
Opskrift: Spidskålssalat
Måske du har brug for en dag, hvor du er lidt sundere her i december, eller du har brug for lidt inspiration til en salat som tilbehør til julemaden. Her er en superlækker opskrift på spidskålssalat med quinoa og ingefær-tamari-dressing
Den er pæn, den er sund, og den er nem at lave. Og så smager den rigtig godt! Her er en lækker opskrift på spidskålssalat med ingefærdressing fra kogebogen “Ingefær”.
2 portioner
30 minutter
Ingredienser100 gram sort quinoa (OBS se info forneden i artiklen)
1 usprøjtet lime
100 gram palmekål eller grønkål
10-15 g ingefær, skrællet vægt
300 gram rød spidskål
1 fed hvidløg
1 mellemstor avocado
eventuelt ½-1 teske honning
½ spiseske ristet sesamolie
1 håndfuld koriander
2 spiseske tamari, alternativt sojasauce
Sådan gør du
Skyl quinoa meget grundigt i varmt vand (kogt vand iblandet lidt koldt fra hanen), indtil vandet bliver helt klart.*
Kog derefter quinoa efter anvisningen på pakken. Hæld kogevandet fra, og lad quinoaen dryppe af og blive kold i en sigte.
Skyld palmekålsbladene grundigt, afdryp eller slyng, og snit dem helt fint.
Fjern stokken og de yderste blade på spidskålen, og snit også den helt fint. Skyl den snittede spidskål, og lad den dryppe af i en sigte.
Halvér avocadoen, fjern sten og skræl. Skær den i tynde skiver eller små tern.
Bland sesamolie med tamari og limesaft, og smag til med fintrevet, skrællet ingefær og hvidløg. Tilsæt eventuelt lidt honning, hvis du synes, dressingen er for bitter.
Skyl og slyng koriander. Bland den kolde quinoa med avocado, kål og dressing.
Pynt eventuelt med korianderblade.
Sådan og velbekomme!
Serveringsforslag: Spis den alene eller med for eksempel et stykke koldt kød eller laks til.
Nice to know* Quinoa er beskyttet på overfladen af noget, der hedder saponin. Saponin er giftigt og kan forårsage både allergisk reaktion og inflammation i kroppen. Derfor er det rigtig vigtigt at skylle quinoa meget grundigt.
Få flere lækre opskrifter med ingefær i bogen Ingefær:
Læs også:
Redaktionens hemmelige cravings