Læs også:

Close
politi, blå blink

NEWS: 40-årig tuneser anholdt for Berlin-angreb og stort politiopbud ved dødsfald i Ringsted

Nyheder  | 

40-årig tuneser anholdt i sag om Berlin-angreb · Stort politiopbud ved mistænkeligt dødsfald · Årets Disney Juleshow var det mest sete siden 1992 · Troels Kløvedal tildeles Ridderkorset

På grund af breaking news, har nyhedsredaktøren har valgt eftermiddagens vigtigste overskrifter ud til dig i dagens NEWS.

40-årig tuneser anholdt Berlin-angreb

Tysk politi har anholdt en 40-årig tunesisk mand, som de mistænker for, at have været kontaktperson for den formodede gerningsmand bag angrebet på et julemarked i Berlin den 19. december. Det skriver DR.

Mandens kontaktoplysninger blev fundet i den 24-årige formodede gerningsmand, Anis Amris mobiltelefon, hvorfor tysk politi valgte at ransage den 40-årige tunesersbolig og forretning. Ransagningen forstærkede mistanken til manden, og han er nu anholdt i sagen.

Anis Amris nevø, samt to andre unge mænd er anholdt i Tunesien og mistænkes for at være tilknyttet det samme ekstremistiske netværk, som man mistænker Amri for at have tilhørt.

Anis Amri blev skudt og dræbt af italiensk politi i Milano den 23. december.

12 personer mistede livet i angrebet, mens 48 andre blev såret.

40-årig tuneser anholdt Berlin-angreb. (Foto: Polfoto)

Stort politiopbud ved mistænkeligt dødsfald i landsby

Midt- og Vestsjællands Politi har sendt adskillige patruljer og en indsatsleder afsted til en ejendom nær Sneslev syd for Ringsted, hvor en person er fundet død under mystiske omstændigheder.

Det fortæller vagtchef Lars Galasz til Ekstra Bladet.

– Den patrulje, vi har sendt frem til stedet, er lidt usikre på, hvad de står med. Så derfor er proceduren, at vi sender en politileder til stedet og nogle efterforskere, siger Lars Galasz.

Vagtchefen vil ikke oplyse mere om den døde, hverken alder, køn eller hvad der får betjenten til at undre sig og efterspørge forstærkninger.

– Vi er ved at undersøge, om det er noget, der bør have politiets særlige interesse, fortsætter vagtchefen.

Opdateres …

Stort politiopbud ved mistænkeligt dødsfald i Sneslev. (Foto: MDS)

Disneys Juleshow får bedste seertal siden 1992

Disneys Juleshow, der bliver vist juleaftensdag på DR1, er det næstmest sete program i hele december indtil videre.

Lidt over 1,1 million så med, da Peter Pan, Chip og Chap, Bambi og alle de andre prydede skærmen juleaftensdag. Det skriver DR.

Det er de højeste seertal siden 1992 ifølge Kantar Gallup TV-Meter. Det gør Disneys Juleshow til det mest sete i hele juleugen i år og det næstmest sete i december indtil nu.

Juleshowet er kun overgået af landskampen i kvindehåndbold mellem Rusland og Danmark, som blev vist på TV 2 den 13. december.

– Det sker sjældnere og sjældnere, at tv-programmer på traditionelt tv når over en million seere. At Jesper Fårekylling kan trække så mange seere til i disse streaming-tider er i sig selv lidt af en bedrift, og det vidner blandt andet om, at traditioner i julen ikke kun gælder menuen på julebordet, men også hvad der sker i for eksempel tv, siger Jakob Vikær Hansen, der er medieforsker i DR.

Stream Disneys Juleshow
Disneys Juleshow får bedste seertal siden 1992. (Foto: Polfoto)

Troels Kløvedal tildeles Ridderkorset

Den store globetrotter, Troels Kløvedal, er blevet tildelt Ridderkorset af Dronningen. Det skriver Ritzau.

Ordenen blev givet ved en privat ceremoni i København og overrakt af kontreadmiral Nils Wang på vegne af Dronning Margrethe II.

For ikke så lang tid siden kom det frem, at Kløvedal er dødeligt syg, men trods sygdommen, så rejsemanden glad og bevæget ud, da han tog imod korset og den store ære, der ligger i denne anerkendelse.

– Livet har været kærlighed og kildevand, men at få dronningens værdsættelse og tilmed få den overrakt af admiral Wang, der i sin tid bad mig lave flådens 500 årige historie, er nok et af de største øjeblikke i mit liv, siger Troels Kløvedal i en meddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Troels Kløvedal ridderkorset
Troels Kløvedal tildeles Ridderkorset. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·