Læs også:

Close
løgsuppe

Opskrift: Fransk løgsuppe med kylling

Mad  | 

Vinteren kommer tættere og tættere på. Og hvad er måske bedre end en skål varm suppe? Det skulle da lige være en varm, fransk løgsuppe

Denne opskrift på en lækker løgsuppe er fra bogen Souping, som du kan købe i butikkerne nu. Er du suppefan, så vil du elske denne bog! Se bare denne lækre opskrift, vi har fået lov at bringe.

 

løgsuppe

Ingredienser
175 g kyllingebryst
1 håndfuld estragon
500 g hvide eller gule løg
25 g smør eller ghee, alternativt ekstra jomfruolivenolie
1 tsk honning eller ahornsirup
7 dl kød- eller kyllingefond, se side 48-51, alternativt købebouillon
himalayasalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Skær kyllingebrystet i mindre tern. Skyl og slyng estragonen. Skræl løgene, og skær dem i tynde skiver.

Svits løgene i smørret ved meget svag varm i cirka 20 minutter, til de er bløde. Skru derefter lidt op for varmen, og svits i yderligere 15 minutter.

Tilsæt honning og et drys salt, og svits løgene 5-10 minutter mere.

Hæld fond ved, kog op, og tilsæt kyllingebryst. Lad det simre i 10-15 minutter.

Hæld suppen i blenderen sammen med estragon, og blend, til suppen er helt glat. Smag til med salt og peber.

Tilsæt eventuelt en lille smule ekstra kogende vand, hvis du finder suppen for tyk.

 

Tip! Suppen holder sig fint på køl til næste dag. Varm den nænsomt op, når den skal spises, uden at den koger. Server med en masse godt brød.

 

Variation:

Kan du ikke få porrer, så brug løg i stedet. Du kan også lave suppen med tofu (200 g), hvide kogte bønner (175 g) eller nødder (150 g) i stedet for kylling.

 

 

Læs også:

Avocadosuppe

kold-avocadosuppe

Græskarsuppe

Græskarsuppe

 

 

souping forside
Bogen Souping er lavet af Martin Kreutner og Sandra Pugliese. Forlag: Muusman sundhed

 

· Mere fra samme kategori ·