Læs også:

Close

Hipsterlivet og andre 2016-trends, der skal dø ved årsskiftet!

Underholdning  | 

Det er mildt sagt gået rigtig skidt med politik, præsidentvalg og dødsfald i 2016. Men også på trendfronten har det været stramt. Katrine udpeger de trends, der skal dø til nytår

Der var ikke mange, der havde troet, at 2016 ville blive endnu værre end 2015, men det blev det! Udover krig, ødelæggelse og idiotisk politik var der også grimme (men dog uskyldige) trends, som vi håber lægger sig i graven sammen med resten af et frygteligt år.

1. Chokers

Ja ja, vi ved godt, at 90’er-bølgen stadig ruller, og selv om nogle af de nostalgiske trends er sjove nok, er chokers ikke en af dem. De færreste har en så tynd og yndefuld ballerinahals, at en choker klæder dem.

Som en på redaktionen påpegede, er der nogle designs, der især ikke hjælper. Netstrømpe-varianten mener hun nemlig får dig til at ligne en appelsin i net. Og det er vel ikke det look, du sigter efter?

Læs også: Mine dealbreakers – skal man virkelig sænke sine krav, når man fylder 29?

Chokers be gone! Vi håber på flottere smykketrends i 2017. (Foto: All Over)
Chokers be gone! Vi håber på flottere smykketrends i 2017. (Foto: All Over)

2. Hipsterlivet

Den er kørt alt for langt ud. Du kan shoppe sten nu! Helt ærligt. Hvis du ikke havde købt ind i, hvor “supertrendy” hipstere er, ville du så sidde og læse Kinfolk med din sele-iklædte, skæggede kæreste, mens I hørte Mumford & Sons på LP?

NEJ! Du ville hive selerne af ham i raseri, mens du hældte protest-Cola Zero ud over hans fløjsbukser. Og så ville du finde en livsstil, som faktisk er unik – fordi den er DIG.

Ejjj, totalt opfindsomt: en "cereal"-cafe! Der kan du sidde og spise helt almindelig morgenmad til overpris med din Macbook og dine hornbriller.
Ejjj, totalt opfindsomt: En “cereal”-café! Der kan du sidde og spise helt almindelig morgenmad til overpris med din Macbook og dine hornbriller. (Foto: All Over)

3. Velour

“Hvorfor vil man ligne en konfirmationsdug fra Jysk?” spurgte en af vores bloggere, da vi snakkede tøjtrends. Jeg havde selv noget velourtøj som barn, og selv om jeg elsker nostalgi, vil jeg glæde mig, til velour-trenden er væk igen.

Let’s face it: Velour klæder ikke mange kroppe. Og derudover: Hvor mange items bliver helt ærligt BEDRE af at blive syet i velour? Nej … Bare nej.

Se også: Den amerikanske oplevelse: Et vaskeægte frat party

LeAnn Rimes ser ret tilfreds ud med sin velourkjole. Det skal hun slet ikke være. (Foto: All Over)

4. Falske nyheder

Det har været undervejs lige så længe som Facebook, men de sidste par år og især i 2016, er det blevet tydeligt, at fakta er truet. Det er blevet billigt(/gratis) at sprede sine synspunkter, hvilket har medført, at mange outlets kalder sig nyheder, men faktisk ikke er det.

Det var en af fordelene ved traditionelle medier, vi slet ikke vidste var nice, før det var for sent: At det er så omstændigt at udgive produkter, at man er nødt til at være grundig og i al fald prøve at fortælle sandheden.

Ellers mister man brugere. Sådan er det ikke mere. Nu kan ALLE udkomme med “nyheder”, og siden mange tror, at alt, de læser online er sandt, så kan en makedonsk teenager med clickbait-syge få flere clicks end et etableret nyhedsmedie.

Kære Gud. Please send en asteroide ned i knolden på denne mand. (Foto: Polfoto)
Kære Gud. Please send en asteroide ned i knolden på denne mand. (Foto: Polfoto)

5. Trump

HAHAHA. Vi grinede og rullede med øjnene, da Trump sidste år annoncerede sit kandidatur som USA’s prez. En del af den kollektive fordummelse i verden skyldes faktisk ovennævnte punkt: Når færre vil betale for journalistik, så bliver det rigtig nemt for folk uden samvittighed at sprede løgne.

Net”medier” løj, Trump løj, hans tilhængere løj, hans kampagnefolk løj, og cirklen blev komplet, da løgnen betalte sig, og han vandt valget. Jeg håber nu imod al forventning, at trenden med Trump (og andre storlyvende politikere) forlader os i det nye år. Asteroide, hjertestop, anything … Bare vi slipper for Trump.

Læs også: Sascha har droppet alkohol: Der er for mange ting, jeg vil nå i mit liv

I det mindste kan man opleve Trump som dronningen af England på Instagram-kontoen “Trump Queen”. (Foto: Screendump)

6. Pyjamas som hverdagstøj

Eller endnu værre: Festtøj. Hvor kom denne frygtelige trend fra? Nevermind. Den skal væk nu. Til dem, der argumenterer, at det er “behageligt”: Der findes behageligt tøj allerede, det hedder JOGGINGTØJ. Til dem, der argumenterer for, at det er pænt: Njah. Nej.

Læs også: Istedet for pyjamas, så tag det her på

Det er ydermere skidehamrende koldt at have nattøj på udenfor, og eftersom det er vinter fire måneders tid endnu, så lad os afskrive denne trend som endnu en af år 2016s mange svipsere.

Nej, din pyjamas hører ikke til på restauranten. (Foto: All Over)

7. Contouring og uendelige hudplejerutiner

Nu er det altså nok. 11 forskellige farver og produkter, der smøres ud i hele bærret, blendes, fades, optegnes og blendes påny, for at man ligner … Ja, hvad?

Enten ligner man en lidt pænere version af sig selv, og så har man brugt 20 minutter på en minimal forbedring, ellers har man gjort det forkert, og så ligner man Coco Montrese, første gang hun deltog i RuPauls Drag Race.

Og hvad sker der for, at skønhedsindustrien kan blive ved med at opfinde flere “UUNDVÆRLIGE” produkter?

Folk var sgu da ikke SÅ grimme for 10 år siden, selv om de skulle undvære livsnødvendige ting som serum, primer, setting-spray, BB-cream og CC-cream.

Less is more, og det ville klæde skønhedsindustrien at slappe lidt af i 2017. Jeg har i al fald fået mere end nok af trenden med konstant nye “geniale” opfindelser til mit ansigt.

Coco Montrese. Legendarisk dragqueen. Legendarisk contoruing (Foto: All Over)
Coco Montrese. Legendarisk dragqueen. Legendarisk contoruing (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·