Læs også:

Close

Bodywrap: Jeg blev pakket ind, og det var fantastisk

Sundhed  | 
Det synes redaktionen: 6

Jeg fik en indpakning, også kendt som bodywrap, og det var en vild oplevelse. Først kom energien, derefter total udmattelse, men så forsvandt min sukkertrang og 28 centimeter af min krop. Jeg nulstillede mig selv, og det var helt fantastisk

Da jeg banker på døren hos klinik MKCPH både småregner og blæser det, og det er i det hele taget bare en kold, våd og typisk, dunkel vintereftermiddag. Jeg har taget et par timer ud af kalenderen for at forkæle mig selv. Noget, mange ofte glemmer i en travl hverdag, hvor andre behov ofte sættes før selvforkælelse. Jeg glemmer det i hvert fald tit.

Jeg skal have en indpakning, populært kaldet bodywrap. Jeg har bestilt en “Slim Fit – 2Zero Bodywrap”-behandling, der detoxer, dræner væskesamlinger, øger forbrændingen, nedbryder fedtceller og former kroppen.

Især detox- og dræn-delen af behandlingen er jeg spændt på, da jeg har problemer med væskesamlinger og udrenselse af stoffer i kroppen på grund af min PCOS.

Læs også: Anne kæmper mod PCOS: Lægerne ved for lidt

Bodywrap: Jeg blev pakket ind, og det var fantastisk. (Foto: All Over)

Indpakning er en oldgammel kunst

Tilbage i den vinterkolde eftermiddag åbner Merete Klitgård døren ind til klinikken. Der er varmt, levende lys og en beroligende duft af citrus. Jeg bliver budt indenfor og får et glas kølig urtedrik, mens Merete fortæller mig om det, jeg er ved at rode mig ud i.

– Indpakninger er noget, som har eksisteret i flere hundrede år og ifølge historien flere tusinde år. Den moderne fortolkning af en bodywrap er, at i det øjeblik, man kommer noget på kroppen og pakker den ind, er det en wrap. Den mere kliniske definition er, at når man laver en wrap, skal samtlige af kroppens store lymfepunkter aktiveres samtidig. Det kan man ikke, hvis man kun pakker lårene ind, fortæller Merete.

Sådan ser det ud, når man er indpakket. Modelfoto. (Foto: MKCPH)

Siden 2004 har hun arbejdet med bodywrap i klinisk forstand, hvor hun både har behandlet, men i høj grad også undervist. Faktisk er undervisning det, hun bruger det meste af sin tid på. Netop derfor går hun op i at følge med i de udviklinger, der er indenfor området.

– Jeg springer ikke ud i hvad som helst. Men min faglighed og min ærekærhed i forhold til mit arbejde har betydet, at jeg mener, at man ikke kan sige, at man ikke kan lide frikadeller, hvis man aldrig har smagt en. Jeg kan ikke sige, at noget ikke virker, medmindre jeg ikke har sat mig ind i det. Så jeg bruger meget energi på at følge med i, hvad der er, og hvad der kommer. Jeg er egentlig også så priviligeret, at jeg underviser mine kollegaer i det, fortæller Merete.

Læs også: Respekter din krop med bæredygtige træningsvaner

Roen under behandlingen er halvdelen af oplevelsen. (Foto: CF)

Nul fedt, nul giftstoffer, nul cellulitis

Jeg bliver ført ind i et tilstødende lokale, hvor der står en briks, der er dækket af en slags madras og plastik. Neden for enden står en stor metalkasse, der er fuldt med bandager, der ligger og trækker i varmt vand med urter i.

Jeg smider alt tøjet og hopper i et par minimale og ikke særlig pæne engangstrusser og ditto tøfler og ruller håret ind i et hårbånd. Merete tager mine mål, inden hun begynder at smøre mig ind i et lag tykt, lunt ler. Den hedder 2Zero. Zero står for zero cellulite, zero fat og zero af alt det, den ellers reducerer. 2-tallet står for, at det er en todelt behandling, der først detoxer og taber centimeter og dernæst reducerer og opstrammer.

Leret indeholder blandt andet grøn kaffe, som virker stærkt udrensende, grøn ler, seaweed og thermal mud. Det er alle ingredienser, der stimulerer mit vaskulære kredsløbssystem, altså blodkredsløb, og mine lymfatiske kredsløb. Det er det, der booster min egen krops evne til at rense ud.

Venstre billede er taget før behandlingen. Til højre er resultatet efter behandlingen. Modelfoto. (Foto: MKCPH)

Merete fortæller, at hun sammen med sine samarbejdspartnere har testet behandlingen på mere end 300 kvinder i alderen 20-85 år, og den gennemsnitlige reduktion er fire til seks centimeter per behandling.

– Vi har alle forskellige fedtlagstyper, og derfor kræver det noget faglighed at kunne vejlede folk korrekt i, hvor mange detoxbehandlinger de skal have, før vi går videre til den opstrammende del af 2Zero. Det kan være, at der går fire dage, ti dage, tre uger eller et halvt år, forklarer Merete.

Hun uddyber:

– Rent fysiologisk er det jo hul i hovedet, at få en opstrammende behandling, hvis du har ødemer (vandophobninger) og affaldstoffer i kroppen. Vi kan jo ikke så nye blomster, hvis haven er fuld af ukrudt.

