Læs også:

Close
Retrojul

Retrojulepynt med personlighed, som skaber den der særlige julestemning

Bolig  | 

Der er en særlig sjæl og stemning ved retrojulepynt. Jeg elsker især det julepynt, som vækker gode minder fra min barndom

Der findes et væld af stjerner, nisser, hjerter og juletræer i butikkerne, som er med til at skabe hygge i de små hjem. Men nogle gange synes jeg, at det julepynt, du kan købe i butikkerne, er lidt kedeligt.

Jeg elsker at gå på jagt i min mors julekasser og gå i retro- og vintagebutikker efter gammel julepynt. Lidt underligt måske, men jeg holder allermest af det julepynt, som har en historie bag sig og som vækker gode minder fra min barndom.

Mettes retrojul
Retrojulepynt fra barndomshjemmet. (Foto: Privat)

Disse julemænd i træ husker jeg tydeligt fra min barndom. De havde en bestemt plads i stuen, hvor de sammen med fire andre lignende spillemænd stod på række, som om de skulle spille op til julebal i Nisseland. Hvert år er det glædeligt gensyn, når de hives op af min mors julekasse.

De fineste julekugler

Jeg elsker et miks af nye og gamle julekugler. Selv har jeg været i min mors gemmer for finde gamle julekugler, som min mor har arvet fra min mormor, og så mikser jeg dem med fine og finurlige julekugler fra blandt andet Søstrene Grene.

Julekugler
Julekugler fra min barndom og Søstrene Grene. (Foto: Privat)

 

Blogger og instagrammer Mor til Mernee poster her et fint billede af sine smukke og misundelsesværdige retrojulekugler, som bare i sig selv er så skønne – de behøver ikke engang hænge på et juletræ for at skabe (retro) julemagi i hendes hjem.

 

Køb retrojulepynt på loppemarkeder

Du kan sagtens købe dig til (nyt) gammelt retrojulepynt. Mange retro- og vintagebutikker har masser af fine julekugler, julestager og andet retrojulepynt til salg. Selv går jeg efter retrojulekugler, svenske julestager, stjernestager og julenisser lavet i træ.

Retrojul ved Mette
Skønne, svenske retrolysestager, jeg har arvet fra min mor. (Foto: Privat)

 

Instagrammer @pernillewho’s herlige julefavoritter i træ.

Miks gammelt og nyt

Selvfølgelig køber jeg også nyt julepynt, men der er nu en vis magi over det julepynt, du hvert år kan tage op af julekassen, og som får dig til at tænke tilbage på gode minder, du har haft i december år efter år.

Jeg elsker at mikse gammelt og nyt – og du kan eksempelvis sagtens mikse dine retro julestager med Avvento-stagerne fra Kähler.

Se hvordan Instagrammer Maja Nielsen har sat sine Avvento-stager sammen med fine retro stjernestager:

https://www.instagram.com/p/BNKUJYhjPKR/?taken-by=majannielsen&hl=en

 

Stjernestagerne hitter lige nu i Instaland, og jeg har da også selv købt seks styk i Loppeforum for en 50’er.

Retrojul
Yndlingsisbjørnen fra Ditmar Urbach, retro stjernestager og små juletræer sat op i et stilleben i min stue. (Foto: Privat)

 

Blogger og instagrammer @Mortilmernee bruger her de skønne retro stjernestager til at pynte et smukt julebord.

Budgetvenligt julelandskab

Jeg knuselsker også de små retro juletræer, som min mor altid brugte i sine nisselandskaber. Her har instagrammer Karen Marie Munk sat juletræerne sammen med små lysestager, hvilket skaber en personlig og hyggelig julestemning. Du kan købe de små juletræer til billige penge i blandt andet Søstrene Grene.

 

Den lille retrobil

Den lille bil med juletræ på taget er også et musthave i Instaland. House Doctor har lavet en lille hvid model, som næsten ses på hvert et julebillede på Instagram. Selv har jeg valgt at lave mit eget ud af et juletræ købt i Søstrene Grene. Lignende bil kan købes på loppemarkeder og vintagebutikker.

Retro julebil
DIY retrobil med juletræ fra Søstrene Grene. (Foto: Privat)

Læs også: 

Klar til december? Her er gode ideer til nem og stilfuld julehygge

· Mere fra samme kategori ·