Læs også:

Close
Kvinde popper piller og drikker vand i sin seng (Foto: All Over)

Den Vitale Cirkel: Fire kosttilskud, der får din krop i balance

Sundhed  | 

Vitaminer, mineraler, basisnæringsstoffer … Der er uendelig mange muligheder, når det kommer til kosttilskud. Den Vitale Cirkel viser, hvilke livsvigtige byggesten, der er nødvendige for din sundhed og balance

Den Vitale Cirkel er udformet af Dailycare og består af fire elementer: Vitaminer, Omega-3, mælkesyrebakterier og kalk. De sikrer tilsammen, at du får de basisnæringsstoffer, mineraler og vitaminer, din krop har brug for.

Den Vitale Cirkel (Foto: Dailycare)
Udover at guide forbrugeren privat, bliver Den Vitale Cirkel også brugt til rådgivning på apotekerne.

1. De vigtigste byggesten

Multivitaminpiller er vejen frem! Pillerne indeholder intet mindre end 13 vitaminer og ni mineraler. På Apotekets mange hylder, hvor du kan købe kosttilskud seperat, er det ofte en gåde, hvor man skal starte. I en multivitaminpille får du den anbefalede mængde vitaminer og mineraler på daglig basis.

Det indeholder en multivitaminpille: Vitamin A, D, E, K, C, magnesium, jern, zink, selen samt en masse andre mineraler og vitaminer, der bidrager til immunforsvarets funktion.

Den Vitale Cirkel (Foto: Dailycare)

2. Omega-3 i ny form: Krill-olie

De seneste par år har der været stor fokus på fiskeolie, der er fedtsyrer af høj kvalitet. Der er flere grunde til, at fiskeolie er godt for dig. Fiskeolie indeholder Omega-3, som styrker immunforsvaret, der er A og E vitaminer i, og til sidst indeholder kapslerne de sunde fedtsyrer: ALA (alfa-linolensyre), DHA (docosahexaensyre) og EPA (eicosapentaensyre).

Krill-olie siges at være 48 gange stærkere end almindelig fiskeolie.

Der er kommet en ny konkurrent til den klassiske fiskeolie, du enten sluger eller indtager i pilleform. Olien hedder krill-olie og er udvundet af lyskrebs fra Antarktis. Den nye krill-olie har mange kvaliteter: Pillerne er lettere at sluge, optages direkte fra tarmen, da de er vandopløselige og giver samtidig ingen eftersmag af fisk!

Det anbefaler eksperterne: Hvis du hellere vil have omega-3 fra din kost, skal du spise fisk mindst to gange om ugen, der i alt skal løbe op på 350 gram, heraf skal størstedelen være fed fisk. Fed fisk er for eksempel makrel, sild og laks.

Læs også: Tre lette øvelser i mindfulness, som du kan lave med det samme

Den Vitale Cirkel (Foto: Dailycare)

3. Stærke knogler og D-vitamin

Vidste du, at kalk optages dårligt i tarmen, hvis der er mangel på D-vitamin? Da vi netop befinder os i den mørke vinterperiode, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på at tage kosttilskuddet. Derudover er kalk et fundamentalt mineral i kroppen, der vedligeholder knogler og calciumindholdet i blodet.

Sammenhængen mellem D-vitamin og kalk: D-vitamin sikrer, at kalken bliver optaget fra tarmen til blodbanen og videre i knoglevævet, og derfor er det vigtigt at få D-vitamin sammen med kalk.

Den Vitale Cirkel (Foto: Dailycare)

4. Balance og harmoni i maven

Hvis maven ikke er i orden, kan det være ligemeget, hvor sundt du spiser, for maden skal kunne optages ordenligt. Her kommer mælkesyrebakterier ind i billedet. En enkelt pille fra Lactocare indeholder otte milliarder levende mælkesyrebakterier samt zink.

Det gør mælkesyrebakterier: Giver en balanceret fordøjelse, omsætning af næringsstoffer og udskillelse af affaldsstofferne.

Den Vitale Cirkel (Foto: Dailycare)

Kort fortalt: Den Vitale Cirkel

Den Vitale Cirkel handler om sammenkoblingen af fire elementer, din krop har brug for. Det inkluderer: vitaminer, olier, bakterier og mineraler.

Omega-3-fedtsyrer: Det er nogen af de vigtigste fedtsyrer, og noget af det sværeste at få fat i, da mange ikke spiser nok fisk. Tag derfor fiskeolie eller krill-olie!

Mælkesyrebakterier: De skal være naturligt tilstede i tarmen og er altafgørende for din fordøjelse. Lider du derfor af uro i maven og tynd eller hård afføring, hjælper mælkesyrebakterierne uden tvivl!

Kalk: For at styrke og vedligeholde dine knogler og tænder- kan du tage kalktabelletter, hvis du ikke får calcium nok i din hverdag.

Vitaminer: Multivitaminer er et fremragende supplement til en varieret kost, hvis du er usikker på, hvorvidt du får alle de basisnæringsstoffer, du behøver.

Læs også:

– Tryk på pytknappen – eller tag konflikten
– Tarmene har afgørende betydning for din sundhed
– Mille Dinesen: Alternative behandlinger hjalp mig med min diagnose

· Mere fra samme kategori ·