
SE og HØR-sagen: Tys-tys-kilden og Henrik Qvortrup fængsles
Det, der er kaldt danmarkshistoriens største medieskandale, har nået sin foreløbige afslutning
Der er afsagt dom i Se og Hør-sagen i dag klokken 12.
Nets-kilden får fængsel i et år og seks måneder. 365.000 kroner beslaglægges.
Henrik Qvortrup et år og tre måneders fængsel. Tre måneder skal afsones nu. Fuldbyrdelse af straffen bortfalder, hvis tiltalte ikke begår kriminalitet i en prøvetid på to år, undergår tilsyn af kriminal og fuldfører samfundstjeneste i 200 timer på et år.
Kim Henningsen fængsel i et år. Fuldbyrdelse af straffen bortfalder, hvis tiltalte ikke begår kriminalitet i en prøvetid på to år, undergår tilsyn af kriminalforsorgen og fuldfører 200 timers samfundstjeneste på et år.
Per Ingdal frifindes som den eneste af de seks tiltalte i sagen.
Ken B. Rasmussen har fået fire måneder fængsel. Fuldbyrdelse af straffen bortfalder, hvis tiltalte ikke begår kriminalitet i en prøvetid på et år, undergår tilsyn af kriminalforsorgen og fuldfører 120 timers samfundstjeneste på otte måneder.
Kasper Denager Kopping får fire måneder fængsel. Fuldbyrdelse af straffen bortfalder, hvis tiltalte ikke begår kriminalitet i en prøvetid på et år, undergår tilsyn af kriminalforsorgen og fuldfører 120 timers samfundstjeneste over otte måneder.

Livet, det forbandede
Sagen begyndte at rulle, da den tidligere journalist ved Se og Hør Ken B. Rasmussen udgav romanen “Livet, det forbandede”. Den fiktive fortælling handlede om ugebladet “Set og Hørt”, hvor journalisterne på bladet fik oplysninger om kendtes dankortforbrug fra det sekund, kortet var kørt igennem maskinen.
Som titlen på bogen nok også kan afsløre, virkede det til at være en fiktiv fortælling, der var overordentligt inspireret fra det virkelige liv.
Det fik BT til at undersøge sagen og skrive en artikel om, hvordan virkelighedens journalister havde brugt lignende metoder til at finde frem til blandt andre prins Joachim og prinsesse Marie på deres bryllupsrejse i Canada og tv-værten Line Baun Danielsen, da hun var på et privathospital.
Efter BT’s afsløring trådte en række journalister frem og bekræftede, at Se og Hør havde en hemmelig kreditkortkilde.

9 tiltalte i sagen
Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen og tiltalte otte personer samt Aller Media A/S, for at have fået en ansat ved PBS/IBM til systematisk at have skaffet sig uberettiget adgang til kreditkortoplysninger på kendte danskere og for at udlevere disse oplysninger mod betaling.
– Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang, og vi har i dag rejst tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent tages i anvendelse over for medier. Vi ser nu frem mod at komme i gang med sagen i retten, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.
Sagen har drejet sig om tre ting. Den ene er, at Se og Hør skulle have betalt en medarbejder hos PBS/IBM for at skaffe sig adgang til kreditkortoplysninger.
Den anden er, at en medarbejder ved et flyselskab skulle have udleveret oplysninger til SE og HØR, og den tredje er, at bladet skulle have haft ulovlige kilder i Kongehuset og i enkelte offentlige institutioner. Efterforskningen af disse to sidste forhold har ikke ført til tiltale.
Aller Media A/S erklærede sig parat til at betale den bøde, som retten i den forbindelse pålægge selskabet. Det blev til 10 millioner kroner. Samtidig blev de to tidligere Se og Hør-medarbejdere; nyhedschef Lise Bondesen og redaktionschef Kim Bretov, idømt seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste, efter de begge havde erklæret sig skyldige. Dette skete 25. august 2016.
Sagen fortsatte med Henrik Qvortrup (Chefredaktør fra 2002-2008), Per Ingdal (Udgiverdirektør hos Aller 2002-2014 og chefredaktør på Se og Hør 2008-2009), Kim Henningsen (Chefredaktør på Se og Hør 2009-2012), Ken B. Rasmussen (Journalist på Se og Hør 2007-2012 og manden bag bogen, der fik sagen til at rulle), Kasper Denager Kopping (Journalist på Se og Hør 2005-2014) og Tys-Tys-kilden (Tidligere systemoperatør ved PBS/IBM), og fik altså sin afgørelse i dag.