Læs også:

Close
studerende, stress, stigning, djøf, mentalt sundhed, stigning, afsløring, studier, uddannelse, universiteter

Det er typisk dig, når du læser til eksamen …

Underholdning  | 

Du læser til eksamen, og straks melder overspringshandlingerne sig. Skulle man måske se lidt netflix, spise lidt kage, ringe og græde til studiekammeraterne?

Man kender det egentlig i alle sammenhænge. Det handler om overspringshandlinger og vores typiske adfærd, når vi absolut ikke gider! Det her er typisk dig, når du læser til eksamen:

Du genovervejer hele dit studie – og dit liv

Man kan nærmest kalde det en identitetskrise. Du sidder og kigger på det tomme word-dokument og overvejer, om du overhovedet er universitetstypen. Bør du virkelig bryde den sociale arv? For mormor klarede det da meget godt som rengøringskone, og ville det ikke også være meget rart ikke at skulle overbelaste din hjerne så meget, for det kan da umuligt være sundt!?

Du falder i Netflix-fælden

Knappen ligger allerede i din browser. Det er den magiske genvej til et land fyldt med serier og film, der absolut ville fjerne al fokus fra din nuværende opgave. Du skal bare trykke et klik, og du er i Netflix-fælden. Efter at have set tre afsnit, som du ellers havde planlagt kun skulle være ét, er du alligvel så bagud, at du ligeså godt kan fortsætte.

Pige ser netflix på sin computer (Foto: All Over)
Vi kender det alle sammen. Man bliver fuldstændig opslugt af en serie, og det er umuligt at stoppe. (Foto: All Over)

Du laver et belønningssystem

I relation til Netflix-fælden kommer belønningssystemet. Hver gang du har skrevet en paragraf, (som forresten tog halvanden times tid), er det altså tid til en belønning, for du er da virkelig dygtig! Her er der mange muligheder:
– Du kan se et afsnit af Friends. Eller en hel sæson.
– Du kan kigge i køleskabet IGEN! Du opdager, at der ikke er noget i køleskabet, (for det kræver, at du køber ind) og bestiller noget take-away på JustEat … igen!
– Du kan gå på sociale medier, selv om du tjekkede dem alle for 10 minutter siden.
– Du kan kaste dig ud i at bage en kage eller rulle nogen af de der lækre havregrynskugler. Måske ville nybagte boller også være en lækker ting at have til de næste to dage?

Læs også: Nyt armbånd optager koffein direkte gennem huden

Du bliver to do-liste-typen

Den er meget klassisk, når du er stresset, travl og generelt har manglende overskud. Her kan du da ligeså godt lave en to do-liste for at skabe lidt mere kaos og stress i dit liv. Du starter måske ud med intentionen om, at det vil skabe overblik og give struktur til opgaveskrivningen, men realiteten er bare, at det ender med gråd og post-its over hele lejligheden, eller er det bare mig?

Eksamen får en til at tænke på dengang, man havde et liv, og hvor meget man savner det. Netop der er det okay at have ondt af sig selv. (Foto: All Over)

Du er på sociale medier altid, hele tiden

Denne her ligger vist lige til højrebenet. Under eksamenslæsningen refresher du Instagram, Snapchat og Facebook mindst én gang hvert tiende minut, og det irriterer dig, at der absolut INGENTING sker. Hvad laver folk? Er de kedelige, eller er du bare desperat?

Læs ogsåSpareguide til folk i 20’erne: Det skal du stoppe med at spilde penge

Du opdager, at der da skal ryddes op!

Du kigger i klædeskabet og opdager, at der vist ikke er blevet sorteret ud i meget lang tid, og at alt er krøllet som aldrig før. Skulle det ikke lige ordnes? Det tager vel ikke så lang tid. 20 minutter senere med al tøjet på gulvet, går det op for dig, hvilket større projekt du har kastet dig selv ud i, og det manglende overskud melder sig akut. Her skal du stærkt overveje: Skal du kaste det hele ind i skabet igen? Eller fortsætte og kunne sige: Mission accomplised?

Pige rydder op i sit skab og sorterer sit tøj (Foto: All Over)
Rodet og det manglende overskud hober sig op, og til sidst kan du ingenting finde. Er det her, man bare lægger sig til at sove? (Foto: All Over)

Du og dine studiekammerater har det bare sååå hårdt

Du får ondt af dig selv, men du trøster dig ved at tanken om, at du med garanti ved, at studiekammeraterne sidder i samme situation. Enten ringer du til et af gruppemedlemmerne eller skriver i jeres fælles messengersamtale. Her får du med det samme bekræftelse i, at det er en lorteopgave, en lorteeksamen, og at ingen af jeres undervisere alligevel er kompetente nok til at undervise eller bedømme jeres glimrende eksamen.

Læs også:

– Er studieboligen et forældrekøb? En app hjælper jer rundt i boligjunglen
– Love is in the air: De 16 bedste kyssescener
– Er du en single kvinde? Så har du Danmarks dårligste økonomi

· Mere fra samme kategori ·