Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Ansatte i Alarm-112 får nu bøder for manglende hjælp og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ansatte i Alarm-112 får nu bøder for manglende hjælp

Den hjemløse 32-årige Daniel døde i oktober 2014 ved metrostationen Amagerbro i København, efter en håndfuld personer havde forsøgt at få liv i ham i mere end tre kvarter, imens de ventede på hjælp fra politi eller akutberedskabet.

Der blev ringet om hjælp til Alarm-112 fem til seks gange af vidner, men alligevel kom der ingen hjælp ud til hjemløse Daniel.

Det har nu udløst bøder på 5.000 kroner til den paramediciner og den sygeplejerske, der dengang var ansat i Region Hovedstadens akutberedskab. Det skriver Politiken.

Bøderne får de for at have gjort sig skyldig i “grov forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens udførelse” ved ikke at sende hjælp, da der blev ringet 112.

Læs også: Alarmcentralen håner kvinde i nød

De hjemløse i København arrangerede et fakkeloptog for at markere frustrationen over den manglende hjælp til Daniel. (Foto: Polfoto)
De hjemløse i København arrangerede et fakkeloptog for at markere frustrationen over den manglende hjælp til Daniel. (Foto: Polfoto)

Mopper er død

Mandag aften kl. 18.25 gik Linse og Mikkel Kesslers mor, Ann Patricia “Mopper” Kessler, bort efter kort tids sygdom.

Søskendeparret skriver begge på deres Facebook-profiler, at hele familien var samlet om Mopper, da hun sov ind. Mopper blev 78 år gammel.

– Vi var alle hos hende og hyggede om hende, præcis som vi plejer, vi grinede og fjollede og sagde, vi elsker hende, til hun rejste af sted. Vi er knuste, men vi ved, at det var det bedste for hende nu … Mopper satte stor pris på sine personlige venner, men skam også på alle jer derude, som har fulgt hende på tv, skriver Linse og Mikkel.

Læs mere her: Linse Kessler: Mopper er død

Mopper er død 78 år gammel. (Foto: Polfoto)
Mopper er død 78 år gammel. (Foto: Polfoto)

Kirkens Korshær: En landsindsamling til fattige danskere er nødvendig

Kirkens Korshær advarer nu om, at stramninger på Christiansborg gør et stigende antal mennesker fattige. Samtidig advarer de almene boligselskaber om, at flere lejere ikke kan betale huslejen.

Det har nu fået Kirkens Korshær til at samle ind. Ikke til krigsofre, sygdomsbekæmpelse eller katastroferamte områder, men til fattige danskere. Det er første gang siden 1938, at dette har været nødvendigt. Det skriver Politiken.

– Vi oplever flere og flere, der henvender sig til os, fordi de ikke længere kan få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Vi ser nye brugergrupper og familier, som ikke ville have henvendt sig til vores sociale tilbud før, men som nu er blevet desperate, siger chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Kirkens Korshær: En landsindsamling til fattige danskere er nødvendig. (Foto: Polfoto)
Kirkens Korshær: En landsindsamling til fattige danskere er nødvendig. (Foto: Polfoto)

Japan rammes af kraftigt jordskælv

Tirsdag morgen lokal tid (mandag aften dansk tid) blev Japan ramt af et stort jordskælv. Skælvet bragte stærke rystelser ud for Fukushima, hvor et atomkraftværk blev ødelagt af en tsunami i 2011.

Det kunne også mærkes i Tokyo og havde sit epicentrum omkring ti kilometer under havets overflade. Det udløste efterfølgende en mindre tsunami, hvor den højeste bølge, som ramte kysten, endte med at være 1,4 meter høj. Det skriver Reuters.

Japan rammes af kraftigt jordskælv. Du kan se rystelserne i vandet. Foto: Polfoto)
Japan rammes af kraftigt jordskælv. Du kan se rystelserne i vandet. (Foto: Polfoto)

Trump vil trække USA ud af handelsaftale

Donald Trump vil trække USA ud af handelaftale som det første, efter han tiltræder som præsident. Helt specifik drejer det sig om Trans- Pacific Partnership (TTP) aftalen, der er en handelsaftale mellem USA, Canada, Australien, Japan og en række andre lande i Stillehavet og Asien.

Aftalen er forhandlet færdig og er støttet af Obama, men mangler den endelige godkendelse fra Senatet.

Trump har under sin valgkamp og efterfølgende ytret, at den slags aftaler er med til at fjerne amerikanske jobs.

Trump løfter pegefinger: Danmark skal betale mere til NATO
Trump vil trække USA ud af handelsaftale. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·