Læs også:

Close

Den amerikanske oplevelse: Et vaskeægte frat party

Mit liv  | 

Røde kopper, beerbong og jungle juice. På de amerikanske universiteter fester de på en ganske særlig måde, hvilket vi som danskere kun har kunnet følge i de store amerikanske serier som Beverly Hills 90210

Mit navn er Stefanie, jeg er 26 år, og jeg er taget til USA for at prøve den amerikanske oplevelse: Et vaskeægte frat party på uni!

Med dance-musik i baggrunden står vi foran spejlet og tjekker os selv ud en ekstra gang, før vi skal ud ad døren. Der bliver fyldt vodka og appelsinsodavand i plastikflasker, som vi tager med os i tasken, efter vi lige har sendt en sidste kysmund til Snapchat. Jeg føler mig som en teenager igen, og 18-årige Stefanie er hoppet i stilletterne.

Min dansk/amerikanske veninde Maria og hendes lillesøster Emma har inviteret mig med til en vaskeægte universitetsfest, bedre kendt som et frat party. Jeg har altid haft en pigedrøm om, at jeg skulle gå på et stort amerikansk universitet, bo på et campus med flere hundrede unge mennesker og feste med de røde plastikkopper, og selv om drømmen aldrig blev realiseret, så har jeg nu en unik mulighed for en smagsprøve.

Læs også: Fire fordele ved at have en langdistanceveninde

Årets største frat party

Den californiske aften er lun, og vi stiller os ud til vejen, hvor vores Uber-chauffør henter os for at køre til en fraternity i downtown San Jose. Vores Uber-chauffør Chang hilser på os, og vi ønsker straks at høre Meghan Trainer med “Me too”, som skal sætte stemningen lidt i gang, imens vi sipper til vores drikkeflasker.

– Glæder du dig?, spørger Maria fra forsædet.

Det gør jeg, og jeg har småberusede sommerfugle i maven. Efter små tyve minutters kørsel drejer uber’en rundt om et gadehjørne, og gennem ruderne kan en svag bas pludseligt fornemmes. Langs vejen går små grupper af unge mennesker, som med småslingrende bevægelser går mod en bygning med flerfarvet lys skydende ud af vinduerne. Ud af enkelte vinduer hænger elever, som byder gæsterne velkommen med høje jubelråb.

Frat parties har ry for at være mange ting, men classy er ikke en af dem. (Foto: Privat)

Det er her, vi skal ind. Det er årets største fest, “The Frost Party”, og ude foran bygningen står flere hundrede håbefulde gæster på at blive lukket ind til den eftertragtede begivenhed. Jeg når lige at tænke, at der ikke bliver noget frat party til os denne aften, da en stemme råber til os fra et af vinduerne tæt på os. Det er Marias lillesøster Emma, som allerede er kommet ind, da kæresten bor på her. Vi bliver bedt om at gå rundt om bygningen, hvor vi bliver lukket ind af en dørvagt, som har os på sin liste.

– Ingen problemer, siger Maria og blinker.

Hun må have vidst, at jeg et kort sekund opgav. Indenfor er lokalerne pyntet med hvide guirlander, som skal ligne istapper, som hænger fra loftet. Kulørte lamper lyser fra alle sider i lilla og blå nuancer. Temaet “Frost” hvirvler igennem alle rummene, imens vi bliver guidet ind til Emma kærestes værelse, hvor der er en fest i gang.

Læs også: Klumme: Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30

Jungle juice og misvisende, amerikanske film

Røde plastikkopper står spredt udover rummet, og vi når også kun lige at sætte os, før vi bliver spurgt, om vi vil have noget jungle juice.

– Jungle juice?, spørger jeg ud i lokalet, hvorefter samtlige tilstedeværende kigger spørgende på mig.

– Det er alt muligt alkohol blandet ned i en stor spand. Det er sådan, man gør det til frat-fester, fortæller Maria, og før jeg ved af det, sidder jeg med en kraftig blå drink i min hånd.

Jeg tager en tår og hoster lidt. Der kan ikke være meget andet end alkohol i den væske. Jeg sidder og tripper lidt – jeg vil ud og se, hvordan den større fest ser ud. I mit hoved kører alle de amerikanske film, hvor beerpong bliver spillet henover bordtennisborde, og folk der tømmer drinks igennem en trangt, imens de vender på hovedet. Da jeg gik på universitetet, slog jeg rekord i beerbong – ti øl i streg – og jeg er klar til at vise dem, hvordan vi danske vikinger drikker.

