Læs også:

Close
Sød hund løber glad på græs (Foto: All Over)

Danskerne elsker deres kæledyr lige så højt, som de elsker deres børn

Nyheder  | 

Vi danskere elsker vores kæledyr. Vi gør det faktisk i så høj grad, at hver tredje dansker holder lige så meget af deres pelsede venner som deres børn

“Jeg tænker tit på, hvor dejlig verden ville være, hvis alle mennesker havde en personlighed som min hund, Fiona.“
Josefine, 22

En undersøgelse fra YouGov viser, at en tredjedel af danskere er lige så bekymrede for deres kæledyrs helbred, som de er for deres børns, og dermed topper danskerne listen over Skandinaviens største dyreelskere.

Der er tidligere lavet mange undersøgelser på tilknytning og forhold mellem dyr og mennesker. I 2014 foretog hjerneforskere fra Massachusetts General Hospital en lang række scanninger af forældre, hvor de så billeder af henholdvis deres hunde og børn. Konklusionen var, at tilknytningsforholdet mellem barn og forældre mindede uhyggelig meget om voksne og deres hunde.

Er hunden menneskets bedste ven?

Der kommer hurtigt et utrolig stærkt bånd mellem kæledyr – især hunde – og deres ejere, men hvorfor bliver denne relation skabt?

Det er ingen overraskelse, at mennesker hurtigt knytter bånd til deres hunde. Mennesker og hunde er begge flokdyr og har veludviklet sociale kompetencer. Derudover forstår hundene os bedre, end vi tror. Hvis du er ked af det, kan din hund mærke det og begynder at trøste og påtage sig dit humør og stemning, og omvendt er du mest glad, når din hund er glad og rask.

Hvad betyder din hund for dig?

Josefine, 22 år, København

– Min hund, Fiona, betyder meget for mig, fordi hun gør mig glad. Når jeg kommer hjem og besøger hende hos min mor, er hun altid helt oppe at køre og logrer vildt med halen i cirka en time. Hun er generelt rigtig glad for at se alle – også folk eller dyr, hun aldrig har mødt før. Jeg tænker tit, hvor dejlig verden ville være, hvis alle mennesker havde en personlighed som min hund, Fiona.

En lysebrun, lille hund, der hedder Fiona (Foto: Privat)
Josefine beskriver Fiona som en rigtig puttetrold, og sød er hun i hvert fald på dette billede! (Foto: Privat)

Claudia, 21 år, Korsør

– Min hund betyder rigtig meget for mig, fordi hun er et meget kærligt og forstående kæledyr. Hun er en lille, langhåret chihuahua på snart ni år og med alle de år sammen, har vi nået at knytte et helt særligt bånd til hinanden. Hun reagerer på mit humør og mine følelser, og jeg på hendes. Da hun er så lille, som hun er, har jeg altid båret meget rundt på hende, haft hende op i sofaen og sovende i min seng, hvilket jeg tror har haft stor betydning for, hvorfor vi er så tætte som nu. Til daglig kalder jeg og alle andre hende for Guggi, men på hendes stamtavle hedder hun oprindeligt Chanel.

Læs også: Veninder: Omgiv dig med de rigtige mennesker, og bliv gladere

En lille chihuahua hund (Foto: Privat)
Guggi vil hele tiden være tæt på mig og følger efter mig, hvor end jeg går i lejligheden, siger Claudia (Foto: Privat)

Rose, 21 år, Espergærde

– Jeg har en hund, som hedder Molly. Jeg fik hende, fordi hun ellers skulle aflives. Jeg er så glad for, at jeg tog hende til mig, og jeg har virkelig aldrig mødt en hund med så meget personlighed som Molly. Hun kan være charmerende og morsom, men absolut også stædig, hvilket jeg bare elsker hende for. Hun er ubetinget som et barn for mig, og jeg føler mig som en mor for hende. Det tør siges, at hunden er menneskets bedste ven og mit absolutte kæledyr.
Grå og hvid hund kigger på i kameraet (Foto: Privat)
Rose elsker Molly lige så højt, som hun elsker mange af sine veninder (Foto: Privat)

Læs også:
– Det er kattens uge: Derfor skal du støtte de nuttede pelsdyr
– Ingen grund til at vælge de dyre allergipiller

· Mere fra samme kategori ·