Læs også:

Close

Historien om lala Berlin – København, Iran og Berlins ånd samlet i ét brand

Mode  | 

Du ser tøjet og især deres accessories overalt, men hvad er egentlig historien bag lala Berlin?

Du kender helt sikkert mærket lala Berlin. Måske mest for deres cashmeretørklæder med partisanerprint, som i lang tid har været at spotte i de flestes Instagram-feed og på diverse bloggere.

Mærket er og vil dog meget mere end partisanertørklæder. Med halvårlige shows under Københavns modeuge og fans, der tæller Natalie Portman, Jessica Alba og Cameron Diaz, er lala Berlin også et brand med stor international succes.

Cashmeretørklæde, 2.700 kr. lala Berlin
Vidste du?

Designer Leyla Piedayesh havde som barn kælenavnet “Lala” – deraf navnet lala Berlin.

Det populære Københavner-/Berlin-brand kan spottes hos mangt en fashionista, blogger og instagrammer, og det er bland andet populært, fordi det falder lige i øjenhøjde med københavnerpigens stil: Urban, rå, men samtidig med feminine og romantiske undertoner.

De vovede går all in og køber en farverig kjole med det karakteristiske partisanerprint. Vi andre dødelige nøjes med et mobilcover eller et stofnet i samme print for at føle, at vi er med på noderne. Eller hvis pengepungen tillader det: Et drømmende lækkert cashmeretørklæde.

Lala Berlin er ikke et highstreet-mærke, og et tørklæde er derfor noget, der skal spares op til. På trods af det har lala Berlin alligevel formået at blive allemandseje. De fleste kan få råd til et stofnet eller et mobilcover og dermed få en lille bid af lala Berlin, og det er uden tvivl noget af grunden til deres store popularitet og eksponering.

Stofnet, 160 kr., lala Berlin, mobilcover, 295 kr., lala Berlin og taske, udsolgt, lala Berlin

Vidste du?
Leyla Piedayeshs mor havde en tøjbutik i Teheran, og Leyla er derfor vokset op med mode som en fast del af hverdagen.

Hvem er hende der Lala?

Designeren bag er Leyla Piedayesh, som er født i Teheran og er halvt iraner, halvt tysker. Hun boede de første otte år af sit liv i Teheran og flyttede derefter til Tyskland og senere Berlin. Både Berlin og Teheran er en stor del af inspirationen til lala Berlins kollektioner.

Lala Berlin fik sin begyndelse i 2004 under et fashiontradeshow i Berlin, hvor Leyla debuterede med sine egne, strikkede accessories. Inspirationen kom fra strikkede håndledsvarmere, hun havde set på et loppemarked. Senere udvidede Leyla Piedayesh sine kollektioner og havde sit første store gennembrud med sin SS 2007-kollektion under Mercedes Benz fashion week i Berlin.

lala berlin
Partisanerprintet bliver hele tiden nyfortolket af lala Berlin – som her set under deres show til modeugen i Berlin i juli 2015. (Foto: All Over)

I 2015 holdt lala Berlin for første gang show under Københavns modeuge med deres SS16-kollektion og har siden været en fast del af programmet.

Mærket er udover sine partisanertørklæder kendt for sin urbane berlinerstemning, strik, grafiske mønstre og prints. Partisanerprintet går igen et utal af gange i alt fra lette, løse chiffonkjoler og mobilcovers til stofnet.

Leyla Piedayesh har selv udtalt, at partisanerprintet ikke skal ses som et politisk budskab. Hun valgte ganske enkelt printet for dets skønhed og grafiske mønstre. Det er et tidsløst print, som der kan arbejdes med igen og igen.

Vidste du?
I 2010 udtalte den indflydelsesrige modekritiker og journalist Suzy Menkes “I like lala Berlin!”

https://www.instagram.com/p/BM8Zv-BBefb/?taken-by=lalaberlin

Mærkets partisanerprint er populært på Instagram, og det forstår vi godt! Hvem vil ikke gerne eje et fint cover, der ser godt ud ved siden af de drinks, du lige har købt, og hvem vil ikke gerne svinge et lækkert cashmeretørklæde over skuldrene – klar til at lade som om, du ikke poserer, mens din veninde knipser løs til Instagram?

Hold øje med lala Berlin, der holder show onsdag den 1. februar i Nikolaj Kunsthal under Københavns modeuge, og find dem ellers på Instagram eller i deres butik på Gammel Mønt 21 i København.

https://www.instagram.com/p/BJFk7cqArrk/?taken-by=laura_lundsgaard

Læs også:

Modefund under 300 kroner

Tøj, sko, accessories til januar fund og outfit under 300 kroner

Et etnisk islæt i en verden af sort og hvid

· Mere fra samme kategori ·