Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Mængden af CO2-udledning er den samme for tredje år i træk og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mængden af CO2-udledning er den samme for tredje år i træk

Godt nyt: det ser ud til, at udledningen af CO2 er stagneret. Den er i hvert fald den samme for tredje år i træk. Det skriver Ritzau.

Forventningerne var ellers, at den globale CO2-udledning ville stige med 0,2 procent i 2016, men den viser sig at være på samme niveau som i 2015 og 2014. En af årsagerne til dette vurderes i den årlige Global Carbon Budget-rapport at være, at Kina bruger mindre kul.

I 2004 til 2013 steg niveauet af CO2-udledning med 2,3 procent hvert år, indtil det faldt med 0,7 procent i 2014. Sidste år mødtes verdens lande og blev enige om en international klimaaftale, og nu mødes de i Marokko for at finde ud af, hvordan man forhindrer temperaturen på jorden i at stige med mere end to grader inden år 2100.

Forskerne advarer dog om, at der stadigvæk er et godt stykke vej endnu, inden vi kan nå målet, og at det stadig er nødvendigt at reducere udledningen af drivhusgasser.

Mængden af CO2-udledning er den samme for tredje år i træk. (Foto: Polfoto)
Mængden af CO2-udledning er den samme for tredje år i træk. (Foto: Polfoto)

Frederik og Mary kan fejre kobberbryllup og kongehusets store popularitet

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary sagde ja til hinanden for 12,5 år siden, og parret kan fejre kobberbryllup i dag.

Og som om der i forvejen ikke var nok at fejre, så viser en ny måling, at det danske kongehus fortsat er meget populært. Det skriver DR.

Hele to ud af tre danskere ønsker nemlig at bevare kongehuset. Spørger man om monarkiets fremtid vurderer seks ud af ti, at der er et kongehus om halvtreds år.

Frederik og Mary kan fejre kobberbryllup og kongehusets store popularitet. (Foto: Polfoto)
Frederik og Mary kan fejre kobberbryllup og kongehusets store popularitet. (Foto: Polfoto)

Flere apps og butikker til bekæmpelse af madspild

Flere og flere initiativer sætter fokus på overforbrug, spild af ressourcer og mad. Wefood – madbutikken, der sælger fødevarer som de andre supermarkeder ikke kan sælge – åbnede for nylig en butik på Nørrebro, og nu skal den tredje til at åbne i Aarhus.

Også på det digitale område slår bekæmpelse af madspild igennem. En ny app, YourLocal, bekæmper madspild og overforbrug og hjælper dig med at spare penge på alt fra brød, kød og pålæg til frisørtider, massage, blomster og billetter. Det skriver MY DAILY SPACE.

YourLocal startede som en sms-kæde, hvor 150 vesterbrogensere i København fik en besked, når en af 15 lokale butikker havde et godt tilbud. Siden er det blevet til en app, der hurtigt kan guide dig til tilbud i dit lokalområde.

– Vi startede YourLocal, fordi vi kunne se, at der er rigtigt mange ting, der går til spilde hver dag, fordi forretningerne ikke har et sted, hvor de hurtigt kan komme i kontakt med forbrugerne, når nogle varer er ved at udløbe eller på anden måde gå til spilde, siger Kasper Kastoft Nielsen.

Du kan læse mere om YourLocal her.

YourLocal lader dig handle alt fra mad til massage til billige priser. Godt for dig, godt fin nabo og godt for miljøet. (Foto: YourLocal)
YourLocal lader dig handle alt fra mad til massage til billige priser. Godt for dig, godt for din nabo og godt for miljøet. (Foto: YourLocal)

Stor uenighed om ærespris til Medina

Sangerinden Medina modtog en ærespris ved dette års DMA. Men der er stor uenighed om, hvorvidt sangerinden fortjener anerkendelsen. Det skriver TV2.

Total uforståeligt, forkert og en skandale er nogle af de reaktioner, der er fulgt med i kølvandet på Medinas ærespris, som hun modtog lørdag aften vandt Danish Music Awards. Andre mener dog også, at prisen er fuldt ud fortjent.

Noget kan dog tyde på, at Medina har haft et hårdt år. Hun fortalte nemlig TV2 følgende:

– Jeg har overvejet at stoppe karrieren, men det er kun på grund af medierne. Jeg synes, at de behandler folk dårligt og uærligt. Medierne gav mig lyst til at stoppe min karriere. Jeg synes ikke, at det er værd at blive mobbet på landsplan, fortalte en oprevet sangerinde til TV2 på den røde løber ved DMA.

DMA begrunder blandt andet prisen med, at Medina er i stand til at åbenbare storheden i de simple følelser, og at hun som en af de få kvindelige fyrtårne i dansk musik inspirerer og bevæger os andre.

Stor uenighed om ærespris til Medina. (Foto: Polfoto)
Stor uenighed om ærespris til Medina. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·