Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Rigshospitalets fødselschef går i protest og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Rigshospitalets fødselschef går i protest

Klinikchef Morten Hedegaard forlader Rigshospitalet efter 14 år, fordi han vil protestere over for få hænder til de fødende. Regionsrådsformand er ked af afgangen, skriver Politiken.

Han har været fødselslæge ved alle kronprinsesse Marys og prinsesse Maries fødsler. Men nu er det slut.

– Den økonomiske ramme, som jeg som klinikchef har skullet arbejde under, er med årene blevet strammere og strammere. Det er efter min opfattelse nu svært at have det ultimative ansvar for både patienternes behandling og medarbejdernes trivsel, skriver Morten Hedegaard i en afskedsmail til sine medarbejdere.

Samtidig viser det sig nu, at fødselstallet er ved at vende, og at der kommer flere babyer til verden. Den ændring er fødegangene ikke længere gearet til, blandt andet på grund af nedskæringer.

Til Politiken forklarer Morten Hedegaard, at han ikke længere kan se sig selv på Rigshospitalet:

– Betingelserne, vi arbejder under – og som de fødende udsættes for – bliver ringere og ringere. Det er for mig blevet en større og større belastning. Jeg sover dårligt og har gjort det i alt for lang tid.

Rigets fødselschef går i protest. (Foto: Polfoto)
Rigets fødselschef går i protest. (Foto: Polfoto)

Cubanere siger farvel til Castro

Nyheden om Fidel Castros død har fået en blandet modtagelse. I USA er der mange cubanske amerikanere, der fejrer politikerens og diktatorens død, men i Cuba er mange stadig i sorg over at miste landets revolutionære leder.

Blandt andet står de i kø i timevis for at sige det sidste farvel ved Fidel Castros mindesmærke i Havana. Det skriver DR.

Cubanere siger farvel til Castro. (Foto: Polfoto)
Cubanere siger farvel til Castro. (Foto: Polfoto)

Tysk efterretningstjeneste anholder ansat

En 51-årig tysk statsborger er mistænkt for at have lækket fortroligt materiale fra efterretningstjeneste. Det skriver Reuters.

Den 51-årige mistænkes for at have delt islamistiske erklæringer på internettet, og at han har lækket fortroligt materiale.

Tysk efterretningstjeneste anholder ansat. (Foto: All Over).
Tysk efterretningstjeneste anholder ansat. (Foto: All Over).

Nina Groes stopper som direktør i Kvinfo

Kvinfos direktør gennem tre år, Nina Groes, har opsagt sin stilling for at foretage et karriereskifte. Det skriver Kvinfo i en pressemeddelelse.

– Bestyrelsen glæder sig over de gode resultater der er opnået, og selv om Nina Groes’ farvel ærgrer os, har vi naturligvis forståelse for Ninas beslutning om et karriereskifte, siger bestyrelsesleder Tonny Skovgård Jensen.

Nina Groes blev ansat som direktør i Kvinfo i februar 2014.

Nina Groes stopper som direktør i Kvinfo. (Foto: Polfoto)
Nina Groes stopper som direktør i Kvinfo. (Foto: Polfoto)

 

Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016

Læserne og juryen har talt: EU-kommisær og tidligere formand for Radikale Venstre Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016. Det skriver Berlingske.

Tirsdag er Margrethe Vestager blevet kåret som Årets Dansker 2016, en pris, som Berlingske uddeler for tredje år i træk.

Vestager, har gjort sig bemærket både nationalt og internationalt ved at kræve manglende skattebetalinger fra store internationale firmaer, og udpegelsen af Vestager ledsages blandt andet med følgende begrundelse:

– Hun kæmper for fremtiden og stiller de store virksomheder til ansvar. I alt for for mange år har de gjort lige hvad de ville, og fordi hun er den dansker, som har haft størst indflydelse og har gjort kreativ skatteunddragelse til et globalt debatemne.

Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016. (Foto: Polfoto)
Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·