Læs også:

Close

EVENING NEWS: Forskere vil bruge mere emballage – det er godt for miljøet

Nyheder  | 

Forskere siger, at mere emballage er godt for miljøet · Frankrig forbyder “refill”

Så er det igen tid til EVENING NEWS. Som altid, er aftenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Forskere: Vi bør bruge mere emballage – det er godt for miljøet

Ret overraskende melder forskere fra DTU nu ud, at emballage til mad ikke er den store miljøsynder, som den ofte får skyld for at være. Faktisk mener de, at mere emballage er godt for miljøet. Det skriver Samvirke.

Det skyldes, at emballagen i høj grad er med til at holde din mad frisk længere og dermed sænke risikoen for madspild.

– Danske forbrugere har en vrangforestilling om, hvad der er godt for varerne og for miljøet. Uden emballage ville vores fødevarer holde kortere tid, og madspildet, som er stort, ville være endnu større, siger Søren Rahbek Østergaard, der er emballageekspert på Teknologisk Instituts afdeling for emballage og transport, til Samvirke.

Forskerne har undersøgt, hvordan den enkelte madvare påvirker miljøet, og har set på faktorer som produktion, transport, køling, madlavning og emballage. Resultatet af undersøgelsen var, at emballage udgør under én procent af en madvares samlede miljøbelastning.

Til gengæld er den helt store miljøsynder selve produktionen af maden, der udgør omkring 70 procent af belastningen på miljøet. Derudover er omkring 30 procent af den samlede klimabelastning forbundet med forarbejdning og køling af den færdige madvare.

– Emballage har ikke nogen praktisk betydning, når man udregner den samlede miljøbelastning ved vores madvarer. Den største belastning af miljøet sker i produktionsfasen, og kan man forebygge madspild, har det potentielt store samfundsmæssige gevinster – både miljømæssigt og samfundsøkonomisk, siger Thomas Fruergaard Astrup, der er professor på DTU Environment.

Derfor råder forskerne til, at du sagtens kan bruge mere emballage, og at det kan mindske madspild og i sidste ende skåne miljøet.

Forskere: Vi bør bruge mere emballage – det er godt for miljøet. (Foto: Polfoto)

Frankrig forbyder “refill”

Fra og med i dag er der forbud i Frankrig mod at få genopfyldt sodavanden gratis. Det skriver BBC.

Forbudet skal mindske risikoen for, at især unge mennesker ender med at få diabetes og bliver overvægtige.

Det gælder på alle spisesteder, fastfood-restauranter og skolekantiner, og forbudet inkluderer alle drikke, der indeholder sukker. Også drikke med frugtsirup og sportsdrikke.

En ny, fransk undersøgelse har vist, at halvdelen af alle franskmænd er overvægtige, og 15 procent af mænd og kvinder over 30 år er svært overvægtige. Nogenlunde samme tal kom frem i en undersøgelse om danskerne.

Læs mere her: Flere kvinder er blevet svært overvægtige

Frankrig forbyder “refill”. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·