Læs også:

Close
julemand

Hohoho – redaktionens bedste, sjoveste eller værste juleminder

Underholdning  | 

 Alle har en historik og minder om julen. Vi har derfor samlet redaktionens bedste juleminder

Julen er over os. Og vi er nogen på redaktionen, der elsker det mere end andre. Men lige meget om du er en sucker for jul og allerede glæder dig i august, eller er den type, der får ticks, når Cloettas juleskum rammer Nettos hylder, så er det altså jul.

Timegaver

Jeg er kæmpe fan af julen. Og ja, selv i sommervarmen, som jeg i øvrigt også elsker, kan jeg godt få små stik af glæde ved tanken om juletiden. Jeg synes, november og december “kan noget”. Det er her, indbegrebet af ordet hygge kommer til udtryk. I allerhøjeste potens. Og det kan jeg ikke få nok af.

Jeg har rigtig mange minder fra og omkring julen, men et af de stærkeste minder, jeg har, fra da jeg var lille, er hvordan selve den 24. forløb. Jeg er enebarn, og vi er en lille familie. Men min mormor og morfar kom allerede ved 10-tiden. Og det glædede jeg mig til. For så havde de min juleslikkurv med (som jeg i øvrigt stadig har og får), der var fyldt med juleslik og clementiner og nødder. Også de der likørtoppe, som jeg hader, men som det aldrig er lykkedes mig at forklare, at jeg ikke kan lide. Men pyt.

Det, der virkelig tog kegler, var dog mine timegaver. Ja, det lyder vildt. Men i timerne fra 10-18 fik jeg sharp, når viserne viste hel, en lille gave, som min mormor havde købt. De otte gaver gjorde en kæmpe forskel i forhold til at vente og få tiden til at gå. Det var fantastisk, og jeg kan stadig huske den der glæde og forventning i kroppen.

– Tina, chefredaktør

julegaver
Måske var gaverne ikke lige så store, men jeg husker dem som fantastiske. (Foto: All Over)

 

Mange små minder

Der er en masse små ting, der er gode juleminder for mig:

– Første gang, de spiller Last Christmas på P3.
– Når der dufter af brændte mandler på Strøget, og der hænger granguirlander og store, røde, tacky plastikhjerter overalt.
– Det tidspunkt, hvor min søster og jeg er færdige med at pynte træet og stolte viser det frem til vores forældre.
– Øjeblikket, hvor min mor beslutter at omdekorere træet, fordi der ikke er lametta nok.
– Når jeg hører Driving Home for Christmas, mens jeg rent faktisk er på vej “hjem” med favnen fuld af gaver.
– Benedikte, SoMe redaktør

 Hvem elsker ikke den video? Og George Michael!

Disneysjov

Jeg ved ikke, om det er et juleminde som sådan. Og for nu at være ærlig, er jeg ikke den, der er mest begejstret for julen, så mine minder handler mere om, at familien er samlet og holder nogle traditioner i hævd, mere end det er en juleting.

Hvert år starter vi juleaften med at tage en tur på kirkegården, hvor vi sætter lys og blomster til vores kære, som vi har mistet.

Hvert år ser vi desuden også Disneys juleshow både på svensk og på dansk, fordi jeg har svenske aner, og fordi de to shows er forskellige, og ikke mindst fordi jeg er hardcore Disney-freak!

Det er mine hyggelige juleminder.

– Camilla, nyhedsredaktør

Stream Disneys Juleshow
SÅ hyggeligt! (Foto: All Over)

Jul med hele familien

Mit bedste juleminde er fra dengang, jeg var ni år. Vi boede på daværende tidspunkt i et gammelt, smukt hus med højt til loftet, så vi skulle ned at købe det største juletræ, som de havde på Torvet i Korsør. Træet stod højt og stoisk inde i stuen så smukt dekoreret, og hele familien var inviteret til juleaften. Vi var omkring 24 mennesker, og det var den mest hyggelige jul – som taget ud af Peters Jul.
Mine forældre har dog senere fortalt, at de syntes, det var det mest stressende gaveræs, da alle børnene ville åbne gaver samtidig. Og der var jo mange, mange børn. Men det bemærkede vi børn jo ikke.
– Nanna, praktikant
julemiddag
Et flot dækket bord hører sig til juleaften. Lige meget om man er fire eller 24 år. (Foto: All Over)

