
MORNING NEWS: Et stærkt stigende antal børn og unge vil skifte køn
Flere børn og unge vil skifte køn · Mobiltelefon kan afsløre Emilies morder · Japan og USA forsoner sig efter verdenskrig · Castro skal ikke kultdyrkes · To anholdt for at kaste store grene ned på en vej · Prinsesse Leia er død
Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.
Et stærkt stigende antal børn og unge vil skifte køn
Uanset om det er i Europa, USA eller Australien oplever man eksplosive stigninger i antallet af børn og unge, der ønsker at skifte køn, fordi de føler, at de er blevet født i den forkerte krop. Det skriver Jyllands-Posten.
Tendensen kan se på kønsklinikker over hele verden, hvor børn og unge henvender sig, og i sådan en grad, at henvendelsesantallet er steget med 100 procent. Det fortæller fagfolk fra Danmark, Sverige, Finland, Storbritannien, Holland, USA og Australien.
– Så snart noget som helst stiger 100 procent, bør man som læge være påpasselig og bekymret, siger Louise Frisén, overlæge, børne- og ungdomspsykiatrien på Astrid Lindgrens børnehospital i Stockholm.
Ofte er det børn og unge i puberteten, der ønsker et kønsskifte, men stadigt flere børn i alderen seks og otte og helt ned til tre år henvender sig.
Det bekymrer den hollandske børne- og ungdomspsykolog Lieke Vrouenraets, for ifølge hende, finder størstedelen af de prepubertære børn sig til rette i den krop de fødes med, når de kommer i puberteten.
I Stockholm henvendte fire børn sig i 2012, 116 henvendte sig i 2015 og det forventes, at 200 vil have henvendt sig i 2016.
På Sexologisk Klinik i København forventer man at det årlige antal henvendelser til klinikkens tilbud vil ligge på mellem 120 og 130.
I Storbritannien blev 97 børn og unge henvist til kønsklinikken The Tavistock and Portman i 2009/2010. Det tal er vokset til 1.419 i 2015/2016.

Mobiltelefon kan have sladret om Emilie Mengs morder
Efter fundet af Emilie Meng i julen er politiet begyndt at finde nye spor i sagen om drabet på den unge kvinde. Nu forsøger politiet at indkredse mobiltelefoner, der har været aktive på mobilnettet i både Korsør og i Borup omkring tidspunktet for den 17-åriges forsvinden. Det skriver Berlingske.
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har allerede, i samarbejde med teleselskaber, fået adgang til 200 telefoner, der har været koblet op på Korsør-masten. Disse numre betragtes fortsat som “interessante” for efterforskningen.
Men en telefons kobling til en mast kan springe op til 30 kilometer, og det kan derfor være svært at finde gerningsmanden gennem denne metode.
Stedet, hvor Emilie Meng blev fundet ligger desuden tæt på en motorvej, så politiet kan risikere at skulle gennemgå enorme mængder data og telefonnumre, for at finde frem til en interessant person.
Læs mere: Emilie Meng er fundet død

Japan og USA forsoner sig efter Anden Verdenskrig
Japans premierminister, Shinzo Abe, deltog i en mindehøjtidelighed i Pearl Harbor på Hawaii, sammen med USA’s præsident, Barack Obama. Det skriver Ritzau.
Mindehøjtideligheden markerer, at det er 75 år siden, at Japan gennemførte sit berygtede overraskelsesangreb på den amerikanske flådebase, som trak USA ind i Anden Verdenskrig.
Abe er den første japanske regeringsleder, der besøger stedet sammen med en amerikansk præsident.
Japan havde gjort det klart, at der ikke ville komme en undskyldning for angrebet, og Abe kondolerede overfor ofrene og de pårørende til de mere end 2400 amerikanere, der blev dræbt i angrebet om morgenen den 7. december 1941.
Syv måneder før ceremonien på Hawaii deltog Obama ligeledes i en mindehøjtidlighed for ofrene i Hiroshima, hvor amerikanerne smed en atombombe i 1945. Obama undskyldte heller ikke angrebet, der førte til Japans kapitulation og afslutningen på Anden Verdenskrig.

Cuba forbyder persondyrkelse af kultfiguren Fidel Castro
Der vil ikke blive rejst statuer eller opkaldt gader efter Fidel Castro, Cubas afdøde revolutionshelt. Det skriver Ritzau.
Nationalforsamlingen i Havana har tirsdag vedtaget en lov, som forbyder, at der rejses monumenter for Fidel Castro. Selv siger forsamlingen, at loven er i Castros ånd, og at lederen ikke ønskede at være genstand for persondyrkelse.
Men kritikere giver ikke meget for den forklaring og peger blandt andet på, at kultdyrkelsen allerede er til stede overalt i Cuba.
Fidel Castro stod i spidsen for den revolution i slutningen af 1950’erne, som forvandlede Cuba til et land efter kommunistisk forbillede, og tvang den USA-støttede diktator Fulgencio Batista i landflygtighed.
Samtidig flygtede mange cubanere til USA og Castro betragtes derfor ikke kun ubetinget som en god leder, men også som en tyran.
Læs mere: Cubanere siger farvel til Castro

To udlændinge kastede store grene ned på motorvejen
Nordjyllands Politi har anholdt en 19-årig og en 20-årig, der kastede store grene ned fra en motorvejsbro og ned på kørebanerne. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse ifølge Berlingske.
Det skete på Hadsundvej i Aalborg, hvor vidner så to personer stå på broen og kaste de 5-10 cm. tykke og ca. 1 meter lange grene ned mod bilisterne på motorvejen. Ingen bilister kom noget til ved episoden, men politiet hører gerne fra vidner.
Derfra løb de to fra stedet og ind i en bebyggelse i nærheden, hvor politiet anholdte dem. De to unge mænd var af udenlandsk herkomst og er blevet afhørt med tolk.
Der har været flere sager med sten og andre ting, der kastes ned på motorvejene. Et af de tilfælde har haft en fatal udgang.
Læs mere her: En dræbt efter betonklods blev smidt ned på den fynske motorvej

Carrie Fisher – kendt som prinsesse Leia – er død
Carrie Fisher, der er kendt for sin legendariske rolle som prinsesse Leia i Star Wars-sagaen er død 60 år gammel efter, at hun fik et hjertestop.
Læs mere her: Carrie Fisher – kendt som prinsesse Leia – er død
