Læs også:

Close
emilie meng, drab, krimi, efterforskning, politi, korsør, vestsjælland, kidnappet, forsvundet, drab, mord,

Evening news: Lovgivning bremser brug af webcamdata i Emilie Meng-sagen

Nyheder  | 

Mulige beviser i Emelie Meng-sag gået tabt · Syrisk våbenhvile i nat · Tysk minister forbyder vis brug af ordet “pølse” · Instagrammer fængsles for taskesvindel

Gid, der bare var ét sted, man kunne gå hen, og så var alle de vigtigste nyheder samlet, så man kunne få et overblik over aftenens historier. Hov, vent – det er jo lige her!

Emilie Meng-sagen: Lovgivning bremser brug af webcamdata

Overalt på landets stationer har der hængt plakater med efterlysning af Emilie Meng, der forsvandt 10. juli i år. Her er det på Odense Banegård. (Foto: MDS)

 

Fire webkameraer har muligvis optaget Emilie Mengs drabsmand. Desværre forhindrer persondataloven, at optagelserne gemmes, og derfor er det mulige bevismateriale gået tabt.

Kameraerne er sat op for at overvåge trafikken på motorvejen E20 mellem Korsør og afkørslen til Borup. Det ene af dem sidder endda lige ved den afkørsel, hvor gerningsmanden formodentlig er drejet af for at komme til den sø, hvor Emilie Mengs lig blev fundet den 24. december.

– Vi bruger udelukkende kameraerne til at overvågen trafikken i forbindelse med kødannelse, ulykker og så videre. Og vi lagrer i praksis ingenting. For der er meget skrappe regler fra Datatilsynet for den slags, fordi personoplysninger af den karakter vil kunne misbruges i anden sammenhæng. Så persondatalovgivningen forhindrer det simpelthen, siger Martin Østergaard-Nielsen, pressechef i Vejdirektoratet, til bt.dk.

 

Putin annoncerer våbenhvile i Syrien

Foto offentliggjort den 23. december af det syriske nyhedsbureau SANA. Her ses det totalsmadrede kvarter Ansari i den østlige del af Aleppo. Syriske oprørere dræbte denne dag tre i et af mange bombardementer i området. (Foto: Polfoto)

 

Ved midnat træder en våbenhvile i kraft i Syrien. Det siger Ruslands præsident, Putin, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Aftalen, der er indgået, er selvfølgelig skrøbelig og har brug for særlig opmærksomhed og pleje. Men den er under alle omstændigheder et specielt resultat af vores samarbejde, siger Putin blandt andet.

 

Tysk minister raser over vegetarpølser

Vegetarpølser må ikke hedde pølser, selv om de har formen. For de indeholder jo ikke kød. (Foto: All Over)
Vegetarpølser må ikke hedde pølser, selv om de har formen. For de indeholder jo ikke kød. (Foto: All Over)

 

Må en vegetarpølse hedde noget med pølse, når der ikke er kød i? Det mener den tyske landbrugsminister ikke.

– Navnene er fuldstændig vildledende og forvirrer forbrugerne, siger Christian Schmidt ifølge Bild.

Derfor vil ministeren forbyde at bruge den slags navne til kødløse madvarer.

Læs mere på dr.dk.

Om det også gælder andre udtryk, hvor “pølse” eller “Wurst” bruges uden at have noget med kød at gøre, vides dog ikke. For eksempel er den tyske version af “jeg er pisseligeglad”, “es ist mir Wurst”, i hvert fald helt uden kødpølser, fortæller tysklærer Helle Kiilerich til MY DAILY SPACE.

 

Instagrammer fængsles for designertaske-skandale

(Screendump af instagrammeren profil.)

 

Instagrammeren Praepitcha Smatsorabudh, der står bag kontoen @richgirlscollection, bøder nu for falskneri. Kvinde, der stammer fra Thailand, gjorde en forretning ud af at returnere designertasker til Saint Laurent, Gucci og lignende brands – problemet er bare, at hun returnede falske remakes og solgte de ægte tasker på sin Instagram-profil.

Myndighederne fandt 572 tasker i Praepitchas hjem, da hun blev anholdt, og instascammeren skal 2 1/2 år i fængsel. Du kan læse mere på Daily Mail.

· Mere fra samme kategori ·