Læs også:

Close
whistleblower, chelsea manning, bradley manning, barack obama, fængsel, benådning, transkønnet, irak, usa, læk, amerika, spion, spionage, spionagedom

MORNING NEWS: Obama benåder whisteblower

Nyheder  | 

Obama benåder whistleblower Chelsea Manning · Danske læger står bag en sensationel fødsel · Snowden får forlænget sin russiske eksil · Politiet bekymret for kvinde, der har været forsvundet siden 2. juledag

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Obama benåder whistleblower

Barack Obama har valgt at benåde Chelsea Manning, der i 2010 lækkede fortrolige oplysninger om USA’s krigsførelse i Afghanistan og Irak til Wikileaks. Hun bliver eftersigende løsladt om fem måneder, men stod ellers til at tilbringe livet bag tremmer frem til 2045. Det skriver The New York Times.

Chelsea Manning har i de sidste syv år afsonet sin straf i et militærfængsel for mænd til trods for, at hun er transkvinde. Hun har også forsøgt at begå selvmord to gange i sin tid i fængslet.

Julian Assange, der er grundlægger af Wikileaks hilser Obamas benådning af Manning velkommen. Det skriver DR. Assange opfordrer samtidig til at droppe “krigen mod whistleblowers”.

– For at demokratiet og retsstaten kan trives, bør regeringen slutte denne krig mod whistleblowere og udgivere som WikiLeaks og mig med det samme, siger Julian Assange.

Chelsea Manning er blevet benådet af Obama. (Foto: Polfoto)

Danske læger bag sensationel fødsel

Danske læger står bag en medicinsk sensation. For for første gang nogensinde har en kvinde født et barn, med et æg fra en æggestok, der har været fjernet, frosset ned før kvinden gik i puberteten og sat ind igen. Det skriver Videnskab.dk.

Det er gode nyheder for piger, der skal behandles for alvorlige sygdomme, hvor behandlingen kan gå ud over evnen til at få børn.

Operationen blev foretaget af danske læger og foregik på et dansk privathospital.

– Det er en rigtig god nyhed for de mange piger, som har haft en alvorlig sygdom, eksempelvis kræft, og har fået udtaget en æggestok meget tidligt i livet. Vi kan nu fortælle dem, at de alligevel kan få børn, for vi kan godt genskabe deres fertilitet, fortæller professor ved Reproduktionsbiologisk Laboratorium på Rigshospitalet Claus Yding Andersen.

Danske læger bag sensationel fødsel. (Foto: All Over)

Rusland forlænger Snowdens eksil

Den amerikanske whistleblower Edward Snowden har fået forlænget sit eksil i Rusland. Det skriver Reuters.

Det er talskvinden for den russiske regering, Maria Zakharova, der er kommet med udmeldingen.

– Snowdens ophold i Rusland er lige blevet forlænget i et par år, siger hun.

Edward Snowden blev kendt som whistlebloweren, der stjal fortrolige oplysninger fra sit arbejde i efterretningstjenesten NSA og delte dem med offentligheden.

Rusland forlænger Edward Snowdens opholdstilladelse. (Foto: Polfoto)

 

Kvinde forsvundet siden 2. juledag

49-årige Mangali Pat Louisa Mfekto – kendt som Pat – har været forsvundet siden 2. juledag, hvor hun sidst blev set i Roskilde. Det er ikke sjældent, at folk forsvinder, men ofte dukker de hurtigt op igen. Men det er ikke sket med Mfekto, og det bekymrer politiet. Det skriver Ekstra Bladet.

– Hendes forsvinden virker meget bekymrende på os. Vi har undersøgt en hel del ting og har blandt andet kunnet konstatere, at hun ikke har hævet penge,  siden hun forsvandt, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.

Pat bor alene i en lejlighed, men har famile og børn. Ingen har dog hørt fra hende siden 2. juledag. Nu har politiet efterlyst Pat, men ingen vidner har meldt sig.

Har du oplysninger om Mangali Pat Louisa Mfekto, kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på 114.

https://www.facebook.com/ForsvundneDanskere/photos/a.1426290074285527.1073741827.1412888935625641/1843828139198383/?type=3&theater

· Mere fra samme kategori ·