Læs også:

Close
Collage med interior og bolig

Indretningstrends i 2017: Det skal du holde øje med

Bolig  | 

Bolig- og indretningstrends skifer lige så ofte som moden. Vi hopper snart ind i et nyt år, og det er blevet tid til en makeover i hjemmet. Bliv klogere på, hvad du skal holde øje med i 2017, og hvad du med sikkerhed kan gemme væk

Ifølge trendsforskerne fra PEJ-gruppen bliver temaerne for den kommende sæson i indretning: Håndværk, varme og farverige objekter. Det er blevet tid til at nyde livet og kunne fordybe sig i en tid, hvor vi alle har travle liv og meget at se til. Hjemmet skal være en lille oase og selvforkælelse i form af smukke farver og godt håndværk.

Det hitter på boligfronten i 2017

Collage med interior og bolig
Det er tid til ro, natur og kontraster: Bog af Mille Dinesen: Min egen vej, 149,95 kr. – Lyngbyvase i smuk blå farve, 499,95 kr. – Snurk, flettet pude, 335 kr. –Sverdlilje fluffy pyntepude fra Jysk, 139 kr. – Fiber Chair fra Muuto 2.079 kr. – Lens Box fra HAY i kork, 199 kr. – Muubs krukke i terrakotta fra Stilfisk 499 kr.

1. Mørk elegance og matte farver

Når foråret er på vej, er pastelfarver klassiske. Her fremmer pastelfarverne den skandinaviske enkelthed, minimalisme og giver en jordnær følelse. Som kontrastfarver til pastellerne findes der stærke farvenuancer, der på den måde skaber et mere vildt udtryk.

Kontrastfarverne er blandt andet en stærk rød, lilla i forskellige nuancer og en mat blå, som alle er blevet forecastet til at blive store trends i 2017.

Læs også: Klar til december? Her er gode ideer til nem og stilfuld julehygge

2. Varmere toner i hjemmet

For at skabe varme og en ny feeling over hjemmet, kan du benytte nye materialer. Her fortsætter trenden med kork. Kork virker lydabsorberende og skaber en varm og familiær stemning i hjemmet.

Et andet materiale, du kan benytte, er terrakotta. Terrakotta er et materiale fremstillet af glaseret ler brændt ved lav temperatur. Det blev brugt en del i 80’erne og spås til at komme stærkt tilbage for at give et rustikt touch i det minimalistiske hjem.

3. Fordybelse

Vi vil have indsigt og eftertænksomhed. Fordybelses-tendensen er noget, vi ser i form af slow food, slow fashion og nu slow interior. Det handler om at kunne søge escapisme fra sin travle hverdag i hjemmet og forkæle sig selv i wellness-lignende omgivelser med naturlige elementer fremstillet med omtanke og bæredygtighed.

Maria Jernov houzz
Stue med bjælker og en mat, blå farve skaber ro og en helhed i rummet. (Foto: Houzz)

Dem, vi vinker farvel til

Fra 2016 skal vi sige farvel til indretningstrends som kobber og rosaguld, plantebilleder, marmor og livskloge citater som “At rejse er at leve“. Tendenserne vil være aktuelle til midt 2017, men vil herefter blive puttet i glemmebogen, så der er plads til nye indretningstrends.

1. Kobber og rosaguld

Kobber og rosaguld vil ifølge eksperterne altid være lidt in, dog kan materialerne hurtigt komme til at fremstå en smule billige og med den kvalitetsbevidste tankegang, der er på vej, vil kobber og rosaguld blive erstattet af sorte metaller og skabe et industrielt look.

2. Marmorlooket

Dette materiale har virkelig været meget fremme i alle slags farver, former og størrelser. Med så hypet et produkt i både bolig og visuel eksekvering vil tendensen forsvinde inden for det næste års tid.

Læs også: Hjemme hos: Stylist og grafiker Louise Fectenburg

3. Livscitater og plantebilleder

Det har været meget fremme at have smukke billeder af grafisk design, citater eller planter. Med stor interesse fra forbrugerens side er det gået hen og blevet en form for kliché og mainstream, og disse indretningstrends menes derfor snart at være ovre.

Lyserød plakat
Billeder med citater og undertoner af marmor siges snart at blive yt, dog har alle på redaktionen to eller flere hængende derhjemme, og de ryger altså ikke foreløbig …

– Artiklen er baseret på viden fra Domain, Wood Supply, Elle Decor og The Pink House

· Mere fra samme kategori ·