Læs også:

Close

Morning news: Netflix laver kovending på downloads

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Netflix laver en kovending på downloads

Netflix har nu gjort det, tjenesten sagde, den aldrig ville gøre. For nu bliver det nemlig muligt at downloade visse film og tv-serier, så de kan nydes uden adgang til internet. Det skriver TV2.

Det betyder reelt, at du kan downloade “Orange is the New Black”, “Narcos”, “Breaking Bad”, eller hvad du kunne have lyst til at se på din telefon eller tablet. Og så skal du ikke engang bruge net for at se det.

Nyheden er lidt af en kovending for tjenesten, fordi det kun er to år siden, at kommunikationsdirektør Cliff Edwards sagde, at det aldrig ville komme til at ske, at Netflix ville tilbyde indhold offline.

Andre streamingtjenester tilbyder allerede muligheden, og derfor har der været et vist pres på Netflix for at tilbyde det til deres kunder.

– Mens mange medlemmer nyder at se Netflix hjemme, har vi ofte hørt om, at man gerne vil blive ved med at se sin serie på et fly eller andre steder, hvor internettet er begrænset eller dyrt, fortæller Eddy Wu, der er produktudviklingschef for Netflix.

Foreløbigt er det kun et mindre udvalg af indholdet, der kan downloades, men det vil hurtigt være muligt at hente mere.

Det gælder kun på telefoner og tablets og kræver, at man opdaterer til den seneste version af Netflix’ app.

Læs også: Streamingguide: December står på vikinger, en ung Obama og meget mere

Netflix laver en kovending. (Foto: All Over)
Netflix laver en kovending. (Foto: All Over)

Gonorré spreder sig eksplosivt i Danmark

På landsplan er gonorré vokset markant de seneste år, fra 689 smittede i 2012 til 2.788 registrerede tilfælde i 2015 på landsplan, fortæller landets klinikker for kønssygdomme ifølge Metroxpress.

Sygdommen, der overføres gennem sex, kan gøre kvinder sterile, hvis den ikke opdages og behandles i tide.

Både Klinik for Kønssygdomme på Bispebjerg Hospital, Gentofte Hospital, Region Syddanmark og Aarhus Universitetshospital bekræfter den massive stigning.

– Det her er meget bekymrende. Vi er spændt til bristepunktet på kønssygdomklinikken. Ud over, at det beslaglægger vores ressourcer, udgør disse sygdomme en reel helbredstrussel for patienterne. Antallet af nye tilfælde af gonorré har nået et omfang, hvor vi som behandlingsansvarlige må råbe vagt i gevær, siger Uffe Koppelhus, der er specialeansvarlig læge på klinikken for kønssygdomme i Aarhus.

Årsagen til de mange smittetilfælde er blandt andet, at der procentvis er flere kvinder, der bliver smittet med gonorré, og kvinder reagerer asymptomatisk på sygdommen og får altså ikke symptomer, der ellers kunne få dem til at gå til lægen og blive undersøgt.

Se også: Flere kvinder end mænd diagnosticeres med klamydia

Flere kvinder end mænd diagnosticeres med klamydia
Antallet af danskere med gonorré stiger voldsomt. (Foto: Polfoto)

Dobbeltagent afsløret i tysk efterretningstjeneste

En 51-årig tysk dobbeltagent med sympati for radikal islamisme er blevet anholdt af de tyske myndigheder. Tirsdag kom det nemlig frem, at den 51-årige, som er ansat i den tyske efterretningstjeneste, i en længere periode har ytret radikale synspunkter og angiveligt også har røbet hemmelige oplysninger. Det skriver Berlingske.

Manden er ifølge avisen Süddeutsche Zeitung spansk familiefar med tysk statsborgerskab og konverterede til islam for godt to år siden.

Han har angiveligt forsøgt at videregive ømtålelige oplysninger, der kunne bringe efterretningstjenesten i fare. Samtidig var han efter sigende i færd med at planlægge et bombeattentat mod efterretningstjenesten. Manden blev rekrutteret som meddeler i april 2016 for at rapportere om eventuelle trusler fra det radikale islamistiske miljø i Tyskland.

Chefen for den tyske efterretningstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) Hans Georg Maassen. (Foto: Polfoto)
Chefen for den tyske efterretningstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), Hans Georg Maassen. (Foto: Polfoto)

Bertel Haarder skal være generalkonsul i Flensborg

I forbindelse med ministerrokaden ringede statsministeren til Bertel Haarder og tilbød ham jobbet som generalkonsul. Det sagde Bertel Haarder ja til, og han træder til i september næste år. Det skriver DR.

Det er samtidig et endeligt farvel til dansk politik efter 36 år i Folketinget og 22 år som minister.

– Jeg skulle lige sove på tilbuddet, men næste morgen meddelte jeg ham (Lars Løkke, red.), at det ville jeg gerne. Inden da havde vi haft et familieråd, og de havde ingen problemer med, at jeg takkede ja, siger Bertel Haarder, der fortæller, at han selv flytter til Flensborg, mens hans kone formentlig bliver i Danmark.

Bertel Haarder skal være generalkonsul i Flensborg. (Foto: Polfoto)
Bertel Haarder skal være generalkonsul i Flensborg. (Foto: Polfoto)

Fly med brasiliansk fodboldhold løb tør for brændstof

Årsagen til, at et fly styrtede ned på vej mod Colombia med 77 mennesker om bord inklusive et helt brasiliansk fodboldhold, er, at det løb tør for brændstof. Det viser lydoptagelser ifølge BBC.

På optagelserne kan man høre piloten sige til en kvinde i kontroltårnet, at han beder om tilladelse til at lande på grund af total electrical failure og mangel på brændstof. Det, at der heller ikke var en eksplosion, da flyet styrtede ned, peger ifølge colombianske militærembedsmænd på, at der ikke var brændstof i flyet.

Kun seks af de ombordværende overlevede styrtet.

Se mere: Tophold tilbyder spillere til forulykket klub

Fly med brasiliansk fodboldhold løb tør for brændstof. (Foto: Polfoto)
Fly med brasiliansk fodboldhold løb tør for brændstof. (Foto: Polfoto)

Derfor sidder 1-tallet så langt nede på kalenderlyset

Du har garanteret tænkt over det i timevis. Nu får du endelig svaret på, hvorfor du skal brænde et godt stykke stearin af, før du når til 1-tallet på et kalenderlys, og hvorfor det 24. tal sidder så langt nede, at du og din juledekoration er i konstant brandfare op til juleaften.

Svaret er simpelt, forklarer Lisa Jakab, designer hos Diana Lys, der er en af Danmarks største lysfabrikanter.

– På de kalenderlys, vi producerer, er der mellem to og to en halv centimeter fra toppen af lyset ned til 1-tallet. Det er på dette stykke, at maskinen, der trykker tallene på lyset, skal holde fast i selve lyset. Maskinen skal holde fast på en plan overflade og kan derfor ikke bruge det skrå stykke af toppen – det, vi kalder kronen, siger Lisa Jakab til Avisen.dk.

Maskinen skal også holde fast i bunden af lyset.

– I bunden af lyset har vi typisk tre en halv til fire centimeter uden tal. Det kommer an på, om lyset skal stikkes i ler eller i en stage.

Derfor sidder 1-tallet så langt nede på kalenderlyset. (Foto: Polfoto)
Derfor sidder 1-tallet så langt nede på kalenderlyset. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·