Læs også:

Close
canneloni

15 minutters-opskrift: Cannelloni med spinat og kalkun

Mad  | 

Er du sulten, og er du også vild med italiensk mad, så har vi lige opskriften, du skal lave i aften. Cannelloni med spinat og kalkun er både lækkert, tager kun 15 minutter at lave og booster din krop

Opskriften er fra bogen Lean in 15 af body coach Joe Wicks. Bogen er fyldt med både opskrifter og gode ideer til træning, så du kommer i bedre form og måske også taber dig.

canneloni
(Foto: Lean in 15)

 

Opskrift: CANNELLONI MED SPINAT OG KALKUN

4 portioner

Retten kan laves i forvejen og egner sig godt til at blive frosset.

Hvis du ikke er så glad for kalkun, kan du bruge hakket oksekød i stedet.

Ingredienser
1 1⁄2 spiseske olivenolie
1 stort rødløg, i tern
3 fed hvidløg, finthakket
1 kg hakket kalkunkød
1 stor håndfuld spæde spinatblade
300 g ricotta
salt og peber
1 bundt basilikum, kun bladene, grofthakket
16 tørrede cannelloni-rør
2 dåser hakkede tomater (á 400 g)
frisk brød og en portion salat, til servering

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 180° (varmluft 160°).

Opvarm 1 spiseske af olivenolien på en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i 2 min. under jævnlig omrøring, til løgene er bløde og let gyldne.

Skru op til høj varme, tilsæt halvdelen af det hakkede kalkunkød, og steg i 2-3 min., mens du rører rundt, til kødet smuldrer. Steg kødet, til det er helt brunet, og kom det over i en skål. Gentag processen med den resterende olivenolie og hakket kalkunkød.

Vend spinaten i panden, og rør, til det er faldet sammen, når den sidste portion kød er brunet. Kom så det hele over i skålen med resten af kødet.

Kom ricottaen i skålen sammen med rigeligt salt og peber og halvdelen af basilikummen, og vend godt rundt. Brug en teske og fingrene til at fylde cannelloni-rørene med kalkunfarsen – pyt med at det ikke bliver perfekt. Det, der ryger ved siden af, kan bruges i saucen senere.

Når alle rørene er fulde, hælder du en dåse tomater i bunden af et stort ovnfast fad (ca. 30 x 18 cm), og rører eventuelt den kalkunfars i, der er blevet tilovers. Læg nu de fyldte cannelloni-rør i fadet, hæld den anden dåse tomater henover, og dæk fadet med alufolie.

Tilbered dine cannelloni i ovnen i 35-40 minutter, til pastaen er fin og blød. Tag fadet ud af ovnen, drys med resten af basilikummen, og server med salat og brød til.

lean-in-15-forside
(Foto: Lean in 15)

 

Tip! Del din cannelloni op i flere portioner, så du har mad til mange dage.

 

Læs også:

Æblekage

æblekage

Vi snakker med Hotel Chocolat

hotel-chocolat

 

· Mere fra samme kategori ·