Læs også:

Close

EVENING NEWS: Ung kvinde fængslet efter dødsulykke

Nyheder  | 

To løslades og ung kvinde anholdes fortsat efter dødsulykke · Ministre kaldet til møde om investeringer i bosættelser · Mads & Monopolet i stormvejr efter dilemma om victim blaming

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er nyhedsredaktøren, der har valgt aftenens største overskrifter ud til dig.

 

Ung kvinde fængslet efter dødsulykke

En 22-årig mand døde natten til søndag efter en voldsom trafikulykke i København, hvor en bil kom kørende ad Åboulevarden mod Ågade i høj fart omkring klokken 03:45 om natten.

Her kørte bilen over for rødt lys i høj fart, hvor den stødte ind i den Uber-bil, som den dræbte var passager i.

Uber-chaufføren fik også pådraget sig mange skader ved påkørslen og brækkede blandt andet sit ene ben, bækkenet og den ene arm.

Tre mennesker blev anholdt i forbindelse med ulykken, da de alle tre var i bilen, men nu er to af de anholdte løsladt igen. Den sidste anholdte, en 18- eller 19-årig kvinde, er fortsat tilbageholdt. Det skriver Ritzau.

Men da der måske kan være tale om, at der var en fjerde person i bilen, som stak af fra stedet, ønsker politiet ikke at komme med flere oplysninger i sagen, da det kan vanskeliggøre sagens opklaring. Ritzau skriver dog, at tilbageholdelsen af kvinden kan tyde på, at anklagemyndigheden mener, at hun måske kørte bilen.

– Sigtelsen lyder på uagtsomt manddrab og uagtsom, grov legemsbeskadigelse. Der står, at de alle tre i forening, og muligvis med en fjerde person, førte bilen. Men grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så jeg kommenterer ikke yderligere, siger anklager Louise Pedersen.

Alvorligt færdselsuheld i krydset Åboulevarden og Jagtvej. (Foto: Polfoto)

Ministre kaldet til møde om investeringer i bosættelser

Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale, SF og Enhedslisten har indkaldt udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og erhvervsminister Brian Mikkelsen til forespørgselsdebat i folketingssalen, efter mediet Danwatch har afsløret, at danske pensionsselskaber, investeringsforeninger og kommuner har store investeringer i besatte palæstinensiske områder.

Investeringerne strider mod FN og den danske regeringsretningslinjer. Selv siger investorerne, at retningslinjerne ikke er præcise, men at de selv mener, at de følger dem.

Nu vil S, R, ALT, SF og EL have svar på, hvordan de to ministre vil hjælpe kommunerne og pensionsselskaberne med at leve op til deres internationale forpligtelser, og sørge for at deres aktiviteter er tilpasset international lov.

– Det skriger til himlen, at danske pensionsselskaber og kommuner forsat har investeringer i ulovlig besatte palæstinensiske områder. Det strider mod international retningslinjer og undergraver en to-statsløsning. Investorerne bør straks trække sig, og regeringen bør for alvor sætte handling bag anbefalingerne om ikke at investere i de besatte områder, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen.

Ministre kaldet til møde om investeringer i bosættelser. (Polfoto)

 

Mads og Monopolet i stormvejr efter dilemma om victim blaming

Der var ikke mange positive kommentarer tilovers for Mads & Monopolet efter weekendens program, hvor victim blaming blev dagens helt store debat. På Mads & Monopolets Facebook-side udviklede retorikken sig til hadefuld og diskriminerende, og det fik Mads Steffensen til at reagere i dag mandag.

– Kære Lyttere – der har været heftig debat i weekenden i kølvandet på vores diskussion om ”Janne”, der blev raget på af en venindes mand, mens hun sov efter en nytårsfest. Efterfølgende stak det af på de sociale medier og i dele af pressen. Beskyldningerne mod flere af panelets medlemmer stod i kø. Lad mig forsøge at hamre en tyk pæl igennem misforståelser og fejltolkninger. Alle i panelet karakteriserede mandens handling som et overgreb. Det er slet ikke til debat. Ingen i panelet mente, at kvinden selv var skyld i det. Det er heller ikke til debat, skriver Mads Steffensen og fortsætter:

– Det er ikke rimeligt at gæster, jeg har i programmet, bliver skudt holdninger i skoene, som de ikke har udtalt eller mener. De har alle min uforbeholdne opbakning. Jeg kan blot opfordre til at lytte til programmet igen, dilemmaet blev diskuteret i begyndelsen af anden time, og der er ekstra konkretisering i slutningen af programmet, hvor alle slår deres holdninger fast, da t-shirten skal uddeles. Find det på dr.dk eller som podcast via DRs radio-app, iTunes eller hvor du nu lytter.

Læs resten af Mads Steffensens opslag på Facebook.

Mads & Monopolets vært understreger, at panelet i weekenden ikke gav udtryk for en holdning om, at det var lytterens egen skyld, at hun blev befamlet, mens hun sov. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·