra Østjerusalem, der blev skudt og dræbt efter angrebet. Det skriver Reuters.

Israels premierminister Benjamin Nintanyahu sagde, at der var mange tegn på, at gerningsmanden var sympatisør med IS.

En palæstinensisk mand har dræbt fire og såret mindst 17 i et lastbilangreb i Jerusalem. (Foto: Polfoto)

Trump erkender russisk hack af valget

Den kommende præsident Donald Trump har nu accepteret konklusionen, som 17 amerikanske efterretningstjenester har fundet frem til, at Rusland stod bag hackingangreb, der skulle forstyrre valget i USA. Det skriver Reuters.

Trumps stabschef, Reince Priebus, fortalte, at Trump accepterer, at det i dette særlige tilfælde var tale om russisk indblanding, og at Trump har bedt efterretningstjenesterne om deres anbefalinger til et modsvar. Der er dog ingen garanti om handling ud fra anbefalingerne, siger Priebus.

Partifæller bekymrede over Trump
Trump anerkender russisk hackerangreb. (Foto: Polfoto).

Guldregn over Susanne Bier-serie

Susanne Bier vandt ikke en Golden Globe for bedste miniserie for “Natportieren”, til gengæld vandt skuespillerne fra hendes serie. Det skriver TV2.

Tom Hiddleston, var nomineret som bedste hovedrolle i “Natporieren” og løb med sejren. Det samme gjaldt Hugh Laurie (kendt fra House red.), som også vandt for sin præstation i “Natportieren” i kategorien bedste birolle. Derudover vandt Olivia Colman også prisen for bedste kvindelige birolle i serien.

“Natportieren” var også nomineret til prisen som årets bedste miniserie, men tabte til “The People vs. OJ. Simpson: American Crime Story.”

Skuespillerne fra Susanne Biers serie “Natportieren” slæbte priser med hjem til aftenens Golden Globe. Her hovedrolleindehaver Tom Hiddleston. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·