Læs også:

Close
Blomsterberg siger farvel til Den Store Bagedyst

EVENING NEWS: Blomsterberg siger farvel til Den Store Bagedyst

Nyheder  | 

Blomsterberg stopper som dommer · Solenergi er nu billigere end olie · Green Peace langer ud efter Netflix · Mordbrand i Aalborg · DR brugte 70.000 på at fragte hest · Verden er plaget af økonomisk ulighed, klimakatastofer og terrorangreb

Aftenens nyheder giver dig et bredt overblik over dagens interessante historier.

Blomsterberg siger farvel til Den Store Bagedyst

Den folkekære tv-konditor stopper som dommer i Den Store Bagedyst efter at have været med fra programmets start i 2012. Det skriver DR.

Grundet for mange personlige omkostninger har Blomsterberg valgt at stoppe i programmet, men det var dog med gråd i stemmen, da hun ringede til sine kollegaer for at fortælle om sin beslutning.

– Jeg elsker Den store bagedyst! Jeg føler lidt, at det er mit barn, som jeg har været med til at føde. Jeg ved godt, det kan lyde fjollet, for det er jo et færdigt, britisk koncept, fortæller Mette Blomsterberg.

Blomsterberg siger farvel til Den Store Bagedyst
Mette Blomster stopper som dommer i Den Store Bagedyst efter fem år. (Foto: Polfoto)

Solenergi er nu billigere end olie og kul

Nu er det både økonomisk og bæredygtigt at investere i grøn energi, for ifølge Climate Reality er solenergi i dag billigere end fossile brændstoffer i 30 lande.

Ny teknologi har gjort cellerne mere effektive, så man kan få mere for samme pris eller billigere kul.

Solenergien er allerede på vej frem med hastige skridt. I USA blev der i 2016 opsat 125 solceller hvert minut.

Solenergi er nu billigere end olie og kul
Det er nu både bedre for miljøet og pengepungen at bruge solenergi i 30 lande. (Foto: Polfoto)

Green Peace langer ud efter Netflix

Miljøorganisationen Green Peace har rangeret 70 internationale it-virksomheder efter deres klimabelastning, og her klarer Netflix og HBO sig ikke særlig godt. Det skriver DR.

Når du går online, bruger datatjenesternes servere en masse strøm, som belaster klimaet. Green Peace giver firmaerne karakterer fra A til F alt efter, hvilke energikilder de er dækket af. Netflix får kun D.

Google, Facebook og Apple klarer sig derimod godt, fordi en stor procentdel af deres forbrug er dækket af vedvarende energi.

Netflix på en tv-skærm (Foto: All Over)
Det er ikke kun dit fjernsyn, som bruger strøm, når du ser Netflix. (Foto: All Over)

Mordbrand i Aalborg: Vidner efterlyses

Nordjyllands Politi efterlyser vidner, der har set en gruppe på fem til syv gerningsmænd flygte fra en mordbrand i Aalborgbydelen Vejgaard. Det skriver TV 2.

Gerningmændene er blevet set flygte ned ad Heimdalsgade i Vejgaard og videre mod Nørre Tranders Vej.

– Ved Heimdalsgade ud for nummer fire lagde en af gerningsmændene sig på jorden, idet han selv var antændt fra underlivet og ned, fortæller politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

Politiet vil gerne høre fra dig, hvis du tirsdag aften omkring klokken 20.30 til 21 så fem til syv personer i mørkt tøj i området ved Hadsundvej, Nørre Tranders Vej, Odinsgade og Heimdalsgade i Aalborg, eller har kendskab til personer, der har brandskader.

Mordbrand i Aalborg: Vidner efterlyses
Nordjylland Politi efterlyser vidner til mordbrand i Aalborg. (Foto: Polfoto)

DR brugte 70.000 på at fragte hest

DR har nu bekræftet, at de betalte 69.225 kroner for at fragte Johannes Langkildes kones hest til Washington D.C., hvor han er udstationeret som udenrigskorrespondent. Det skriver Ritzau.

DR’s indholdschef, Sandy French, kalder dækning af korrespondenters udgifter “normal praksis”, men Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, undrer sig over udgiften og vil derfor blande kulturminister Mette Bock ind i sagen.

– Jeg bliver nødt til at bede ministeren om at svare på det her. Så må hun jo rette henvendelse til DR’s bestyrelse, siger Morten Marinus til Radio24syv.

Johannes Langkilde
DR betaler for at fragte Johannes Langkildes kones hest til USA. (Foto: Polfoto)

Globalkrise: Terrorangreb, klimakatastrofer og ulighed

Snart er det tid til det årlige World Economic Forum (WEF), hvor 3.000 af verdens førende politikere, erhvervsledere, forskere og internationale organisationer mødes for at diskutere de udfordringer, verden står over for. Det skriver Berlingske.

Der vil være nok at tage fat på, da årets globale risikorapport fra WEF tegner et billede af en verden præget af økonomisk ulighed, klimakatastofer, terrorangreb og mangel på internationalt samarbejde.

– Året 2017 vil være et altafgørende øjeblik for verdenssamfundet, skriver Klaus Schwab, grundlægger af og formand for World Economic Forum i rapporten.

I rapporten står der, at begivenhederne i 2016 bør virke som et wakeupcall, og at beredskabet i forhold til risikolandskab skal tages op til revurdering.

· Mere fra samme kategori ·