Læs også:

Close
Gymnasier presser elever til at være på de sociale medier

EVENING NEWS: Gymnasier presser elever til at være på sociale medier

Nyheder  | 

Gymnasier presser elever til at være på sociale medier · Lønforskellen mellem mænd og kvinder stiger · Flere unge ryger e-cigaretter ·  Studerende skriver Trump-citater på nøgne kroppe · Kvinde modtager dødstrusler og fængsles efter cafébesøg

Gymnasier presser elever til at være på de sociale medier

Selv om Facebook kan have mange fordele, som kan bruges i undervisningen, er det en dårlig ide ifølge eksperter. Det skriver Berlingske.

19-årige Shannon Frederiksen har valgt at slette sin Facebookprofil, hvilket ikke har været et problem, før hendes dansklærer spurgte hende, om hun ville oprette en profil på Facebook i forbindelse med undervisning.

– Som Facebook-bruger forærer man sine rettigheder til en stor amerikansk virksomhed, og man mister kontrollen over de ting, man deler. Det har jeg ikke lyst til at være en del af, siger Shannon Frederiksen.

Spørger man formanden for IT-Politisk Forening, Jesper Lund, synes han også at brugen af sociale medier i forbindelse med undervisning er bekymrende.

– Skolerne kommer til at sælge elevernes privatliv til Facebook. Det tvinger dem til at acceptere Facebooks ret vidtgående betingelser for, hvad Facebook må bruge dine oplysninger til, og hvordan de må overvåge dig overalt på internettet, hvis de rent teknisk kan komme af sted med det.

Gymnasier presser elever til at være på de sociale medier
Ungdomsuddannelser presser unge til at bruge de sociale medier. (Foto: All Over)

Lønforskellen mellem mænd og kvinder stiger

Der er ikke noget nyt i, at mænd tjener mere end kvinder gør, men ifølge Danmarks Statistik bliver forskellen kun større. Der siger P3 Nyheder.

Mændenes gennemsnitlige indkomst er på nuværende tidspunkt 21 procent højere end kvinders. Det er dog mindre end for 30 år siden, hvor den var 34 procent højere.

Lønforskellen mellem mænd og kvinder stiger
Uligheden i løn mellem mænd og kvinder stiger. Og 00’erne ringede, de vil have deres stil tilbage. (Foto: All Over)

Flere unge ryger e-cigaretter

Henover de seneste to år er andelen af unge, som har røget e-cigaret steget med syv procent. Denne stigning bekymrer lægerne. Det skriver Metroxpress.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 17 procent af 15-29-årige har prøvet at dampe. Det tal håber Forskningsoverlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Charlotta Pisinger vil falde, da studier viser, at unge, som damper, har større sandsynlighed for at blive rygere senere.

Ifølge en undersøgelse fra Kora vil det ikke kun koste dem selv dyrt, men også samfundet. Faktisk koster rygere 8,6 milliarder kroner mere i offentlige udgifter om året end ikke-rygere. Det skriver Ritzau.

Flere unge ryger e-cigaretter
Flere unge ryger e-cigaretter, hvilket kan koste dem selv og samfundet på den lange bane. (Foto: Polfoto)

Studerende skriver Trump-citater på nøgne kroppe

18-årige Aria Watson fra Clatsop Community College i Oregon har lavet en udfordrende fotoserie af nøgne kvindekroppe med Trump-citater, som er gået viralt på Tumblr. Det skriver Buzzfeed.

Fotoserien hedde #signedbytrump og portrætterer blandt andet det hyppigt gentagede citat “Grab em’ by the pussy”.

– Det, jeg gerne vil have ud af de her fotos, er, at folk indser, hvem Donald Trump virkelig er, og jeg vil bare gerne føle, at jeg bliver hørt, siger den unge studerende, som ikke selv var fyldt 18 på valgdagen.

Se billederne her.

Kvinde modtager dødstrusler og fængsles efter cafébesøg

En saudisk kvinde tog på café uden hijab eller abaya, men en lang kjole, jakke og ankelstøvler. Efter hun delte et billede af sig selv, har hun både modtaget dødstrusler og hæder på Twitter samt en anholdelse. Det skriver Berlingske.

A Saudi woman went out yesterday without an Abaya or a hijab in Riyadh Saudi Arabia and many Saudis are now demanding her execution. pic.twitter.com/gPMOz5bRAr

· Mere fra samme kategori ·