Læs også:

Close

Juicekur: Stefanie skal leve af juice i seks dage

Sundhed  | 

MY DAILY SPACE har fået fingre i en seks dages detox-juicekur fra Unplugged Juice. Her er den saftige sandhed om den eftertragtede detoxmetode – del 1

Stefanie er 26 år og skal i seks dage teste den populære juicedetox. Føler man sig mere sund? Taber man sig? Bliver kroppen sat mere i balance? Det vil MY DAILY SPACE finde ud af!

DAG 1: Det er legende let

Det er onsdag morgen. Jeg vågner og strækker mig i min seng, inden jeg står op og hopper i tøjet. Jeg går forbi køkkenet for at sætte min morgenkaffe over, men pludseligt slår det mig: “Nåh nej, jeg skal jo starte min juicekur i dag”. Det betyder ingen kaffe eller te de næste seks dage.

Dagen forinden har jeg været ude at hente juice hos Unplugged Juice i København, som har flere forskellige former for juicekure. Jeg valgte beginners diet, som skulle være målrettet til os grønskollinger, som endnu ikke har prøvet en juicekur endnu.

Beginners diet fåes i en 3, 6, 9, 12 eller 15 dages juicekur. Overmodig, som jeg nu engang er, tænker jeg, at tre dage ikke vil være nok, så selv om jeg ingen erfaringer har med de koldpressede væsker, vælger jeg optimistisk at tage seks saftige dage.

Vil du selv i gang med din detox, så kan du finde juice på Unplugged Juice.

Jeg smiler, da jeg åbner mit køleskab og ser de flotte farver, som stråler fra de små tilberedte flasker.

Alle Beginners Diet kører på samme måde: Jeg begynder dagen med en lille flaske aloe vera-gelé, som stimulerer tarmene, så de er klar til at optage alle de vitaminer og enzymer, som jeg skal drikke i løbet af dagen.

Derefter har jeg fået en juiceliste, som jeg skal tage fra toppen og ned – i alt får jeg seks flasker med 330ml juice i løbet af dagen, og slutter med 1 x 330ml Whey Protein Isolate, som også medfølger i juicekuren. Derudover er der ingen men’er! Ingen mad, te/kaffe, slik eller andet, som jeg vil kunne komme til at proppe i munden.

juicekur
Juicen er koldpresset og bliver lavet hver tredje dag, så du hele tiden har friske forsyninger (Foto: Privat)

På hver flaske er der nøjsomt beskrevet, hvad juicen består af, og der er både grøntsagstunge og mere frugtige juicer iblandt. Jeg drikker en lille flaske med aloe vera og sluger den i én mundfuld.

Jeg har ikke smagt aloe vera-drikken før, og smagen behager ikke mine smagsløg. Væsken er bitter og med små aloe vera-stykker i. “Men okay, det er så også kun én lille flaske hver dag”, tænker jeg og rækker efter en lilla flaske, som er min første rigtige juice. Smagen er sød og mineralsk, og jeg føler mig allerede skrupsund fra første slurk.

Resten af dagen kører stødt frem med stort smil, og jeg føler, at hele min aura skriger “supersund26”.

DAG 2: Dælme om jeg detoxer

Jeg ankommer på MY DAILY SPACE med en dejlig let fornemmelse i kroppen. Aloe veraen er drukket, og jeg er allerede igennem mine første to juices. Jeg må dog hurtigt løbe på toilettet, da min blære synes at blive fyldt konstant.

De forskellige smagsvarianter hjælper mig lidt på vej med at vænne mig til den nye, flydende kost. Min mave føles forbavsende tilfreds og mæt, hvilket gør, at jeg ikke rigtigt registrerer, at jeg ikke får fast føde ned.

Omkring frokost bliver der lunet nogle rester fra én af kollegaerne, og den velduftende lasagne når da også min næse. Udtrykker et svagt “suk”, men tænker, at jeg jo må få lasagne om fire dage.

juicekur, detox, unplugged juice
Grøn, orange og lilla. Juicen kommer i mange farver! (Foto: Privat)

Jeg går hjem fra arbejde med en rullende hovedpine under opsejling, hvilket jeg tænker er et resultat af den detoxproces, som er sat i gang i kroppen. Dagen bliver lettere derhjemme, hvor jeg bare har mig selv og min farverige juice som selskab i sofaen. Jeg sætter en serie på og tænker, at jeg da egentligt føler mig ret godt tilpas.

Er du i tvivl om, hvilken juicekur der passer til dine behov? Klik her

DAG 3: Hvor blev min energi af?

Kalenderen siger fredag, og jeg fornemmer for alvor juicekurens effekter – både de negative og de positive. Der er fredagsstemning på kontoret, og der bliver talt om vin, lækker mad og kalorierige kager (mums!), men jeg må i denne weekend kun holde mig til safterne fra frugt og grønt – og ikke fra de mere alkoholiserede druer.

Mit energiniveau er begyndt at dale, og jeg kan mærke, at det bliver rart, at jeg ikke skal arbejde de næste to dage. Mit fokus holder ikke længe, og selv om maven ikke føler sig sulten, så begynder kæberne efterhånden at savne følelsen af at tygge. Jeg gruer lidt for weekenden, som står på besøg af mine veninder om lørdagen og frygtløse frikadeller hos mine forældre om søndagen. Men jeg står fast – jeg VIL det her!

Dog tisser jeg stadig hele tiden?!

LÆS DEL 2 AF JUICEKUREN NU PÅ FREDAG, OG SE FØR- OG EFTERBILLEDER – ALT SAMMEN PÅ MYDAILYSPACE.DK

· Mere fra samme kategori ·