Læs også:

Close
Chokoladefontæne

EVENING NEWS: Løkkes chokoladefontæne tager kegler på nettet

Nyheder  | 

Løkke hitter på nettet med en chokoladefontæne · Fabriksarbejdere for blandt andre H&M fængslet · Flere døde i trafikken i 2016 · Sæd og bussemænd fundet på Oslo-færgerne

Eftermiddagens og aftenens overskrifter er klar til dig i dagens EVENING NEWS.

Løkkes chokoladefontæne tager kegler på de sociale medier

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er den mest populære danske politiker på Facebook. Han har nemlig rundet 200.000 følgere denne uge, og det skyldes til dels en chokoladefontæne. Det skriver TV2.

Det hele begyndte, da Lars Løkke lagde et billede på Facebook af sig selv i gallatøj, efter at have deltaget i taffel med Islands præsident.

Hjemme efter en meget lang dag og et ualmindeligt hyggeligt gallataffel i anledning af den islandske præsidents besøg….

Geplaatst door Lars Løkke Rasmussen op dinsdag 24 januari 2017

I baggrunden af billedet står en chokoladefontæne.

Det opdagede Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, og hun lavede hurtigt sjov med statsministerens fontæne.

– Shit, det er fedt at have et chokoladespringvand, skriver Schmidt-Nielsen om billedet.

Og der gik ikke længe før Løkke svarede enhedslistepolitikerens kærlige spøg med en video af selvsamme chokoladefontæne i brug.

Og danskerne er vilde med det. På et halvt døgn blev videoen set af mere end 60.000 mennesker. Efter at have rundet de 200.000 følgere har Løkke lovet at give en live-rundvisning af sit hjem, Marienborg, på Facebook.

 

Arbejdere fra H&M, Gap og Zara har været fængslet i ugevis

24 arbejdere og forretningsfolk har været fængslet i knap en måned i Bangladesh, og 3.000 ansatte er blevet fyret efter demonstrationer mod massefyringer og lave lønninger.

Arbejderne syr på internationale fabrikker for mærker som H&M, Gap, C&A, Zara & North Face, og i den svenske tøjgigant tager man efter sigende situationen meget alvorligt og er gået sammen med 20 andre mærker om et åbent brev til regeringen. Det skriver Danwatch.

Politiet siger, at demonstranterne var til fare for statens sikkerhed, men fagforeningerne mener, at regeringen forsøger at skræmme arbejderne til tavshed.

Blandt andet kræver arbejderne mere i løn. Mindstelønnen i Bangladesh er 5.300 taka, hvilket svarer til omkring 460 kroner i løn om måneden. Men de penge, der kræves for at betale husleje, købe mad og andre nødvendige leveomkostninger ligger i Bangladesh på, hvad der svarer til 2.571 kroner om måneden.

Arbejdere fra H&M, Gap og Zara har været fængslet i ugevis.

Flere personer døde i trafikken i 2016

Der er flere, der har mistet livet i trafikken i 2016. Særligt motorcyklister dør, og september var en særlig slem måned, hvor 29 mistede livet. Det skriver DR.

Antallet af dræbte er steget for både fodgængere, cyklister, motorcyklister og bilister.

Foreløbige tal viser, at 26 personer døde i en motorcykelulykke i 2016 mod 19 i 2015. Man skal tilbage til 2011 for at finde en lignende stigning.

Antallet af dræbte cyklister er det samme som i foregående år, men der er flere cyklister, der har mistet livet i højresvingsulykker med lastbiler. Syv cyklister mistede livet i en højresvingsulykke i 2016.

Alvorligt færdselsuheld i krydset Åboulevarden og Jagtvej. (Foto: Polfoto)

Sæd på vægge og bussemænd i lagnerne på danske færger

TV2 Norge har udført en test, der viser, at rengøring har rigtig meget at komme efter på de danske Oslo-færger. Blodpletter, mug, hår, sæd, bussemænd og krummer var nogle af de ting, der kunne findes i kahytterne på de tre færger Stena Saga (som ejes af Stena Line), DFDS’ Crown Seaways og Color Fantasy.

Kahytterne blev undersøgt med en ATP-måler, der måler antallet af mikroorganismer på en overflade. Organismeværdierne skal ligge under 100, for at et sted anses som helt rent. I samtlige 10 kahytter, der blev undersøgt, blev der fundet alarmerende høje værdier af mikroorganismer. På Stena Saga blev der fundet værdier 200 gange højere end tilladt.

På alle tre færger var badeværelsesgulvet det værste sted. Også vandhanerne var beskidte – nogle endda mere end toiletsæderne.

Sæd på vægge og bussemænd sengelagner på danske færger. (Foto. Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·