Læs også:

Close
Manden bag Big Mac'en er død

Evening news: Marlboro opfordrer til rygestop | & andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Firmaet bag Marlboro opfordrer til rygestop

Den amerikanske tobaksgigant Philip Morris, der står bag Marlboro og Benson & Hedges, vil ikke sælge cigaretter i fremtiden. Det skriver Finans.

De vil redefinere cigaretten, som vi kender den i dag, og “fjerne røgen”.

– Vi har en ambition om, at produkterne i fremtiden skal være mindre skadelige. Vi vil gerne sætte gang i en diskussion om, hvad rygning skal være, og i den forbindelse lægger vi al vores forskning frem, som vi gerne vil have myndighederne over hele kloden til at kigge på, fortæller kommunikationschefen i den danske afdeling, Thomas Jepsen.

Manden bag Big Mac'en er død
Firmaet bag Marlboro vil lave røgfrie smøger. (Foto: Polfoto)

Udvisning af Fiz Fiz bryder ikke menneskerettighederne

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afgjorde torsdag, at udvisningen af bandelederen Mahmoud Khalil Salem, bedre kendt som Fiz Fiz, var berettiget. Det skriver TV 2.

Den er statsløse palestinænser blev udvist af Danmark tilbage i 2011. Han er tidligere dømt for blandt andet hashhandel og afpresning, men mente, at dommen stred imod menneskerettighederne, da hans kone og otte børn stadig bor i Vollsmose.

– Hans tilknytning til sine børn i Danmark gør, at jeg stadigvæk ikke synes, at det var menneskeligt at udvise ham, siger hans advokat Michael Juul Eriksen.

Menneskerettighedsdomstolen anerkender udvisning af Fiz Fiz
Bandelederen, der går under navnet Fiz Fiz, kommer ikke tilbage til Danmark foreløbig. (Foto: Polfoto)

 

Manden bag Big Mac’en er død

Manden, der opfandt verdens måske mest ikoniske burger, Michael Delligatti, er død i en alder af 98 år. Det skriver TV 2.

Michael Delligatti, der i daglig tale blev kaldt for Jim, ejede en række McDonalds-restauranter tilbage i 60’erne, men synes at der manglede en større burger.

Det tog ham hele to år at finde frem til den specielle sauce, der bruges i en Big Mac.

I dag bliver der solgt omkring 900 millioner Big Mac-burgere om året.

Manden bag Big Mac'en er død
Manden, der revolutionerede McDonalds er død i en alder af 98 år. (Foto: All Over)

Vores forfædre var i træerne længere, end vi troede

Forskere har via CT-skanninger konkluderet, at vores fjerne forfædre slap træerne senere end først antaget. Det skriver Videnskab.dk.

I 1974 fandt palæoantropologen Don Johanson det verdenskendte fossil Lucy, der levede for 3,2 millioner år siden. Hun var en meter høj, havde en overkrop, der var bygget til at færdes i træer, og en underkrop beregnet til oprejst gang, som forskerne netop forsker i.

– Vi har fået endnu en brik, der viser, at vores udviklingshistorie har været mere kompleks, end vi troede. Overordnet synes jeg, det er fantastisk, at den her adfærd er bevaret i knoglerne, men for at kende alle detaljerne har vi brug for flere fossiler, siger professor John Kappelman, der står bag studiet.

Vores forfædre var i træerne længere end vi troede
Studier viser, at vores forfader Lucy levede både på jorden og i træer. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·