Læs også:

Close
Supermånen kan kun ses af Bornholm

MY EVENING NEWS: Supermånen kan kun ses fra Bornholm

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Supermånen kan kun ses fra Bornholm

I aften vil det være muligt at opleve fænomenet supermåne. Desværre bliver det kun bornholmerne, der får den glæde. Det skriver TV Vejret.

Når månen i aften står på sit nærmeste punkt mod jorden, vil supermånen være den største af sin slags i de seneste 68 år, men grundet skyer fra vest vil det kun være muligt at se den fra Bornholm.

Supermånen vil være synlig fra omkring klokken 16.30 og vil ikke komme på tæt på jorden igen før 2034.

Supermånen kan kun ses af Bornholm
Supermånen vil være den største siden 1948, men på grund af vejret vil det kun være muligt at se den fra Bornholm. (Foto: Polfoto)

Mere barsel til mændene betyder mere løn til kvinderne

Selv om mændene er begyndt at tage mere barsel, er der stadig stor forskel mellem mænd og kvinder. Tager mændene bare lidt mere af barslen, kan det dog give bedre løn for kvinderne senere i karrieren. Det skriver Politiken.

En undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at der skal kun en uge mere til, så vil mor tjene mellem 7.300 og 53.300 kroner mere om året.

– Set med kvindernes briller er der en masse karrierefornuft i at dele barslen mere end det, vi ser i dag. For det har stor negativ betydning for lønnen, karrieren og ledigheden, hvis man som kvinde tager så meget barsel som muligt. Og det ser ud, som om dette tilbageslag følger kvinderne gennem karriereforløbet, siger undersøgelsens forfatter, Signe Hald Andersen.

Mere barsel til mændene betyder mere løn til kvinderne
At lade far tage mere barsel kan være en god karrieremæssig beslutning for mor. (Foto: Polfoto)

Læs også: Ny analyse: Børn dræber sexlivet

200.000 danskere lever uvidende med diabetes

Har du diabetes uden at vide det? Op mod 200.ooo danskere har udviklet diabetes 2 uden at vide det. Det skriver TV 2.

Der er to former for diabetes: type 1 og type 2. Type 1 udvikler du typisk som barn og den kræver daglige insulininjektioner. Type 2 får du senere i livet og har i starten ingen symptomer, men opdager du det først, når symptomerne viser sig, kan du blandt andet risikere blodprop i hjertet, nedsat følesans i benene og amputationer.

– Der er alt for mange, som først bliver fundet, når de har de her senfølgesygdomme. Vi mener, at der er 200.000 danskere, der lige nu går rundt med type 2-diabetes, ingen symptomer og altså slet ikke ved det, fortæller Torsten Lauritzen, der er professor ved Aarhus Universitet.

200.000 danskere lever uvidende med diabetes
Opdager du først diabetes type 2, når symptomerne kommer, kan det allerede være for sent. (Foto: All Over)

Nye beboere i Gellerupparken skal have pletfri straffeattest

Et nyt forslag vil stille krav om en ren straffeattest for dem, der ønsker at købe en lejlighed i Gellerupparken i Aarhus. Det skriver DR.

Om et par år vil det være muligt at købe de første lejligheder i den ombyggede del af boligområdet, og i den forbindelse overvejer den politisk styregruppe, der står for helhedsplanen, at indføre et krav om en pletfri straffeattest for at sikre sig diversitet i området.

Nye beboere i Gellerupparken skal have pletfri straffeattest
Vil du købe en af de renoverede lejligheder, der står klar om et par år, skal du måske fremvise en ren straffeattest. (Foto: Polfoto)

Læs også: Ny app bekæmper spild af mad, produkter, ydelser og ikke mindst penge

· Mere fra samme kategori ·