Læs også:

Close
Føler du dig nedtrykt? Måske har det noget med dine p-piller at gøre. (Foto: Polfoto)

MORNING NEWS: Ny app til p-piller skal nedbringe antallet af aborter

Nyheder  | 

App til p-piller skal nedbringe antallet af aborter · DMI advarer om farligt vejr · Flere ældre bliver kriminelle · Janet Jackson er blevet mor

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

Ny app skal nedbringe antallet af aborter

Hvert eneste år, bliver mere end 3000 kvinder gravide mod deres vilje, selvom de tager p-piller. Det er blandt andet uklarheder om, hvornår p-pillerne virker, der kan være med til at forhindre de uønskede graviditeter.

Derfor er der nu blevet udviklet en ny p-pille-app, der kan give kvinderne svar på nogle af de spørgsmål de kan have i forbindelse med brugen af p-piller. Det skriver Politiken.

App’en hedder Practio, og allerede nu er den blevet downloadet af omkring 10.000 danskere på tre uger.

– Hvert år foretages cirka 3.000 provokerede aborter blandt p-pillebrugere i Danmark. Det viser klart behovet for nye tiltag, siger Charlotte Wilken-Jensen, der er ledende overlæge på Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital og leder af Sex og Samfunds præventionsklinik i Region Hovedstaden.

Appen minder først og fremmest kvinderne om at tage deres p-piller, den giver svar på de spørgsmål, man kan have om pillens virkning, og så indeholder den en lang række artikler og videoer med viden om p-piller og deres bivirkninger.

App’en kun hentes til i App Store til iPhones, men i 2017 skulle den også blive tilgængelig for telefoner med Android-styresystemer.

Føler du dig nedtrykt? Måske har det noget med dine p-piller at gøre. (Foto: Polfoto)
Ny app skal nedbringe antallet af aborter. (Foto: Polfoto)

DMI advarer om meget farligt vejr

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarer nu om “meget farligt vejr”, på det næsthøjeste niveau efter danske standarder. Det skriver DR og TV2.

I nat har det blæst voldsomt og DMI har udsendt varsel om vindstød af stormstyrke. Nu sender DMI også en advarsel ud om forhøjet vandstand og mulig stormflod flere steder i Danmark.

De seneste prognoser indikerer, at vandet vil nå op mellem 1,60 meter og 1,70 meter over den normale vandstand i Sønderborg og Aabenraa.

Også Haderslev ser ud til at nå vandstande på op til 1,50 meter højere end sædvanligt, på Sydfyn når man op mellem 1,50 og 1,60 meter og øst for Storebælt, lyder prognoserne på mellem 1,40 og 1,70 meter.

Sidste gang, der var en omfattende stormflod i de indre danske farvande var ved stormen den 1. november 2006, hvor vandstanden steg til 204 cm i Odense Fjord, 170 cm i Aabenraa og 156 cm i Sønderborg.

Oversvømmelser ved Næsby Strand efter stormen Bodil i 2013. DMI advarer om meget farligt vejr. (Foto: Polfoto)

Flere ældre begår kriminalitet

Antallet af 60-79-årige, der dømmes for at overtræde loven, er steget med 136 procent fra 6817 personer i 2000 til 16.092 i 2015. Det viser tal fra Danmarks Statistik, ifølge Kristeligt Dagblad.

Vi lever længere og er mere raske og rørige i vores alderdom, og med det følger der også, at der er flere ældre, der overtræder loven. Forskere vurderer, at det er en ændret demografi og moral, der er forklaringen.

Men det er ikke kun ældres bedre helbred, der gør en forskel. Den generation de 60-79-årige kommer fra har en moral, der adskiller sig fra tidligere generationers.

– De personer, der er ældre nu, har været unge i 1960’erne og 1970’erne, og de har som generation haft diskutable eller tvivlsomme moralske overbevisninger, som nogle har taget med sig ind i voksenlivet og alderdommen, og som stemmer bedre overens med en kriminel løbebane end mentaliteten hos tidligere generationer, fortæller Helmut Hirtenlehner, der er kriminolog ved Johannes Kepler Universitet Linz i Østrig.

Flere ældre begår kriminalitet. (Foto: Polfoto)

Janet Jackson har født en dreng

Den 50-årige sangerinde Janet Jackson er blevet mor for første gang. Hun har født en lille dreng. Det skriver mediet People.

– Janet Jackson og hendes mand Wissam Al Mana er glade for at kunne præsentere deres nyfødte søn Eissa Al Mana, lød det fra verdensstjernens departement til People.

Janet Jackson har født en dreng. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·