
MY MORNING NEWS: S vil give unge kontanthjælpsmodtagere SU-rettigheder og andre morgennyheder
Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis
Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
S: Unge kontanthjælpsmodtagere skal have SU-rettigheder
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen stod selv i spidsen for kontanthjælpsreformen, da hun var beskæftigelsesminister, og nu vil hun hjælpe de unge, der kom i klemme i processen. Det skriver DR.
Unge under 30 år, der er uddannelsesparate og på uddannelseshjælp, der erstattede kontanthjælpen i 2014, skal have samme rettigheder som deres jævnaldrende, der studerer og er på SU.
Det krav vil Socialdemokraterne stille til satspuljeforhandlingerne.
– Unge på SU har i dag nogle muligheder, som unge på kontanthjælp ikke har. For eksempel, at man kan bo i en studiebolig, og at man kan optage SU-lån og arbejde ved siden af. De rettigheder ønsker vi også skal gælde unge, uddannelsesparate i kontanthjælpssystemet, siger partiformand Mette Frederiksen.
Politikeren erkender, at nogle unge blev tabt på gulvet, da hendes kontanthjælpsreform trådte i kraft.
– Når man laver en stor reform af kontanthjælpsområdet, så vil der være ting, der fungerer godt, og ting, der ikke fungerer lige så godt. Der er meget i reformen, der fungerer: Flere unge end tidligere kommer i gang med en uddannelse. Men der er også nogen, der er blevet klemt i reformen, og det er de unge, vi har behov for at hjælpe, siger hun.

FBI offentliggør papirer om gammel speget Clinton-benådning
Et 16 år gammelt dokument er nu blevet offentliggjort af FBI, hvori det beskrives, hvordan eks-præsident Bill Clinton, dagen inden han forlod embedet som statsleder, benådede forretningsmanden Marc Rich, der på det tidspunkt var på flugt fra det amerikanske justitsministerium.
Det ekstra spegede i sagen er, at Marc Rich på det tidspunkt var gift med Denise Eisenberg Rich, en rig bidragyder til Det Demokratiske Parti. Det skriver CNN og DR.
Rich levede på det tidspunkt i eksil i Schweiz, tiltalt for omfattende skatteunddragelse, og var i øvrigt på FBI’s liste over de mest eftersøgte personer i USA.
Afsløringerne kommer på et kritisk tidspunkt i valgkampen og FBI kritiseres nu for bevidst at forsøge at påvirke valget med sine afsløringer, efter det apolitiske bureau i weekenden offentliggjorte, at de igen ville undersøge Clintons emailsag.
– Vil FBI også offentliggøre dokumenter om Trumps diskrimination i hans boligprojekter i 1970’erne, siger Hillary Clintons talsmand, Brian Fallon, med henvisning til Clintons rival, Donald Trump.
Læs mere her: Hillarys email-sag genåbnes af FBI

Dansk madspilds-app får miljøpris af Nordisk Råd
Appen Too Good To Go lader restauranter og butikker med mad til overs sælge deres varer til reduceret pris lige inden lukketid.
Det gør, at man undgår madspild, restauranten tjener penge, kunderne får et billigt måltid mad, og appen giver også mulighed for, at du kan donere et måltid mad til 20 kroner til en hjemløs.
Den ide synes Nordisk Råder så god, at Too Good To Go i aften har modtaget Nordisk Råds miljøpris 2016. Det skriver DR.
Læs mere om Too Good To Go her: Ny app lader dig købe den mad, restauranter vil smide ud

Tidligere dansk koloni forærer mindesmærke for slavetid
Den tidligere danske koloni, De Vestindiske Øer, har foræret Danmark et mindesmærke over slavetiden. Det skriver Politiken.
Skulpturen “Freedom” kan blive det første officielle mindesmærke herhjemme om Danmarks tid som kolonimagt og slavenation.
Den originale skulptur af samme navn blev lavet i 1998 og står centrale steder på de tre øer, der udgjorde den danske koloni i Caribien indtil for 100 år siden.
Gavegiverne håber, at “Freedom” får en permanent offentlig placering i København, og det mener kulturminister Bertel Haarder (V) også, at skulpturen skal have.
– Det er en rigtig god ide at sætte sådan et mindesmærke op, der minder os om vores kolonifortid inklusiv vores fortid som slavenation. Den skal man ikke på nogen måde skjule eller glemme, siger Bertel Haarder.