Årets frat party hed The Frost Party. (Foto: Privat)

Den store fest er delt op i to områder. Fællesstuen er lavet om til en indendørs dansesal, og udenfor i gården har Mr. Winter blæst sin kulde over landskabet, hvor et stort sneklædt bjerg rager op i hjørnet, og fra spidsen af bjerget blæser kunstig sne. En hoppende dj fyrer op under gæsterne, som næsten alle er klædt i hvidt (Dog ikke jeg. Jeg kom selvfølgeligt i sort. Thanks for the memo!).

Læs også: Jeppe forklarer: #Bromance

For gammel til hotpants?

Jeg skimter udover det dansende hav af hvide baseball jerseys og pigernes meget korte, hvide hotpans. Jeg kigger ned på min knælange kjole. Det første, jeg tænker er, at de piger da ikke har forstået frost-temaet særligt godt – de må da hamrende fryse. Med ét går det op for mig, at selv  om jeg for en aften kan te mig, som 18-årige Stefanie gjorde, så har teenager-hjernen alligevel sluppet sit tag i mig, når jeg tænker på, om jeg fryser, fremfor hvordan jeg ser ud.

Mig, Emma og Maria i et smukt Snapchat-øjeblik. (Foto: Privat)

Jeg ruller lidt med hofterne og prøver at følge lidt med på de yderst imponerende twerking moves, som alle amerikanske piger åbenbart behersker. Efter fem sange må mine hofter hellere hvile sig lidt, og jeg vil ind og se den anden fest. Jeg går indenfor og lægger mærke til, at tennisbordene er skubbet ind til siden, og der er umiddelbart ingen øl-tragter i nærheden.

– Hvor er alle festspillene?, spørg jeg Emma, som går rundt med mig.

Hun fortæller, at man til årets fest fjerner alle de ting for at gøre plads til to store dansegulve, da der kommer så mange mennesker. “Øv”, tænker vikingen i mig, men på den anden side, så er min blå drink begyndt at bryde igennem isen, og jeg tænker, at det måske er meget godt, at jeg ikke skal spille med mine skandinaviske drikkemuskler lige nu.

Læs også: – Katrine er en fed, ulækker og billig luder

Vindmaskiner, joints … og lykke!

Jeg går op på én af gangene for at finde Maria. En sødelig lugt fylder gangen. Langs gangen står par og kysser, imens andre står og ryger en joint. Det er den, jeg kan lugte. Jeg går ind på Kevins værelse og finder Maria, som er i gang med at overvære et par drenge, som wrestler for sjov på værelsesgulvet. Folk griner, hepper på hver sin fyr og man mærker, hvordan eleverne, som bor i fraternity’en, har fået et tæt venskab med hinanden.

Jeg spørger Maria, om jeg må stjæle hende med ned til snehulen til en dans. Maria er på. Jeg står og danser med kunstig vind blæsende gennem håret fra en vindmaskine i hjørnet af lokalet, imens blåt diskolys opsluger rummet. Jeg kan ikke lade være med at smile. Det er så overdrevet, så gennemført, så amerikansk. Og jeg elsker det. Jeg har virkeligt fået oplevet en amerikansk universitetsfest.

Men pludseligt tænder lyset, håret stopper med at hvirvle, og musikken ebber ud. Dj’en takker af i mikrofonen, og folk vælter ud af lokalet. Jeg får fat i Maria og spørger febrilsk, om det er politiet, som har lukket festen. Maria griner.

– Klokken er to Stefanie. Alt lukker nu. Sådan er loven i Californien.

Lamslået står jeg tilbage. Vi nåede kun at feste i små tre timer, og nu er min årelange drøm allerede slut. Jeg sukker, og Maria smiler til mig.

– Kom, nu bestiller vi en Uber, og så tager vi på Tacobell, imens vi hører høj musik. Er det ikke en god idé?

Jeg smiler igen og nikker. Nok var festen ikke, som jeg havde forestillet mig, og nok sluttede den tidligt. Men alle tre timer kunne jeg ikke fjerne smilet fra mit ansigt.

– Tak, fordi I tog mig med, siger jeg til hende, inden vi i ren teenagerstil slingrer hen ad fortovet mod det næste gadehjørne.

Læs også: Seks ting, der sker, når du er helt alene

Så er den amerikanske oplevelse komplet! (Foto: Privat)

· Mere fra samme kategori ·