Læs også:

Close
Ingen beviser for at økologi er sundt

MORNING NEWS: Ingen beviser for at økologi er sundt

Nyheder  | 

Forskning kan ikke bevise økologis sundhed · Færre får HPV-vaccine trods manglende beviser · 49-årig kvinde forsvundet · René Toft ude af åbningskamp · Joe Biden modtager hæderspris

Ingen beviser for at økologi er sundt

Forskning kan ikke bevise, at økologi er sundere end konventionelle fødevarer, viser ny rapport, og det er faktisk vores egen skyld. Der skriver Videnskab.dk.

– Selvom der er sunde stoffer i økologiske fødevarer, er det svært at dokumentere sundhedseffekter, for mennesker både ryger, drikker og dyrker motion. Derfor er det meget svært at undersøge, hvad der skyldes hvad, siger Lizzie Melby Jespersen, der har redigeret rapporten.

Hun tilføjer dog, at folk dedikeret til økologi generelt er sundere, og at økologiske fødevarer indeholder færre pesticider og tilsætningsstoffer samt flere mineraler og antioxidanter.

Ingen beviser for at økologi er sundt
Det er svært at måle økologis effekt, når vi ryger, drikker og træner. (Foto: Polfoto)

Fortsat færre får HPV-vaccine trods manglende beviser

Tal fra Statens Serum Institut viser, at færre og færre forældre lader deres døtre få HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft, selvom læger ikke har nogle beviser for bivirkninger. Det skriver DR.

Selvom Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccinen, når piger fylder 12, var det kun hver fjerde 12-årige pige, som fik den første del sidste år. Kun fire procent har fået alle tre behandlinger.

– Ud fra et fagligt synspunkt er det jo forfærdeligt, at forældre fravælger vaccinen, som er en sikker metode mod celleforandringer og kræft i livmoderhalsen, siger Pernille Jensen, overlæge på gynækologisk kræftkirurgi på OUH.

Odense Universitetshospital har undersøgt 200 piger med mulige bivirkninger, men i ingen af tilfældene fandt de nogen sammenhæng.

Fortsat færre får HPV-vaccine trods manglende beviser
Der findes ingen beviser for, at HPV-vaccinen giver bivirkninger, men stadig færre piger får den. (Foto: Polfoto)

49-årig kvinde forsvundet i 18 dage: Har du set hende?

Ingen har set eller hørt fra Mangali Pat Louisa Mfekto fra Hvalsø siden den 26. december. Hun er af afrikansk afstamning og blev sidst set i Roskilde. Det skriver TV 2.

– Hun bor alene, og det var pårørende, som ikke har kunnet få kontakt til hende, der anmeldte det til os den 6. januar, siger Arne Aabech, vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2.

Politiet oplyser, at hun ikke var deprimeret, da hun forsvandt, og opfordrer folk til at ringe 114, hvis de kender noget til sagen.

René Toft ude af åbningskamp

Når Danmark i aften skal spille åbningskamp mod Argentina, bliver det uden René Toft, der ellers står i spidsen for det danske forsvar. Hans albueskinne kunne ikke godkendes. Det skriver TV 2.

Dette kommer meget bag på landsholdslæge Steen Bo Kalms, som har været albue- og skulderspecialist siden 1998.

– Der er mig bekendt aldrig været episoder, hvor nogen er kommet til skade på grund af en albueskinne, og jeg har efterlyst videnskabelig dokumentation på skader forårsaget af en velpolstret bandage, siger han til TV 2.

Dansk Håndbold Forbund, DHF, skriver i en pressemeddelelse, at der er blevet sendt en dispensationsansøgning til IHF.

René Toft ude af åbningskamp
Håndbold Herrerne er uden René Toft, når de i aften møder Argentina under VM. (Foto: Polfoto)

Rørt Joe Biden modtager hæderspris

Barack Obama er stadig fuld af overraskelser. Det kom i hvert fald meget bag på vicepræsidenten, Joe Biden, da Obama under et arrangement i Det Hvide Hus tildelte ham Presidential Medal of Freedom, hvilket fik tårerne til at trille. Det skriver TV 2.

– Denne ære er ikke kun langt ud over, hvad jeg fortjener. Det er en afspejling af omfanget og generøsiteten af din ånd, siger Joe Biden til præsidenten.

Sammen med Congressional Gold Medal er Presidential Medal of Freedom den højeste civile ærespris i USA.

Rørt Joe Biden modtager hæderspris
Obama overrasker Biden med prestigefyldt hæderspris. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·