Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: Trump vinder præsidentvalg, Brixtofte er død og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Donald Trump bliver Amerikas næste præsident

Efter en valggyser af de helt store blev republikanernes kandidat Donald Trump USA’s næste præsident. Med en føring fra start stod det hurtigt klart, at Trump ville løbe med sejren.

Derudover har amerikanerne også stemt om Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, hvor republikanerne også har fået flertal.

Læs mere om valgaftenen her: Donald Trump er godt på vej mod Det Hvide Hus

Donald Trump et par dage før valget. Foto: Polfoto)
Donald Trump et par dage før valget. Foto: Polfoto)

Peter Brixtofte er død

Den tidligere Venstre-skatteminister og borgmester i Farum, Peter Brixtofte, blev fundet død i går i en alder af 66 år. Det skriver Berlingske.

Brixtofte blev for alvor kendt som en nytænkende og uortodoks politiker, da han overtog posten som borgmester i Farum Kommune i 1986, hvor han især havde stor succes med arbejdsløshed og integration.

Men med tiden udviklede Peter Brixtofte et stigende forbrug af alkohol, og i 2002 kunne BT afsløre, at Brixtofte havde afholdt en række dyre middage for skatteborgernes penge, havde lavet tvivlsomme sponsoraftaler og havde forsøgt at skjule Farums dårlige økonomi for byrådet.

Brixtofte måtte forlade embedet som borgmester, men fortsatte som løsgænger i Folketinget indtil 2005. Senere blev han dog dømt for groft mandatsvig og embedsmisbrug og kom i fængsel. I 2008 blev det besluttet, at han ikke var værdig som folkevalgt politiker.

Det er retsopgøret og det efterfølgende fængselsophold, der ifølge Brixtoftes tre døtre har taget hårdt på deres far.

Udover sine døtre efterlader Peter Brixtofte sig syv børnebørn, en mor og en kæreste.

Peter Brixtofte er død. (Foto: Polfoto)
Peter Brixtofte er død. (Foto: Polfoto)

Snevejret rammer Danmark – pas på isglatte veje

Tirsdag aften faldt der sne over Sjælland – helt op til 10 centimeter, og mange steder var der isglat. Det forventes, at det stadig sner i Nordjylland onsdag morgen. Til gengæld forventes det at tø på Sjælland for derefter at fryse igen.

Derfor advares der om, at der kan være isglat. Så kør forsigtigt, hold afstand og tag højde for øget rejsetid, da der kan være glat på vejene.

Sneen ramte hårdt på Sydsjælland - her er Lolland ved at blive begravet i snedriverne. (Foto: Polfoto)
Sneen ramte hårdt på Sydsjælland – her er Lolland ved at blive begravet i snedriverne. (Foto: Polfoto)

Canadas immigrationsside crasher efter præsidentvalg i USA

Canadas officielle immigrations- og statsborgerskabsside er holdt op med at virke, åbenbart fordi der er for mange mennesker, der er inde og kigge på den. Det skriver The Independent.

Imens Donald Trump vandt flere og flere stater i præsidentvalget, var der flere og flere af hans modstandere, der begyndte at undersøge muligheden for at flytte til et andet land, på samme måde som man så det efter Brexit i Storbritannien.

· Mere fra samme kategori ·