Læs også:

Close

MORNING NEWS: Iskold nat har givet frostmorgen og veje med sort is

Nyheder  | 

Iskold nat giver isglatte veje · Thailand ramt af store oversvømmelser · Svensk fyrværkeribranche vil forbyde salg af raketter · Mexico skal ikke betale for grænsemur · Fire sigtet for hadforbrydelse mod handicappet mand

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

Iskold nat har givet frostmorgen og veje med sort is

Minusgraderne har ramt et tocifret tal i løbet af natten, og det fortsætter her til morgen. Det betyder, at du skal være ekstra forsigtig, når du tager på job, skole eller noget tredje, for det kan være meget glat på vejen. Det skriver TV2.

– Man skal være opmærksom på, at på grund af frosten er der risiko for isglatte veje. De store landeveje og motorveje er saltet og bør være klar til morgentrafikken, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Jesper Nielsen.

Ved Mors, Thy og Djursland, kan der være sort is på vejene. Sort is er sne, der er smeltet og frosset igen eller presset hårdt sammen, og den proces kan gøre isen gennemsigtig og svær at se.

Iskold nat har givet frostmorgen og veje med sort is. (Foto: All Over)

Thailand er ramt af store oversvømmelser

Voldsomme regnskyld skaber store problemer i det sydlige Thailand, lige inden højsæsonen for turisme. Seks mennesker er døde og 120.000 boliger er påvirket af vandmasserne. Det skriver AFP.

Blandt andet er den populære ferieø Koh Samui ramt, hvor vandmasserne har skyllet jernbaneskinner væk, gjort veje til floder og har forsinket flytrafikken.

Thailand er ramt af store oversvømmelser. (Foto: Polfoto)

Mexico skal ikke betale for grænsemur

Donald Trump gik til valg på at bygge en grænsemur mellem USA og Mexico, betalt af sidstnævnte, men nu trækker den kommende præsident et af sine stærkeste valgløfter i land. Det skriver Ritzau.

Allerede under præsident George W. Bush, i 2006, blev der bevilget tilladelser til at bygge en grænsemur, men pengene manglede, og den følgende præsident Obama, gjorde ikke noget videre ved sagen.

– Det blev ikke gjort under Obama-administrationen. Så ved at finansiere det mandat, der allerede blev givet for et årti siden, kan vi starte processen med at opfylde Trumps løfte om at sikre grænsen, siger Luke Messer, republikansk medlem af Repræsentanternes Hus, til CNN.

Republikanerne forventer, at projektet støttes af demokraterne, og både Obama og Hillary Clinton støttede forslaget, da de sad som senatorer i 2006.

Trump fører i seneste meningsmåling
Mexico skal ikke betale for grænsemur. (Foto: Polfoto)

 

Svensk fyrværkeribranche vil forbyde nytårsraketter

Nytårsaften blev der fyret en masse krudt af i søsterlandet Sverige. Men i stedet for at fyre raketterne af mod himmelen, var der mange tilfælde, hvor der blev fyret raketter af mod mennesker og bygninger.

Det har fået den svenske fyrværkeribranche til at holde et krisemøde. Det skriver Politiken.

– Dybest set er en sådan kriminel handling en politisag. Men vi er nødt til også at gøre noget i branchen, hvor vi nu vil udarbejde en handlingsplan for, hvordan vi kan bidrage til at modvirke dette, siger Erik Nilsson, formand for Sveriges Fyrværkeribrancheforbund til SVT.

På mødet blev det besluttet, at branchen ville gå sammen om at indføre en række regler på området. Blandt andet vil de stoppe salget af de mere end 200 millioner nytårsraketter, der sælges hvert år, og så vil de indføre forbud mod, at privatpersoner kan affyre raketter.

Svensk fyrværkeribranche vil forbyde salg af raketter til private. (Foto: Polfoto)

Live-transmitterede overfald: Fire sigtet for hadforbrydelse

Fire unge, sorte amerikanere, to mænd og to kvinder, er sigtet for en hadforbrydelse mod en hvid, handicappet ung mand, efter de live transmitterede mishandlingen på Facebook.  Det skriver BBC.

Jordan Hill, Brittany Covington og Tesfaye Cooper, der alle er 18 år, og 24-årige Tanishia Covington taler i livevideoen nedsættende om vide mennesker, Trump-vælgere og Donald Trump.

De tvinger blandt andet også den unge handicappede mand til at drikke vand fra toilettet, skærer dele af hans skalp af, og binder og tæver ham.

Det 18-årige offer kender den ene af gerningsmændene, Jordan Hill, som han skulle mødes med den 31. december 2016. De to kørte rundt i to dage, og sov i en varevogn, som Hill havde stjålet, inden de endte ved Covington-søstrenes hjem.

Det er angribernes kommentarer om race og offerets handicap, der gør, at de fire sigtes for en hadforbrydelse.

· Mere fra samme kategori ·