Læs også:

Close
Langdistanceforhold: Et par på en strand (Foto: All Over)

Langdistanceforhold: Kærlighed på den anden side af jorden

Mit liv  | 

Simone bor i Danmark, og hendes kæreste bor i Østafrika. De har i dag været sammen i lidt over to år og lever en hverdag med lange telefonsamtaler og et evigt savn. Det er et langdistanceforhold på både godt og ondt, men så længe kærligheden er der, er det dét, der tæller

Simone og hendes kæreste mødte hinanden gennem en fælles ven en fredag aften for næsten to år siden. På det tidspunkt var Simone på et fire uger langt højskoleophold og arbejdede i Østafrika, hvor kæresten arbejder. Efter at have set hinanden i et par uger rejste de sammen til Zanzibar og boede derefter halvanden måned sammen i Tanzania.

I dag har de et langdistanceforhold med en distance på godt 11.000 kilometer.

– Det hele gik ret hurtigt, men samtidig naturligt fordi vi jo vidste, at jeg skulle videre. Til sidst blev vi nødt til at tale om fremtiden, fortæller Simone.

Det var starten på en hårdtslående forelskelse og et langdistanceforhold med både udfordringer og goder.

Kysse par
– Vores forhold og den korte tid vi har sammen, minder mig om at nyde hver eneste dag – både dem, hvor vi er sammen og adskilt. Man skal nyde dagen, man står op til, også selv om det er en kold og mørk vintermorgen, fortæller Simone. (Foto: Polfoto: Statistbillede)

– Det sværeste ved et langdistanceforhold er selvfølgelig, når vi ikke er sammen. Al kommunikationen foregår over de skide telefoner, og jeg går rundt og bærer på et konstant savn. Vi er heldigvis gode til at tale og skrive sammen hver dag over Whatsapp og FaceTime. Jeg ville ønske, at jeg bare lige kunne hoppe på jernhesten og skrive “See you in five“ til ham.

Man må se det positive i det

– Det lyder jo helt vanvittigt at sige, at der er gode ting ved et langdistanceforhold, når man i bund og grund “bare” ønsker at være sammen – som alle andre kærester. Man må se det positive i det. Den tid, vi har hver for sig, kan vi koncentrere os om arbejde, skole, familie og venner. Det skaber på en eller anden måde en frihed for os begge, selv om vores største ønske selvfølgelig er at have en hverdag med hinanden.

Jeg er blevet bedre til at være i nuet

– Hvis man elsker hinanden dybt inde fra hjertet, er man slet ikke i tvivl om, at man skal være sammen. Nøgleordet er kærlighed, fortæller Simone.

Simone har naturligvis ændret sig på mange områder, efter hun har mødt hendes kæreste kombineret med de fem måneders ophold i Østafrika. De har begge fået indsigt i hinandens kultur og prøvet at leve i hinandens respektive lande, hvilket har været en øjenåbner for begge.

– Jeg er blevet meget bedre til at være i nuet og til at huske mig selv på at nyde hver eneste dag. Det lyder som en kliché, men når man er i et langdistanceforhold, som vi er, er det altafgørende at nyde den tid, vi har sammen, når vi ses. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke har dårlige dage. Overordnet set er det bare utrolig vigtigt for os at være positive. Vi er taknemmelige for hver eneste øjeblik, vi tilbringer i hinandens selskab.

Læs også: 10 bud på den perfekte vinterdate

24-års-reglen

Parret har selvfølgelig fremtidsplaner, men grunden til, at de ikke bor sammen i dag, er ganske enkelt 24-års-reglen. I Danmark er det nemlig ikke muligt at søge om familiesammenførelse, før begge personer er fyldt 24 år.

– Simone har valgt at være anonym, redaktionen er bekendt med hendes sande identitet. Vi takker hende for at dele sin historie og ønsker parret al held og lykke i fremtiden. 

Læs også:
– Amalie – The Third Culture Kid
Rejsen til Australien
– Mette er 26 år, studerende og gravid: Vi kan sagtens være forældre på SU

· Mere fra samme kategori ·