Læs også:

Close
body shop papir

Her er de nepalesiske kvinder, der upcycler dine gaveæsker

Nyheder  | 

Drømmer du også om en grøn jul? Det gør de hos The Body Shop, hvor de genbruger materiale til gaveæsker på en måde, der er gavner både jorden og de nepalesiske kvinder, der laver dem i hånden

I dag har alle meget fokus på miljøet og sørger for at nedbringe vores emballagespild. I år går The Body Shop all in på upcycling. For hver eneste solgte gaveæske eller pakkekalender genskaber brandet nemlig 1 kvadratmeter regnskov. Så når du køber julegaver i år, er det virkelig gaver, der bliver ved med at give.

Men derudover er der en rigtig dejlig historie i, at de har fået håndlavet udvalgte æsker af genbrugsmaterialer i Nepal ved at genbruge og upcycle produktemballage.

bodyshop papir
Så er der papir i farvestrålende nuancer. (Foto: The Body Shop)

Lavet med kærlighed

Create Your Own-gaver er gaver, hvor kunden selv udvælger produkter og pakker dem i en fin gaveæske.  Den særlige Create Your Own-gave kommer denne jul i form af farverige, håndlavede gaveæsker fra deres Community Trade leverandør, Get Paper Industry (GPI), i Nepal.

Virksomheden har forsynet The Body Shop med håndlavede gaveæsker siden 1989. Men gaveæskerne er langt mere end blot pænt papir.

Gaveæskerne er fair trade og fremstillet af kvinder i Nepal af bæredygtige og genanvendelige materialer som for eksempel bomuldsstykker og bananblade. Når kunderne køber en Create Your Own gave, beriger de altså ikke kun vores jord, men også de mennesker, der lever i lokalsamfundet Bansbari i Nepal.

Kvindernes arbejde med gaveæskerne giver dem en stabil indkomst og en fair pris for deres arbejdskraft og produkter. Det gør det muligt for dem at forsøge sig selv i et land, hvor det under normale omstændigheder er ret svært for kvinder at få arbejde. De får desuden også frokost, barsel og sundhedsforsikring, hvilket ikke er normal kutyme i Nepal.

body shop papir
Kvinde på fabrikken i Nepal i gang med at producere pap og papir. (Foto: The Body Shop)

 

GPI har ved hjælp af handlen desuden også bygget syv skoler, som giver børn i lokalsamfundet en uddannelse. GPI leder desuden kampagnen ”Send our daughters to school”, som skal forbedre ligestilling og fremme uddannelsen af kvinder.

Affald kan genbruges og upcycles

Hvert år bliver der i juletiden ifølge WRAP UK (Waste and Resources Action Programme) brugt mere end 300.000 tons pap i alle Storbritanniens hjem. Til sammenligning er det nok til at pakke Big Ben ind 260.000 gange – og London Eye 50.000 gange.

Med upcycling (genbrug og dekoration af emballage) er der meget mindre, der går til spilde – målet er, at produkterne aldrig bliver til skrald.

DIY: Upcycle din gaveæske

Gaveæskerne er af så god en kvalitet, at det er ret synd at smide dem ud efter jul. Med en lille smule arbejde og fantasifulde ideer kan du forvandle din brugte juleindpakning til flotte dekorationer, som kan pynte i dit hjem, så du også er med på upcycling-trenden.

Bloggeren Sabinas Verden har genbrugt sine gaveæsker.

body shop papir

Eksempler på gaveæsker med indhold

body shop gaveæske
En fin og lille gaveæske, The Body Shop til 65 kroner, bodyshop.dk
body shop æske
Gaveæske med Oils of life fra The Body Shop, 525 kroner, bodyshop.dk
I 2015 brugte The Body Shop 154 tons mindre plastik end i 2014.
En del af det, som holder skønhedsfirmaet på rette kurs, er deres interne mål, som de kalder “Enrich Not Exploit”, som skal sikre, at 70 procent af den samlede produktemballage er fri for fossile brændstoffer i 2020.

 

Læs også andre artikler:

Gaveæsker i mange prisklasser

gaveaesker-tina

Kvinder går mere op i miljøet

Danmark er ikke længere klimaland nummer 1

 

· Mere fra samme kategori ·