Læs også:

Close

EVENING NEWS: Nevø anklages – gifter sig med dement onkel for millionarv

Nyheder  | 

Nevø anmeldt for at gifte sig med dement onkel og score kæmpe arv · Populær café-kæde sælger supermarkedssuppe til overpris · Ibi Makienok sætter spot på organdonation · DF’er lækkede el-Hussein oplysninger · 800.000 liter gylle flyder

Få overblikket over aftenens nyheder – brought to you by MY DAILY SPACE.

Nevø anklaget for at gifte sig med dement onkel for at få fingrene i millionarv

En mand er anklaget for at have snydt sin nu afdøde, demente onkel til at gifte sig med ham, så nevøen arvede 5.650.000 kroner efter sin onkel. Det skriver Berlingske.

Selv afviser den østjyske mand, at han har gjort noget ulovligt. Det er nevøens faster, Ragnhild Gregersen, ikke enig i. Hun har nu meldt den 43-årige nevø til politiet for at have snydt hendes afdøde bror, Poul Erik Nielsen.

Ragnhild Gregersen forklarer, at nevøen har giftet sig med sin onkel, Ragnhild Gregersens bror, i 2014, hvor der blev oprettet en ægtepagt, der efterlod hele arven til nevøen. Den 25. december 2016 døde Poul Erik Nielsen stærkt dement.

Ægteskabet kom frem i foråret 2016, da Poul Erik Nielsen inden sin død, bad Ragnhild Gregersen om hjælp med sin økonomi.

– Min bror klagede over, at han ikke kunne finde ud af sine pengesager. Nogen blandede sig i dem. Men han kunne ikke forklare, hvad der var galt. Så min mand og jeg tog ned i hans bank og sagde, at vi ikke skulle hæve noget eller vide, hvor meget der stod på min brors konto. Vi ville bare vide, om nogen hævede store pengebeløb på min brors konto, siger hun til TV 2 Østjylland.

Her kom ægteskabet frem. Ragnhild Gregersen forklarer, at hendes bror ikke har vist interesse for mænd, til gengæld har han vist tegn på demens i mange år.

Selv mener nevøen ikke, at der er nogle problemer i hans ægteskab med den afdøde onkel.

– Ja, det er rigtigt, at jeg har giftet mig med ham. Det er da fuldt lovligt. Jeg må gerne gifte mig med, hvem jeg har lyst til, siger han til Berlingske.

Nevø anklaget for at gifte sig med dement onkel for at få fingrene i millionarv. (Foto: All Over)

Populær cafékæde sælger supermarkedssuppe i forklædning

Har du nogensinde spist suppe på den populære café-kæde Vivaldi, har du højst sandsynligt betalt overpris for en supermarkedssuppe. Det skriver Metroxpress.

Tidligere ansatte i cafékæden fortæller nemlig, at gæster får lov til at slippe hele 89 kroner for en skål med “Dagens Suppe”, der i virkeligheden er supper fra Karolines Køkken fra Arla med karrysmag og tomatsmag. Til sammenligning kan man købe en halv liter af suppen for ni kroner i Netto.

Direktøren i Vivaldi, Anders Nikolaisen, bekræfter, at der er tale om Arla-suppe.

– Vi har en færdigkøbt suppe, som vi smager til. Det gør vi, fordi vi synes, det er godt produkt og for at kunne servere et ensartet produkt på vores caféer. Hvis du spørger, om det er en hjemmelavet suppe, vil du få at vide, at det er det ikke, siger direktøren blandt andet.

Adspurgt om 89 kroner er en fair pris for et industriprodukt, svarer han:

– Vi har en større proces, før vi kan servere det her. Vi skal blandt andet afholde udgifter til husleje, varme og vand, lys, rengøring og lønomkostninger. Der er produkter, hvor råvarerne udgør en større del af prisen end andre.

Ved sidste årsregnskab havde Vivaldi-kæden et overskud på knap ni millioner efter skat.

Arla Karolines Køkken® Tomatsuppe 3% fedt er smagt til timian, oregano og hvidløg, som er behagelig afbalanceret i…

Geplaatst door Karolines Køkken® op dinsdag 9 augustus 2011

Ibi Makienok sætter spot på organdonation med personlig fortælling

En morgen vågnede Ibi Makienok med hovedpine og et hævet øje. Det var dobbeltsidet nyresvigt, en sygdom, der er blevet kronisk og har sat Ibis karriere på standby lige siden.

– Jeg er taknemlig for at være i live. Så kan det godt være, at jeg er blevet tyk og har store rande under øjnene, bløder ud af munden, når jeg nyser, og har hallucinationer, og mit hår falder af. Men mit hjerte slår endnu, jeg har min søn, min mand og mine tanker, skriver hun i et personligt indlæg på Organdonation – Ja Tak.

Ibi fortæller i indlægget, at der gik så lang tid, før hun gik til lægerne og fandt ud af, hvad der var galt, at nyresvigten blev kronisk.

– Jeg skal ikke have en ny nyre. Endnu. Jeg skal passe på de to, som jeg har. Jeg aner ikke, hvordan man passer på sine indre organer. Det troede jeg ligesom, jeg gjorde ved at dyrke hård motion, spise en masse grønt og protein, leve livet og være glad, skriver hun.

Selv om om Ibi ikke ser ud til at skulle have nye nyrer lige nu, opfordrer hun alligevel danskerne til at tage stilling til organdonation.

– Men med tiden tænker jeg mere, at det kunne være så vanvittig vigtigt at hjælpe andre i en krise, når jeg ikke er her mere. Ulykker sker – om vi vil det eller ej. Og jeg kan efterhånden godt lide ideen om, at jeg går videre i et andet menneske, skriver hun.

DF’er lækkede el-Hussein oplysninger, fordi han kendte dræbt synagogevagt

Den københavnske politiker Finn Rudaizky (DF) er tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein og hans familie. Det skriver Ritzau.

Kort efter angrebet mod Krudttønden allierede Rudaizky sig med en BT-journalist og sendte journalistens spørgsmål videre til kommunens forvaltning. Svarene fra forvaltningen gav han videre til journalister på BT og Berlingske.

Det blev efterfølgende brugt til en artikel om Omar el-Hussein og hvorvidt socialforvaltningen havde en sag på den unge mand forud for hans angreb.

– Det var ikke et ønske om at videregive fortrolige detaljer om Omar el-Hussein. Han var jo død. Det var et spørgsmål om en terrorsag, som efter min mening kunne retfærdiggøre, at oplysningerne blev givet videre. Det gjorde jeg uden skrupler, siger den tiltalte politiker.

Finn Rudaizky har været medlem af Borgerrepræsentationen siden 1994. Han fortæller, at han ingen skrupler har med sin handling, og at han har formindsket tillid til forvaltningen. Derudover er han jøde og kendte Dan Uzan, den jødiske sikkerhedsvagt, der blev skudt og dræbt af el-Hussein.

DF’er Finn Rudaizky lækkede el-Hussein oplysninger, fordi han kendte dræbt synagogevagt. (Foto: Polfoto)

800.000 liter gylle flyder mod vandløb fra kollapset tank

En gylletank er kollapset og 800.000 liter gylle har nu sat kurs mod et vandløb ved Farstrup i Himmerland. Det skriver TV2.

En slamsuger og Miljøvagt er på vej for at forhindre gyllen i at nå vandløbet og forurene det.

· Mere fra samme kategori ·