Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: FBI frikender Clinton i ny email-sag lige før valg og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

FBI frikender Clinton i ny email-sag lige før valg

FBI har ikke fundet noget strafbart i forbindelse med en gennemgang af nye private mails fra den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af samme årsag anbefaler organisationen heller ikke, at man rejser sigtelse mod Clinton, skriver FBI-direktør James Comey i et brev til medlemmerne af Kongressen i USA.

Sagen stammer fra marts 2015, hvor det kom frem, at benyttede sin private e-mailkonti i forbindelse med arbejdet som udenrigsminister, og nogle måneder senere viste undersøgelsen, at Clinton havde skrevet om hemmeligstemplede oplysninger via den private mailkonto.

FBI undersøgte omkring 30.000 mails, og i juli 2016 kom afgørelsen om, at Clinton havde handlet “ekstremt skødesløst” men i god tro.

Men så, kun 11 dage før valget, åbnede FBI igen sagen, fordi man havde fundet nye mails i forbindelse med en helt anden sag, som FBI var ved at undersøge. Men undersøgelsen af de godt 1000 nye mails har altså heller ikke givet FBI anledning til at ændre sin anbefaling om ikke at rejse en rigsretssag mod Clinton.

Om det ændrer noget her, kort før valget, må tiden vise.

Læs om Clintons vej til politik her: Hillary Clinton: Altid den første kvinde

Vil samerikanerne lade hende komme til magten en gang til? (Foto: Polfoto)
Vil amerikanerne lade hende komme til magten en gang til? (Foto: Polfoto)

Kritik: Regeringen vil flytte håndkøbsmedicin ud i butikken

Regeringen har foreslået at håndkøbsmedicin skal væk fra skabene fra disken og ud i butikken, men forslaget møder voldsom kritik fra Dansk Sygeplejeråd, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Lægeforeningen, der alle frygter, at fri adgang til medicinen vil føre til unødvendigt og forkert forbrug.

Det skriver Jyllands-Posten.

Idéen om at kunne hive håndkøbsmedicin ned fra hylderne selv kommer fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Her afviser viceadministrerende direktør Henrik Vestergaard, at det er ønsket om et større salg, der har drevet forslaget.

– Vi tror ikke på et stort mersalg, men er mere optaget af at sikre kunderne en vis diskretion, når de handler håndkøbsmedicin. Hvem har lyst til at tale højt om neglesvamp og forkølelsessår i køen i supermarkedet? spørger han.

Kritik: Regeringen vil flytte håndkøbsmedicin ud i butikken. Foto: Polfoto)
Kritik: Regeringen vil flytte håndkøbsmedicin ud i butikken. Foto: Polfoto)

Antallet af kvinder, der får fjernet raske bryster er femdoblet

189 kvinder fik i 2015 fjernet begge bryster for at undgå brystkræft. Det er en femdobling på fem år, viser tal fra Sundhedsdata-styrelsen ifølge Metroxpress.

Tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at34 kvinder fik fjernet begge bryster i 2011, mens 189 fik det i 2015.

Ifølge overlæge Anders B. Bojesen, klinisk Genetisk Afdeling Aarhus Universitetshospital, er årsagen, at flere kvinder tager imod tilbuddet om at få fjernet deres raske bryster, hvis en gentest afslører fejl i et af to gener BRCA1 og BRCA 2, som øger risikoen for brystkræft med 50 til 80 procent.

– Det er en udvikling, som vil stige yderligere. Vores anbefalinger er, at disse kvinder går til årlig kontrol i håb om at opdage kræften tidligt. At få fjernet brysterne er kun et tilbud, men altså et tilbud, som flere og flere tager imod i et forsøg på at mindske deres risiko, forklarer han.

Læs også: Mette fik kræft som 30-årig: Mit lange hår og mit ene bryst var det mindste tab

Vi har lavet en guide og en viode om, hvordan du bedst passer på dine bryster. (Foto: Polfoto)
Flere får fjernet deres raske bryster, fordi de bærer genfejl, der kan udvikle brystkræft. (Foto: Polfoto)

Dansk curvy model har succes i New York

Den 25-årige danske model Christine Johansen opgav at tilpasse sig modebranchens idealer, og det fik hun det ikke alene bedre af, hun fik også en modelkontrakt med Calvin Klein.

Den kurvede model var ellers ved at opgive det hele i sommeren 2014, efter at have arbejdet som model i knap 10 år, men hele tiden skulle kæmpe for at holde vægte og leve op til modebranchens krav. Nu har hun stor succes i udlandet, som plus size-model. Det skriver DR.

– Jeg var meget tæt på at sige stop. Det var blevet så surt det hele, og jeg havde følelsen af, at jeg snart ikke kunne mere, siger den i dag 25-årige model over telefonen fra London.

Men så så hun Christine Johansen en reklame for Calvin Klein, hvor modellen var en størrelse 40-42. Christine Johansen gik op på sit københavnske modelbureau og bad dem kontakte Calvin Klein-modellens bureau i New York, for Christine Johansen ville castes som curvy model.

I dag arbejder hun som model i New York. Hun er blevet castet af JAG og nu er det Christine Johansen, der hænger i vinduerne og inspirerer andre unge kvinder, hun er nemlig blevet undertøjsmodel for Calvin Klein.

Læs også: Jeg droppede fitnesspigerne for plus size-gudinderne på Insta og fik det meget bedre

· Mere fra samme kategori ·