Læs også:

Close

EVENING NEWS: Hver fjerde dansker tror på engle

Nyheder  | 

Danskerne tror på engle, det er kommet frem, at Marlon Brando begik seksuelt overgreb på medskuespiller, ældreminister svarer på kritik på, at hun ikke havde ansvar for de ældre og et højt elsket playstationspil udkommer i ny og bedre form i 2017

Nyhedsredaktøren har håndplukket aftenens overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Hver fjerde dansker tror på engle

En undersøgelse foretaget af Epinion viser, at hver fjerde dansker tror på engle. Især ideen om, at engle er skytsengle, eller at man bliver til en engel, når man dør, er udbredt herhjemme, vurderer ekspert. Det skriver DR.

Ud af i alt 1.095 adspurgte svarer 25 procent ja til, at de tror på engle, mens 60 procent svarer nej. Hvilket præcist grundlag, de adspurgte baserer deres besvarelser på, siger undersøgelsen ikke noget om.

Peter Birkelund Andersen, som er phd. i religionssociologi og lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, fortæller, at danskernes engletro kan stamme fra flere forskellige kilder. Blandt andet spiller englene roller inden for de tre store religioner – kristendommen, Islam og jødedommen – men også inden for litteraturen og filmmediet.

– Derfor kan engle for nogen måske slet ikke forbindes med religiøsitet, men snarere med personlige oplevelser. Og det er ikke unormalt, at man ikke er troende, men stadig tror på engle og har haft erfaringer med engle. Flere ser nemlig ikke sig selv som troende, men tror samtidig på andre religiøse forestillinger, forklarer han.

Hver fjerde dansker tror på engle. (Foto: All Over)
Hver fjerde dansker tror på engle. (Foto: All Over)

Begik Marlon Brando seksuelt overgreb på skuespillerinde?

I weekenden gik internettet i oprør over filmen “Sidste tango i Paris” fra 1973. Helt konkret drejer det sig om en scene, hvor Marlon Brandos rolle voldtager den kvindelige skuespiller Maria Schneiders rolle. Det skriver Berlingske.

Allerede i 2007 fortalte Maria Schneider til Daily Mail, at hun følte sig presset til scenen, der indbefatter en voldtægt med en pakke smør, og at hun ikke var blevet forberedt på den af hverken Marlon Brando eller filmens instruktør, Bernardo Bertolucci, da de ville have en ægte reaktion fra skuespillerinden.

– Jeg følte mig ydmyget og for at være ærlig, følte jeg mig nærmest voldtaget af både Brando og Bertolluci. Brando hverken trøstede mig eller undskyldte efter scenen, sagde Schneider.

Til trods for den ret voldsomme afsløring er det først nu, at kritikken for alvor falder over instruktøren. Det sker, fordi Bertolluci i et nyligt opdaget interview erkender, at han havde dårlig samvittighed over for Maria Schneider.

Kritikken går nu på, at det først var, da instruktøren selv indrømmede den problematiske scene, at det blev taget op.

Thyra Frank i modvind efter kommentar om ældreansvar

Søndag sagde ældreminister Thyra Frank til TV2, at det ikke er hendes ansvar at få styr på kritisable forhold i ældreplejen på landets plejehjem. I stedet er det kommunernes ansvar. Det har fået flere, både borgere og politikere, til at kritisere den nye minister.

Nu giver Thyra Frank svar på tiltale og fastslår, at hun har en ambition om at skabe en positiv forskel i ældreplejen.

– Jeg skal lige starte, og jeg har en stærk ambition om, at den dag, jeg er færdig med det her job, så kan både de pårørende, beboerne, personalet og ledelsen mærke, at der er sket en positiv forskel.

Thyra Frank i modvind efter kommentar om ældreansvar. (Foto: Polfoto)
Thyra Frank er kommet i modvind efter kommentar om ældreansvar. (Foto: Polfoto)

Crash Bandicoot vender tilbage i 2017

Den højt elskede spilserie “Crash Bandicoot” vender tilbage til Playstation i 2017. For fans vil det være et kærkomment gensyn med den røde ræve-figur, når han hopper og snurrer rundt, mens han redder verdenen fra den onde Dr. Cortex.

Er det en historie, du kan genkende, så kan du godt begynde at glæde dig til det nye år, hvor de tre storhittende Crash Bandicoot-spil, kan genopleves i den samlede pakke, der kommer til at hedde “Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy”.

Lyde, baner og moves er de samme som i gamle dage, men grafikken passer til 2016. Det skriver Polygon.

https://www.youtube.com/watch?v=wM6J0JMhs2A

· Mere fra samme kategori ·