Læs også:

Close

Unge amerikanere om 2017: Forhåbentlig når vi igennem

Nyheder  | 

Hvad er amerikanernes forventninger til 2017? Er det frygt? Er det glæde? Stefanie tog til Californien og talte med fem unge amerikanere om deres tanker om det nye år – både personligt og nationalt

2016 har været et omvæltende år for amerikanerne. I 2017 tiltræder Amerikas nye præsident Donald Trump, og den kommende nye leder har skabt store frustrationer og splid blandt det amerikanske folk. Jeg har spurgt fem amerikanske unge, jeg har mødt her i Californien, hvad de forventer af 2017.

Protest efter valget af Donald Trump. (Foto: All Over)

Mere lighed til alle

– Jeg ser frem til et år med fremgang. Selv med det nylige præsidentvalg og det konservative synspunkt på LGBT-rettigheder og kvinderettigheder ser jeg frem til et 2017 fyldt med fremgang for alle og flere skridt mod lighed for alle.

– Jeg ser frem til et år, hvor jeg kan holde i hånd med den mand, jeg elsker, selv i en rød stat (republikansk stat, red.). Jeg ser frem til, at alle stemmer vil blive hørt.

Jordan Saenz, 22, studerende

 

Jeg er bekymret, fordi jeg går imod strømmen

– Mine forventninger til 2017 er både personligt og fra et nationalt synspunkt, at vi vil opleve flere ekstreme konflikter i forskellige versioner. Jeg er bekymret for mine venner og min familie, jeg er bekymret for vores internationale forhold med andre lande, og jeg er bekymret på mine egne vegne som en akademiker, der ofte går imod strømmen

– Jeg føler, at folk vil fortsætte med at reflektere over 2016-valget og spørge sig selv, hvordan eller hvorfor det endte, som det gjorde. Og det eneste svar, jeg kan finde, er, at det var en umådelig ligegyldighed fra folket og vores ledere.

– Trumps fascisme er banal i vores land. Det er helt sikkert, at vores ansvar for at beskytte andre er øget tifold. Reaktionen fra de bitre, hvide, der gjorde det muligt for Trump at blive valgt, er fejlfyldt på alle måder. Men den vil kalde på en masse ydmyghed og medfølelse og styrke og mod i de kommende år. Jeg håber bare, at vi når igennem 2017.

Austin Hestdalen, 23, studerende

Austin Hestdalen håber bare, vi når igennem året. (Foto: Privat)

 

 

Folk ønsker ikke de samme forandringer

– Jeg tror, at vi nationalt vil opleve, at folk fortsat udtrykker deres frustrationer over regeringen, og det vil måske nå til et punkt, der får folk til at stå sammen – eller det vil få staterne til lovligt at træde ud af De Forenede Stater.

– Jeg tror, at mange gerne vil have forandring, men jeg tror også, at der ikke er særlig mange mennesker, der vil have de samme forandringer … Og frustrationsniveauet er så højt, at folk vil begynde at gå til ekstremer. Jeg føler, at vi som nation har potentialet til virkelig at udvikle en samvittighed og handle med en takt og tolerance, som vi ikke har opnået i alt for lang tid.

– Personligt handler mine forventninger til 2017 udelukkende om selvudvikling. Jeg har tænkt på en masse ideer og mål, som jeg gerne vil se blive til virkelighed, så nu er det op til mig at gøre det, der kræves. Jeg vil blive ved med at vokse og udvikle mig til at blive en, jeg kan være stolt af. Jeg håber, jeg at vil forbedre mit mentale helbred, og jeg vil trives som mor, elsker, ven, allieret … og så videre.

Amanda Besso, 23, alenemor

 

Stigning i chikane og hatecrimes

– For at være helt ærlig så ved jeg ikke, hvad jeg skal forvente, efter vi har fået Donald Trump som præsident. Jeg er bekymret for, hvad der kommer til at ske, for allerede her i den korte tid efter, han blev valgt, har der været en stigning i chikane og hatecrimes. Jeg er bange for, at han ikke vil gøre noget for at forhindre det, for indtil videre har han kun selv sat eksempler med sine egne sagsanlæg for chikane og grove kommentarer i interviews.

– Alt, jeg kan gøre, er at håbe, at han vil tage jobbet seriøst og ikke trække landet ned i en dybere gæld, for det er noget, han har bevist, at han er rigtig, rigtig god til ved at få seks eller flere af sine firmaer til at gå konkurs. Dertil har han stadig 75 eller flere sagsanlæg mod sig.

– I det hele taget er jeg bare bekymret for landets velbefindende og den tilstand, det vil blive efterladt i, når han er væk om fire år.

Emma Rixen, 21, studerende

Emma Rixen er bange for, at det går den forkerte vej for USA. (Foto: Privat)

 

Vi er fucked

– Fra en personlig synsvinkel tror jeg, 2017 bliver interessant. Mange af mine venner vil ud at opleve noget andet, enten ved at rejse eller skifte job. Jeg er klar til at bygge videre på min succes fra i år og fortsætte med at nå mine milepæle. Måske vil jeg købe en ny bil?

– På et nationalt niveau: Vi er fucked. I et nyt samfunds vokseværksstadie, vel. Prøv at se på alle mediernes rasen, protesterne, optøjerne, de bureaukratiske skandaler og en shitstorm af et præsidentvalg.

– Jeg vil ikke anbefale, at man gemmer sig i kælderen og venter på bedre tider. Vi skal hellere gøre det, Amerika er gode til og fortsætte med at holde øje med hver en lille ting, der sker omkring os, og blæse det ud af proportioner, når der sker noget. Jeg hverken forventer eller ønsker en revolution – jeg tror, noget mere gennemsigtighed vil være rart.

Paul Davies, 23, studerende

Paul Davies drømmer om mere gennemsigtighed. (Foto: Privat)

· Mere fra samme kategori ·