Læs også:

Close
SKAM solgt til USA og Canada

EVENING NEWS: SKAM solgt til USA og Canada

Nyheder  | 

Skam solgt til USA · Dansker vinder sag mod Apple · Kvinde sender julehilsen til homofobiske naboer · Aarhus Universitetshospital meldt til politiet · Intimbarbering fører til kønssygdomme – eller?

SKAM solgt til USA og Canada

Snart kan de unge amerikanere se Shame, som skal produceres af den norske tv-producent Simon Fuller. Det skriver Ritzau.

Succesen vil ingen ende tage for den norske ungdomsserie, der har taget Danmark med storm.

– Vi er utrolig stolte af, at en serie rettet mod unge, som omhandler temaer som seksuel identitet, psykiske problemer, religion, voldtægt og spiseforstyrrelser, bliver et internationalt fænomen, siger redaktionschefen for NRK P3, Håkon Moslet.

SKAM solgt til USA og Canada
SKAM bliver snart til Shame. (Foto: NRK)

Danske David vinder over Apple

David Lysgaard har vundet en sag mod Apple efter flere års kamp. Det skriver TV 2.

Det hele startede tilbage i 2011, da han havde købet en ny iPhone på Apples hjemmeside, der så gik i stykker allerede efter et år. Efter mange problemer fik han tilsendt, hvad de kaldte for en ny telefon.

Den var bare ikke ny, men en såkaldt refurbished telefon, som består af genbrugte dele. Dette er nu blevet vurderet som et brud på købeloven, da han ifølge den har ret til at få en fabriksny telefon eller det fulde beløb retur.

Danske David vinder over Apple
Dansker vinder års kamp mod giganten Apple. (Foto: All Over)

Kvinde sender venlig julehilsen til sin homofobiske nabo

34-årige Lexi Magnusson fra Washington har dækket sin have med 10.000 regnbuefarvede lys efter hendes nabo ytrede homofobiske holdninger. Det skriver Huffington Post.

– Vores naboer er fanatikere. Siden regulær aggression fører til voldsdomme, valgte jeg passiv aggression. 10.000 lys senere, skrev Lexi, da hun postede billedet på Reddit.

Kvinde sender venlig julehilsen til sin homofobiske nabo
Amerikansk kvinde pynter til have i regnbuensfarvede lys, som en besked til sin homofobiske nabo. Her er det dog Det Hvide Hus. (Foto: All Over)

Aarhus Universitetshospital meldt til politiet

Den 1. december døde en 19-årig jurastuderende under en kikkertoperation. Familien har efterfølgende meldt sagen til politiet. Det skriver Herning Folkeblad.

Mathura Sivakumar havde igennem en længere periode haft problemer med hoste og kom derfor til en kikkertundersøgelse den 24. november.

– Mathura vågnede aldrig op efter undersøgelsen, fordi hendes indre organer og hjernen havde taget skade. Hun havde fået for lidt ilt i for lang tid, siger hendes far, Sivakumar Rasiah.

Ifølge faderen var der gået hul på lungerne 10-15 minutter inde i undersøgelsen, hvilket førte til indre blødninger.

Den ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling afviser, at Aarhus Universitetshospital er skyld dødsfaldet.

Aarhus Universitetshospital meldt til politiet
AUH er blevet meldt til politiet, efter en 19-årig kvinde døde under en kikkertoperation. (Foto: Polfoto)

Intimbarbering fører til kønssygdomme – eller?

Ifølge ny forskning har både mænd og kvinder, som fjerner håret forneden højst sandsynligt haft en kønssygdom. En dansk forsker er dog noget uimponeret over undersøgelsen. Det skriver Videnskab.dk.

Resultaterne viser, at fire gange så mange intimbaberede har haft en kønssygdom som dem, der kører det naturlige look, og bare en enkelt barbering øger sandligheden for, at du har haft en kønssygdom.

– Selv om vi justerede vores resultater for alder og antal af seksuelle partnere gennem livet, fandt vi, at hyppig intimbarbering er associeret med 3,5 til 4 gange højere risiko for at have haft kønssygdomme, specielt smitsomme infektioner som herpes og kønsvorter, skriver førsteforfatteren til det nye studie, Charles Osterberg, i en mail.

Den danske forsker Susan Cowan, som er Infektionsepidemiologi på Statens Serum Institut og forsker i kønssygdomme, mener, at det er en åndssvag undersøgelse, da der ikke er blevet spurgt ind til kondombrug, hvilket, ifølge hende, gør det er helt umuligt at analysere svarene på nogen fornuftig måde.

Intimbarbering fører til kønssygdomme - eller?
Undersøgelse viser en sammenhæng mellem intimbarbering og kønssygdomme. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·