Læs også:

Close

EVENING NEWS: Lindsay Lohan bydes velkommen til Islam

Nyheder  | 

Lindsay Lohan bydes velkommen til Islam · Rufus Gifford modtager Dannebrogsordenen · American Apparel lukker og slukker · “Rask fredag” spreder sig på psykiatriske hospitaler · Den seneste mand på Månen er død

Få overblikket over aftenens nyheder – brought to you by MY DAILY SPACE.

Lindsay Lohan bydes velkommen til Islam

Den amerikanske skuespiller Lindsay Lohan har slettet alle billeder på sin Instagram og har nu kun velkomsten “Alaikum salam” (må fred være med dig) stående på sin profil. Det skriver Daily Mail og Ekstra Bladet.

Flere medier og fans spekulerer nu i, om skuespillerinden er ved at konvertere til Islam, og mange byder hende velkommen til troen.

Skuespillerinden har dog ikke selv bekræftet, om hun faktisk har konverteret. I 2015 begyndte Lohan dog at studere koranen og dele citater derfra på Instagram, som dog hurtigt blev slettet igen. I 2016 boede Lohan i en periode i Dubai, hvor hun også lærte arabisk.

Lindsay Lohan bydes velkommen til Islam. (Foto: Polfoto)

Rufus Gifford modtager Dannebrogsordenen

I forbindelse med Obamas stop som præsident, trækker også den amerikanske ambassadør Rufus Gifford sig tilbage fra sit virke i Danmark. Og Giffords sidste arbejdsdag sluttede med et besøg hos Dronning Margrethe.

– Når man som amerikaner får lov til at hilse på Hendes Majestæt Dronningen af Danmark og modtager Dannebrogsordenen, så bliver det bare ikke meget bedre, siger ambassadøren til DR.

Den 42-årige ambassadør styrede den amerikanske ambassade i 3,5 år, og han vil se tilbage på sin tid i Danmark med glæde.

– Vi forlader Danmark rent fysisk. Man når man bærer Danmark i hjertet, så forlader man aldrig Danmark helt, siger Rufus Gifford.

Den kommende præsident Donald Trump skal udvælge Rufus Giffords efterfølger.

Rufus Gifford modtager Dannebrogsordenen. (Foto: Polfoto)

American Apparel lukker og slukker

Efter adskillige skandaler, konkursbegæringer og en dameglad direktør med et par sexchikanesager i rygsækken lukker og slukker tøjmærket American Apparel.

Mærket er blevet solgt til det canadiske Gildan Activewear for 600 millioner kroner. Nu vil den nye canadiske ejer lukke samtlige 110 American Apparel-butikker i USA, samt fabrikken i Los Angeles.

Det betyder, at 2.400 ansatte snart står uden et arbejde. Det skriver Reuters og Finans.

American Apparel lukker og slukker (Foto: All Over)

“Rask fredag” spreder sig på psykiatriske hospitaler

Der findes en praksis på landets psykiatriske hospitaler. Fænomenet hedder “Rask fredag” og går ud på, at læger udskriver psykisk syge patienter op til weekenden, selv om patienterne ikke raske nok til at komme ud.

Udskrivningen skyldes ofte, at der ikke er nok personale til at tage sig af patienterne i weekenden, at der ikke er nok sengepladser, og at antallet af patienter, der indlægges, er stigende. Det skriver BT.

Det er Torsten Bjørn Jacobsen, formanden for psykiatere, der bekræfter, at praksissen bruges.

– Det er et fænomen, som jeg ikke kan afvise eksisterer. Vi er bekendt med, at det sker, siger han og tilføjer, at han udtaler sig bredt om praksissen, og at det ikke er alle psykiatere, der benytter sig af denne metode.

“Rask fredag” spreder sig på psykiatriske hospitaler. (Foto: Polfoto)

 

Den seneste mand på Månen er død

Astronauten Eugene A. Cernan – kendt som Gene Cernan – er den mand, der sidst har sat sine fødder på månen. Nu er han død, 82 år gammel. Det oplyser NASA ifølge TV2.

Gene Cernan ledte Apollo 17, og det var i den forbindelse, at han på sin tredje rumrejse satte de foreløbigt sidste menneskelige fodspor på Jordens grå følgesvend den 14. december 1972.

– Vi var i stand til at udforske mere end de fleste andre missioner. Vi nåede også frem til et mere vanskeligt fremkommeligt og unikt område i bjergene for at samle mere viden om Månen, dens historie og skabelse, sagde Cernan i 2008.

Cernan var 566 timer og 15 minutter i rummet, og de 73 af timerne tilbragte han på Månens overflade.

I 2011 viste NASA billeder af Cernans fodspor på Månens overflade.

Cernan var omgivet af sin familie, da han gik bort, og de fortæller i en pressmeddelelse, at astronauten trods sin fremskredne alder aldrig stoppede med at interessere sig for månerejserne.

Den seneste mand på Månen er død. Her ses han, Eugene Cernan, på Månen i 1972. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·