Den risalamande

Jeg husker tydeligt en jul for over 10 år siden, før mine forældre blev skilt, hvor vi fejrede det med mine bedsteforældre. Det skal lige siges, at en af mine yndlingsspise i julen er risalamanden. Jeg kunne, hvis det ikke var, fordi det er så usundt, spise det hele året rundt!
Men i juletiden sætter jeg altså pris på min risalamande, så da vi til den jul sad rundt om bordet, bedsteforældre, mor, far og søskende, og var nået til desserten og den evige julekonkurrence om mandlen og den dertilhørende mandelgave, gik mit konkurrencegen i gang.
Jeg har to mindre søskende, som jeg ikke ønskede skulle være heldige denne gang (den irriterende storesøster …). Normalt tager jeg ikke sådanne ting som det at vinde en mandel til høje niveauer. Men denne jul var det et højt ønske hos mig at få den. Ved faktisk ikke hvorfor.
Så jeg spiste den første portion. De andre havde også spist første omgang færdig, men ingen havde meldt sig. Der var stadig en halv skål tilbage, så jeg tog lidt mere. Og dem, der ville have anden gang gjorde det også. Men ingen meldte sig stadig. Så ja, jeg tog da endnu en portion. Kvalmen begyndte at snige sig ind. I frustration begyndte jeg at blive emotionel, da jeg bare – uanset hvor meget, jeg spiste – ikke fik mandelen.
Kort tid efter storsmiler min mor. For hun har siddet med den HELE TIDEN. Gemt den i sin serviet og holdt masken. Det var ikke til at forstå. Alle grinede, men jeg begyndte at græde. Men julen blev dog stadig god, og min søde mor delte mandelgaven med mig.
Hun har dog ikke gjort det siden, og jeg hopper aldrig på serviet-tricket igen.
Siden den gang har jeg holdt mig til bare at NYDE risalamanden og se bort fra mandlen.
– Elisabeth, assisterende moderedaktør
risalamande
Elisabeths oplevelse med risalamande har heldigvis ikke fået hende til at stoppe med at spise den dejlige dessert. (Foto: All Over)

 

Tivolitur og meget mere

Jeg har ikke et konkret juleminde, men nogle af de bedste juleminder jeg har, er fra jeg var lille, selv om det var det samme år efter år, men dengang var der bare mere tid til at nyde julen.

Hele hyggen startede, når min far og jeg tog i skoven for at samle pynt til juledekorationerne, og jeg nærmest ikke kunne vente med at komme hjem og i gang med at lave dem, og hyggen fortsatte når vi startede vores nærmest samlebåndsagtige produktion af konfekt.

En weekend, hvis ikke to, hos min farmor og farfar var også obligatorisk. Denne weekend bestod af fældning af juletræ, pyntning af deres STORE hus, småkagebagning og afhentning af julekalkunen på en gård længere ude på landet. Jeg skal lige hilse at sige, at mødet med de levende kalkuner ikke var så mindeværdigt, da de kan virke ret skræmmende, når man ikke selv er så stor.

Jeg har altid været glad for julen, og jeg har altid været glad for at være i Tivoli, så når jeg sammen med min mormor og hendes mand kombinerede begge dele, var lykken gjort.
I år bliver det vist desværre kun til Tivolituren, da jeg ikke når alle de andre ting …
– Line, praktikant
Tivoli
Tivoli er hyggelig både med dag- og aftentræet. Det er obligatorisk med en tur dertil. (Foto: MY DAILY SPACE)
 Læs også:
Profile of a young woman blowing off candles on a birthday cake (EV005818_H)

Dan Stevens (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·