Læs også: Drik dig i balance: Urtete om morgenen – G&T om aftenen

Gerard’s er et italiensk firma, som er førende inden for detox-behandlinger. (Foto: CF)

Rullet ind som en mumie

Da alt leret er smurt ud på min krop, åbner Merete den store metalkasse med bandagerne i. Det ligner dem, du kommer på din ankel, hvis du er vredet om, bare bredere. Hun begynder at bandagere mig. Merete starter nede ved anklen på mit højre ben og ruller de varme bandager på, helt op til lysken.

Fra de varme bandager bliver rullet om mit ben, kan jeg mærke, at der sker et eller andet i huden. Den begynder at prikke. Merete arbejder hurtigt med bandagerne, der danner et sildebensmønster hen over min krop.

Målebånd, bandager og ler skal der til. (Foto: CF)

Da hun er færdig med indpakningen, hopper jeg op på briksen, bliver pakket ind i plastik, og det, jeg troede var en madras viser sig at være en kæmpemæssig varmepude, som Merete lukker om mig.

Så ligger jeg der i varmen. Det føles lidt, som dengang jeg var lille, hvor mine forældre puttede mig tæt ind i dynen. Som en lille burrito.

Der skal jeg så ligge i tre kvarter. Merete tilbyder mig en ansigtsmassage, som jeg tager imod, og imens hun masserer mine ører, kinder, kæbe og pande, koncentrerer jeg mig om mit åndedræt. Det er faktisk det eneste, jeg orker. Selv da jeg får 10 minutter for mig selv i det lille rum med lyset slukket, er hovedet tømt for tanker, og jeg slås med mig selv for ikke at falde alt for dybt i søvn.

Venstre billede er før behandlingen. Til højre er resultatet efter behandlingen. Modelfoto. (Foto: MKCPH)

Fra vild energi til total udmattelse

Da jeg skal ud af bandagerne igen, går det hurtigt. Jeg hopper af briksen og rulles hurtigt fri. Derefter tørrer Merete mig af og giver mig en klud med plejende efterbehandling, som jeg tørrer huden over med.

Så måler hun mig. 28 centimeter smidt. Blandt andet har jeg smidt tre centimeter i taljen og om låret og to centimeter om hofterne og armene. Selv om meget af det kan være væske, er det ret vildt for en som mig, der har problemer med væskeophobninger.

Læs også: Sådan skaber du sunde vaner efter ferien

Jeg er afslappet, min krop føles helt igennem varm, og jeg er glad og fuld af energi, da jeg springer på cyklen for at køre hjem. Den energiske følelse holder ved i nogle timer, lige indtil sengetid, hvor jeg begynder at føle en ømhed i musklerne, som om jeg har trænet hårdt i nogle timer.

Ønsker du andre behandlinger end indpakninger, kan du også få det. (Foto: CF)

Det er dog intet mod det, der rammer mig næste morgen. Da jeg sætter mig op i sengen har jeg det, som om jeg er blevet kørt over af en lastbil.

Jeg er totalt udmattet, selv om jeg har sovet i tæt på ni timer. Mine muskler summer og er ømme ved hver eneste bevægelse, jeg gør. Cykelturen til jobbet foregår et sted mellem første og andet gear, og alligevel er den udmattende for mig. Og så er jeg tørstig. Så tørstig, at jeg kunne patte en død vandrotte.

Kæk, som jeg er, har jeg lavet en træningsaftale, som jeg må droppe igen. Jeg kan slet ikke. Da jeg kommer hjem sent på eftermiddagen, går jeg kold på min kæreste og tager en morfar. Det tror jeg aldrig nogensinde, at jeg har gjort før i mit liv. Efter en halv times powernap vågner jeg, spiser meget lidt, for min appetit er næsten væk, og så går jeg i seng igen.

Klinikkens varme og hygge var en dejlig kontrast til det kolde vintervejr. (Foto: CF)

Jeg fortsætter med behandlingen

Der går faktisk et par dage, før jeg er helt ovenpå igen. Som led i behandlingen har jeg skulle holde mig fra sukker, salt, alkohol og fedt som det, man finder i fløde og ikke mindst kaffe. Kaffen har helt klart været det største savn.

Men ellers har jeg haft en følelse af mæthed og reduceret appetit. Samtidig har min krop føltes let, tømt for alt muligt og ikke oppustet. Det er længe siden, jeg har haft den følelse. Til gengæld er min tørst vild, og jeg drikker op til to liter vand i dagene efter behandlingen.

Men bedst af alt: Trangen til sukker er væk. Jeg siger nej tak til småkager, slik, kage og is uden at skænke det en tanke. En bedrift, jeg har sloges med i mange år, ikke mindst på grund af min PCOS.

Olier er med til at pleje din hud. (Foto: MKCPH)

De efterveer, jeg havde af behandlingen, viser for mig, at der er noget, der har sparket min krop i gang. Mit humør er generelt bedre, energien højere og min krops signaler uendeligt meget nemmere at tyde. Min hud er forbedret og de prikker, jeg har sloges med på overarmene de sidste mange år, fordi min krop ikke kan skille sig af med giftstoffer, er svundet markant ind.

Jeg sover bedre, tænker meget mere over, hvad jeg putter i min mund og føler mig i det hele taget nulstillet både fysisk og psykisk. Det har jeg aldrig prøvet med en wellnessbehandling før.

Derfor har jeg valgt at fortsætte med behandlingerne, og derfor får MKCPH og Slim Fit – 2Zero Bodywrap 6 M’er af mig.

Læs også: Klumme: Gider du blande dig udenom min livmoder?

Der er mange fristelser i klinikken. (Foto: CF)

· Mere fra samme kategori ·