Læs også:

Close
Anna Wintour går i New Yorks gader i 2016 (Foto: All Over)

Kvinder på 50+, vi beundrer og ser op til

Underholdning  | 

De er alle 50+, kvinder og har ben i næsen. De har alle formået at lade deres personlighed skinne igennem og fået deres navne i historiebøgerne. Her er fem kvinder, man ikke kan andet end beundre

 

Iris Apfel

Iris Apfel holder foredrag i 2016 (Foto: All Over)
Iris Apfel: “Jeg tror ikke, at folk kan lide mig på grund af min alder eller på grund af min stil. Jeg tror, at de kan lide mig, fordi jeg er anderledes” (Foto: All Over)

Man må naturligvis aldrig spørge en kvinde om hendes alder, men netop Iris Apfels alder er så imponerende, at den skal nævnes. Iris er i år fyldt 95 år og lever stadig i bedste velgående. Iris er tidligere indretningsarkitekt for Det Hvide Hus og har hele sit liv levet som forretningskvinde og globetrotter i selskab med sin nu afdøde mand, Carl Apfel.

I 2005 blev Iris et verdenskendt stilikon, da The Metropolitan Museum of Art udstillede dele af hendes garderobe. Siden da har Iris Apfel arbejdet som underviser og mode-guru samt udstillet sit farverige og unikke tøj på andre museer verden over.

Anna Wintour

Anna Wintour går i New Yorks gader i 2016 (Foto: All Over)
Anna Wintour: “Hvorfor prøve at passe ind, når man er født til at skille sig ud?“ (Foto: All Over)

Læs også: Sådan så stjernerne ud for 10 år siden

Anna Wintour er en af de mest magtfulde kvinder i modebranchen og chefredaktør for Vogue. Hvis du har set filmen eller læst bogen The Devil Wears Prada, ved du måske, at Miranda Priesly-karakteren er baseret på netop Anna Wintour. Det var rent faktisk Wintours tidligere assistent, der skrev bogen i sin tid for at give et billede af, hvor speciel og besværlig Wintour var som chef.

Sin hårde fremtoning, store briller, den ikoniske page og høje stilletter til trods har Anna Wintour arbejdet benhårdt for at nå til det sted, hun er i dag. Hun har nogle gevaldige woman balls og er både beundret og frygtet.

Meryl Streep

Meryl Streep til Filmfestival i Rom i 2016 (Foto: All Over)
Meryl Streep: “Jeg giver aldrig nogen af de roller, jeg spiller, mindre opmærksomhed end mit eget liv“ (Foto. All Over)

19 Oscar-nomineringer, tre vinderstatuetter og 327 nomineringer er bedrifterne indtil videre for Meryl Streep og hendes storslåede skuespilkarriere. Meryl Streep er en kamæleon og har spillet alt fra drama, fiktion, komedier, romantik og musicals.

Da hun som ung skulle i gang med at studere, stod valget mellem Drama på Yale eller at læse jura. Hun sov dog over sig, da hun skulle til samtale på jura og tog det som et tegn på, at hun skulle forfølge sine skuespillerdrømme.

Meryl er kendt for at separere sit private og professionelle liv. Hun siger ofte, at hun er en skuespillerinde, der går hjem efter sit arbejde. I sin fritid går hun meget op i at fremme kvinders rettigheder.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres modtager medalje fra Obama i 2016 (Foto: All Over)
Ellen DeGeneres: “Behøver vi vide, hvem der er homoseksuel, og hvem der er hetero? Kan vi ikke bare være ligeglade og dømme folk på, hvilke biler de kører i?“ (Foto: All Over)

Vi har alle sammen set hende udspørge Hollywoodstjerner og få dem til at grine i The Ellen DeGeneres Show. Ellen DeGeneres er karismatisk, underholdende og barmhjertig.

I år modtog Ellen en frihedsmedalje af Barack Obama, hvor han roste hende for modet til at springe ud som homoseksuel for 20 år siden og for at bidrage til, at USA nu tillader homoseksuelle ægteskaber. Han nævnte derudover, at Ellen er et pragteksempel og fuld af venlighed og glæde.

Oprah Winfrey

Opray Winfrey til pressekonference i 2016 (Foto: All Over)
Opray Winfrey: “Det er muligt at få det hele – bare ikke på en gang. Omgås med folk, der får dig til at skinne og ikke falme.“ (Foto: All Over)

Den storsindede og elskede Oprah Winfrey er nok en af verdens mest kendte talkshowværter. Hendes karriere startede i 1973 og hendes show er stadig et af de mest sete programmer i USA.

Der er også gemt en skuespiller i talkshowværten. Oprah Winfrey blev nomineret til en Oscar, da hun ved sin filmdebut spillede birollen Sofia i den berømte film Farven Lilla

Med en mørk fortid med incest, en mistet søn, en stærk personlighed og morale og til sidst en forretningskvinde, der har brudt den sociale arv, er Oprah Winfrey et forbillede for mange. Med Oprahs autoritet og store formue har hun blandt andet stiftet Oprah’s AngelnetworkUdover netværet har hun startet en pigeskole i Sydafrika for at hjælpe unge piger med at komme ud af fattigdom og få en uddannelse.

Oprah har så stor en indflydelse, at da hun under det amerikanske primærvalg i 2007 gav støtte til Barack Obama, gav det et boost i meningsmålingerne.

Læs også:
– Sisse gik fra krigsjournalistik til yoga: Soldaterne synes, det er megahårdt
– Louise og Christina er bedste veninder – og businesspartnere
– Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

· Mere fra samme kategori ·