Læs også:

Close
Gilmore Girls har fået en revival. (Foto: PR)

Nye “Gilmore Girls”-afsnit er årets tv-skuffelse

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 2

Hvorfor krammer Rory ikke sine gamle venner? Hvorfor er Sookie stort set fraværende? Hvorfor er slutningen det eneste reelt overraskende i HELE genoplivelsen? En fan undrer sig

* Denne artikel er spækfyldt med spoilers, så lad være med at læse videre, medmindre du enten har set det nye Gilmore Girls eller er ligeglad.

Hvis du endnu ikke har set Netflix’ store nostalgi-sats “Gilmore Girls: A Year in the Life”, så luk straks denne fane ned. Som en all time fan, der fulgte med ved årtusindskiftet og senere genså alle sæsoner på flix’en henover en regnfuld sommer, havde ingen glædet sig mere end mig til rebootet af Gilmore Girls!

Læs også: Halvnøgen Alexander Skarsgård kan ikke redde Tarzan-reboot

Derfor var det virkelig en trist oplevelse i første afsnit, “Winter”, at indse, at magien var forduftet fra Stars Hollow. Vi åbner med en sne-glad Lorelai, der byder datter Rory velkommen hjem, men Rorys juleferie i hjemstavnen varer kun et døgn (realistisk set, hvem rejser med fly for at besøge deres mor i EN DAG?!).

Lukes diner har kæmpet imod udvikling, internet og hipsters, men det er ikke lykkedes totalt. (Foto: ALL OVER)

Efter en rundtur i byen, med hvad jeg synes er et akavet og stift manuskript, kan vi komme rigtigt i gang: Rorys karriere er ikke rigtig gået i gang – det er uvist, hvad hun præcist har lavet i de NI ÅR(!), siden hun blev æresstudent fra Yale, udover at have udgivet én meget rost artikel.

Rorys kramme-fobi

Alt er nogenlunde som vanligt i Stars Hollow, og der er nogle få småting, som trods alt fik mig til at smile: Kirk (som altid har været et fantastisk komisk indslag) har fået en kælegris, Petal, og har startet en elendig taxaservice, der minder en smule om Uber. I Lukes café er forbudene udvidet fra at gælde mobiltelefoner, til at gælde alt muligt, inklusive “man buns”, altså mandeknolde – hipsternes foretrukne hårstil.

Men så stopper komplimenterne vist også. For ligeså skønne som beboerne og Stars Hollow ser ud, ligeså akavet opfører de sig. Jeg kunne slet ikke abstrahere fra Rorys kramme-fobi. Serien plejede at portrættere kærlige venskaber, familiebånd og kæresteforhold, men nu nedlader Rory sig ikke til at kramme Lane eller Paris, sine ældste venner.

Super akavet bliver det, da hun får besøg af Jess og slet ikke på NOGET tidspunkt rejser sig fra sin stol for at sige hej til ham. Det er altså bare urealistisk på en helt vildt irriterende måde.

Gilmore Girls har fået en revival. (Foto: PR)
Gilmore Girls har fået en revival. Eller hvad? (Foto: PR)

Læs også: Kosegruppe: Vi SKAMmer os. Sammen

Hun er desuden kæreste med Paul, en forglemmelig fætter, som hun har datet i to år. Godt nok var Rory aldrig superskarp til at finde ud af, hvem hun passede optimalt med, men hun var aldrig involveret i forhold uden gnist – derfor er det meget svært at tro på, at hun skulle bruge to år på en fyr, som hun intet føler for.

Hun har stadig affærer med afsatte mænd, denne gang er det dog ikke med Dean, men rich kid Logan.

Man kunne have gjort meget for Rory på ni år, man kunne have skrevet en virkelig spændende kærligheds-plotline. I stedet gentager man mere eller mindre en, man har brugt før. Buuh!

Single efter 50 år

En af dem, der har fået måske det bedste materiale at arbejde med, er Emily, som efter 50 års ægteskab er blevet enke. Hun ligner sig selv, stadig stolt og pæn, men mindre, tyndere. Tynget af sorg, fornemmer man.

"Gilmore Girls: A Year In The Life" Season 1 2016
Emily Gilmore er den stærke matriark, som holder sammen på sig selv, trods at hendes livs kærlighed er gået bort. (Foto: ALL OVER)

Hendes fortælling var en af de eneste, der virkede troværdig på mig, men så snart andre blev indblandet, for eksempel Lorelai, var det som om, at det igen blev overkørt og opstillet.

Derudover fik disse plots mig til at koge:

1. Hvorfor er Sookie næsten ikke med? Vi får en halvbagt forklaring om, at hun er flyttet i hippie-bofællesskab, men det er ærgerligt, da Sookie var en elskelig karakter. I hendes fravær fyrer Lorelai nye kokke til højre og venstre, hvilket er meget urealistisk. Lorelai er ikke en hormonforstyrret teenager, der fyrer folk, fordi hun “savner sin bedste veninde”. Hun er 48.

2. Vi ser en smule til Jess, men ikke nok. Jeg tror, de fleste Gilmore-fans shippede (når fans drømmer om en romantisk kobling, kaldes det shipping) Rory og Jess, og nu hvor Jess er voksen, muskuløs og single(?), hvorfor så ikke bruge ham? Det ville gøre både Rory og seerne glade.

3. Rorys engangsknald med en wookie. Indenfor fortællekunst har man en talemåde: show it, don’t tell it. Hvorfor kommer Rory tilbage til hotellet, hvor hun ferierer med sin mor, og fortæller, at hun har knaldet med en fyr i Star Wars-kostume? Det er totalt ulig Rory, og det, at vi ikke ser det, men kun hører om det, gør det endnu mere utroværdigt.

Jeg forstår at det er med til at fremme Rorys “Jeg er så forvirret”-plotlinie, men så må I jo vise os, at Rory pludselig gør vilde ting seksuelt, ellers tror vi ikke på det.

For at opsummere …

Når man kun ser sine venner et par gange om måneden, så krammer man dem. Når man flyver over et hav for at se nogen, så krammer man dem. Når man ser sin eks, så rejser man sig fra stolen for at kramme. Når man knalder med en wookie, så skal det vises. Når man dater en fyr i to år og “glemmer” at slå op med ham, så er man ikke 32, så er man 12.

Afslutningsvis kommer seriens eneste reelle plottwist: Rory afslører til sin mor, at hun er gravid! Okay okay, det var da meget interessant. Men det lægger jo op til endnu en revival. Og efter disse fire afsnit er jeg faktisk ret ligeglad med, om Rory skal føde en Logan-kopi eller en wookie-baby. Så det bliver nok uden mig foran skærmen.

Læs også: Derfor skal du se den nye med Zac Efron

Læs også: 19-årige Sarah fik delt en sexvideo – men mareridtet var først lige begyndt

· Mere fra samme kategori ·